Tausta erääseen haikuuni

  • Tomi

Rakkauden kyyhky
väisteli kaikki luodit,
sukeutui meihin.

Mistä tämä kertoo, mikä sai tekemään tämän? No sain yhdellä deittipalstalla vastauksen yhdeltä naiselta. Mietin sitten jälkeen päin mitä olin ollut tekemässä silloin kun se minulle vastasi (huomasin vastauksen vasta noin 47 tuntia myöhemmin, eli, en sitä minäkään aina vaan deittipalstoilla roiku). Lähin hetki mitä muistin, 25 minuutin tarkkuudella, oli se kun katsoin MTV3:lta tulevaa elokuvaa jossa ensimmäisessä maailmansodassa yhdysvaltalainen pataljoona jää saksalaisten piirittämäksi johonkin metsään Ranskassa.

Mikä ihmeen rakkauden kyyhky? No se varmaan ei monillekaan kerro mitään. Eli sotahistorian kertausta. Se oli siis tositapahtumiin pohjautuva elokuva. Tykistö on saanut väärät koordinaatit (radiolla ei kuulunut kunnolla kunnes se sitten tuhottiin, tai olivat joutuneet perääntymään). Joten tykistö syytää pommeja omien niskaan, tietämättä sitä, kun se kadonnut pataljoona on siellä metsän kätköissä. Tuohon aikaan ei ollut kännyköitä, eikä edes Meseä, joten viestinnässä käytettiin melko paljon kyyhkysiä. Piiritetyllä pataljoonalla (joka on jo muutenkin ihan pulassa, saksalaisia on 5-10 kertaa enemmän ja lisää tulossa) on vielä yksi kyyhkynen jäljellä. Sen nimi on Cheri. Joka siis kai ranskaksi tarkoittaa rakas tai ystävä.

Piiritetyt väsää lapun johon laittavat oikeat koordinaatit ja se tungetaan jonnekin Cherin vyölaukkuun tms. Saksalaiset tietenkin yrittää ampua kyyhkysen alas. Mutta se väistelee ja peippailee melko mallikkaasti. Ehkä jotain osumaakin saa mutta kytö kotipesään on kova. Nyt se on jossain museossa esillä. Eli pääsi siis läpi kaikkien mutkien jälkeen. Yksikin sentin tai kaksi enemmän johonkin suuntaan mennyt luoti olisi muuttanut kymmenien ihmisten kohtalot. Tai ehkä jopa koko sodan. Toisaalta, se olisi saattanut ratkaista sen ettei toista maailmansotaa olisi käyty...

Eli, miten pienestä kaikki on kiinni. Ja miten kymmeniä mutkia on. Miten monessa kohtaa homma voi lätsähtää ja mennä päin mäntyjä, siis jo ennen kuin mitään edes oikeasti tapahtuukaan. Esimerkiksi se että tämä blogimerkintä on näin pitkä, tai ei ole sen ja sen verran pitempi, saattaa johtaa siihen että huomenna joudut rekan yliajamaksi, tai astut jäätelökioskin jonoon juuri samalla hetkellä kun...

Ja miten radikaali merkitys voi olla jos kaikki luodit tuleekin väisteltyä, joista useimpia ei edes kerkeä rekisteröidä, ehkä joku olisi osunutkin mutta kivääri sattui juuri jumittamaan. Miten iso efekti, sodassa, jossa sadat ja tuhannet miehet ja tykit tappelee vastakkain, yhdellä kyyhkyllä. Joskus, ja tosiaankin vain joskus, homma kosahtaa puikseen. Mutta, kuka haluaisikaan että rakkaus kärsisi inflaatiosta? Toisaalta, kuka pösilö edes uskoo että mitään sellaista kuin "rakkaus" (huoh, haukotus) on olemassakaan..? Kyynärpää ylös. No, pystyttekö nuolemaan?

Siitä deittivastaajanaisesta nyt ei mitään tullut. No, tuo haiku ainakin. Ja tämä blogimerkintä. Joka vastaa muutamaa kyyhkyn siiven räpsäisyä. Miten aiot jatkaa tätä viestikapulaa eteenpäin? Miten maksimoit sen että todennäköisyys miellyttävään jäätelökioskinjonosessioon on huomattavasti enemmän nurkan takana kuin ylitsesi mylisevä rekka?

Ja jos vielä hienosäätäisin noppaasi niin laitan tähän vielä tämän lauseen. Tämä viimeistään hakkaa kiveen sen että osaat juuri oikeaan aikaan poistua huomenna jäätelöä ostamaan. Jos otat mangon, et saa koko kesänä, mitään. Mutta jos otat rommirusinan, lupaan että kesäsi on monessakin mielessä aivan saatanan aurinkoinen.

Oikeastaan voisin kertoa vielä sen että joskus talvella näin jossain marketissa sellasen 12 DVD:n paketin jonka nimenä oli Sotakoira. Sen hinta oli 29,95e. Kyljessä olevista selostuksista pidin eniten juuri tuon kyyhkyselokuvan synopsiksesta, ja kansikuvasta. Olisin halunnut ostaa sen, mutta minulla oli rahaa vain jotain 27 euroa. Olisin kyllä voinut lainata loput rahat siltä kenen kanssa siellä marketissa pyöriskelin, mutta en sitten viitsinyt. Ja jatkossa sitten en enää törmännytkään tuohon. Jos olisin sen ostanut, en olisi sitten enää keväämmällä tietenkään enää televisiosta samaa elokuvaa katsellut.

Jolloin olisi tämäkin lause jäänyt kirjoittamatta.

Hauskaa matkaa r... rommirusinaa kohti.

rekastaen,
olakrez

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 11:23

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus