Tämä olympiahuijaus on urheiluhistorian halveksuttavin temppu



  • Tuomari

KYSYMYS: Onko paralympialaisissa menestytty huijaamalla?

VASTAUS: Kyllä. Espanjan oppimisvaikeuksista kärsivien koripallomaajoukkue voitti Sydneyn paralympialaisissa kultaa, mutta menetti myöhemmin mitalinsa, sillä 12 pelaajasta vain kahden älykkyysosamäärä oli alle vaaditun.

Asia alkoi paljastua, kun urheilulehti Marca kunnioitti voittajia reilun kokoisella kuvalla etusivullaan. Ihmiset tunnistivat kuvista puoliammattilaisena pelanneita koripalloilijoita. Soppa oli valmis. Samaan aikaan toimittaja Carlos Ribagorda, joka siis pelasi joukkueessa, kertoi asiasta julkisuudessa.

Ribagorda kutsuttiin seuraamaan joukkueen harjoittelua viisi kuukautta ennen paralympialaisia. Hän kertoi, ettei nähnyt harjoituksissa ainuttakaan oppimisvaikeuksista kärsivää ja haistoi skuupin. - Joukkueen jäsenet taisivat nähdä asian vain ilmaisena matkana Australiaan. Jotkut kun olivat jo olleet MM-kisoissa Brasiliassakin, Ribagorda kertoi Guardianille.

Pelaajille hoidettiin väärennetyt paperit ja häpeällinen matka urheiluhistoriaan oli valmis alkamaan. Ribagordan mukaan ainoat testit joukkueeseen kelpuuttamiseksi olivat kuusi punnerrusta ja verenpainemittaus.


Selkkauksen tiimoilta langetettiin vain yksi tuomio, noin 5400 euron sakko, joka lankesi Espanjan kehitysvammaisten urheiluliiton johtaja Fernando Martin Vicentelle. Sponsorirahat ja valtion avustukset piti sentään palauttaa.

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi