Palomestari vastaa

  • CodedLife

Ihan piruuttani laitoin Helsingin pelastuslaitokselle kysymyksen linkin takana olevasta kuvasta palavasta WTC7-rakennuksesta:
http://www.prisonplanet.com/articles/march2007/050307firesstaged.htm

Itseasiassa en lähettänyt heille linkkiä vaan ainoastaan kuvan enkä kertonut mikä rakennus kuvassa on. Kysyin ainoastaan näin:
"Hei!

Haluaisin mielipiteen liitteenä olevasta kuvasta. Mitä kuvasta pystyy päättelemään kun tuli näyttää olevan levinnyt
epämääräisesti eri kerroksiin ja väliin jää alueita, jotka eivät lainkaan ole syttyneet? Onko tämä tyypillistä? Vai voiko kyse olla tahalleen sytytetystä tulipalosta?"

Kysyin tätä siksi, että palolaitos palopaikalle saapuessa ottaa valokuvia kohteesta, jotta jälkeenpäin voidaan päätellä mistä tulipalo on mahdollisesti alkanut. Kuvia käytetään myös rikostutkinnan apuna.

Ystävällinen vastaus tulikin seuraavana päivänä (poistin nimet viestistä):
"Hei!

Alla omat ajatukseni lähettämästäsi kuvasta sekä palomestari X:n kommentit kuvan palosta. Lähdeaineisto ei anna mahdollisuutta kuin arvuutella tapahtunutta.

Mukavaa kevään odotusta!

(palomestarin vastaus)
MOI
Tietämättä tarkemmin rakennuksen rakenteista ja osastoinnin kunnosta ja mitä talon vastapuolella tapahtuu. Lienee selvää, että palo on useasta kohdasta sytytetty, jos rakennuksessa on ehjä osastointi, eikä palo ole toisella puolella levinnut kerroksista toiseen. Ei normaaleilla
rakenteilla varustetuissa paloissa tuli leviä sivusuunnassa noin kauas toisistaan, ellei rakenteissa ole jotakin puutteita tai erikoisia aukkoja, joista palo pääsee leviämään.

(vanhemman opettajan omat ajatukset)

Mitä olet mieltä kysymyksestä? On varmaan
syttynyt kaksi toisistaan erillistä paloa. Luulisi osastoinnin estävän tuon kaltaisen palon leviämisen kun välissä on sentäs neljä kerrosta ja ehkä joku
porraskin. Vai voisiko tuli levitä esim.ilmastoinnin kautta noin ison
mutkan? Asialla lienee vikkeläkinttuinen pyromaani?"

Mitähän herrat olisivat tuumanneet, jos olisin kertonut, että rakennus sortui suoraan omalle jalan jäljelleen vain pari tuntia myöhemmin? =)

Tietenkään tämä kuva ei kerro kaikkea, siitä voi vaan arvailla palon alkuperää, mutta vastaus tukee vain sitä mitä rakennuksesta on huhuiltu.

2 kommenttia

CodedLife

8.3.2007 13:02

Toi on niin tyypillistä ihmisille, jotka eivät ole vaivautuneet tutkimaan asiaa edes jonkin vertaa. WTC7:n romahduksesta on niin paljon videoita, että siinä on manipuloijilla ollut kiire. Tietenkin romahduksesta voi lukea myös NISTin raportista.

Eli puheet manipuloinnista sortumisvideon osalta voi unohtaa. Valokuvia toki on helppo muokata, joten periatteessa se on mahdollista, että jotkut kuvat eivät ole aitoja.

Kun Dick Cheney puhui CFR:n kokouksessa (joka videoitiin ja esitettiin uutisissa) ja kertoi, että on hyvä olla taas tauon jälkeen mukana sekä kuinka hän aikoinaan jätti kertomatta CFR-yhteyksistään asettuessaa ehdokkaaksi vaaleihin, jotkut konservatiivit teilasivat tuonkin videon feikiksi.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 11:31

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus