Blogi

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2007.

Lisää musaa...  1

Nyt on täydet 5 biisiä kuunneltavana tuolla mun Deittiprofiilissani, eli järjestyksessä vasemmalta oikealle seuraavat:

1. "Rakkauden laulu" (04:50)

Vuonna 1994, 4-raiturilla äänitetty demo, joka on soitettu kahdella akustisella kitaralla ja itse värkkäämälläni nauhattomalla sähköbassolla.

2. "Walssi" (03:08)

Sävelletty v.1998, kun ostin itselleni Kurzweil K2000 syntikan ja kokeilin yksinkertaisesti sen orkesterisoundeja.

3. "Mystic Ceremonies" (06:15)

Vuonna 1988 teimme ekan bändini(The Rack: musa heviä) kanssa ensimmäisen oman kasettimme, ja tämä oli mun eka omatekemä biisini, joka jäi historiankirjoihin. Äänitetty tuplapesämankkarikotistereoilla, joissa oli kiinni yksi mikrofoni treenikämpän katossa roikkumassa. Ensin äänitettiin pohjat (kitara, basso ja rummut) ja sitten dubattiin siihen päälle vielä soolokitara! Kyllä tekniikka oli ihmeellistä tuohonaikaan aloittelevilla bändeillä! The Rack v.1988: Mikko Laakso(basso), Pasi Nurmi(kitarat), Juha Aaltonen(rummut).

4. "Is There Life?" (05:21)

Bändi "Who Knows" oli seuraava edistysaskel urallani, kun siirryimme musiikissa Hevistä Progeen. Uutta tekniikkaakin tuli mukaan äänityksiin: neliraitanauhuri (huima edistysaskel). Tämä biisi on HIFI-video masternauhalta "The Endless Universe". Who Knows v.1993: Mikko Laakso(nauhaton basso), Pasi Nurmi(kitarat), Juha Aaltonen(rummut) ja vieraileva tähti Olli Leino(koskettimet).

5. "The One Ring" (03:08)

Vuonna 1997 luin sitten kirjan nimeltä "Taru Sormusten Herrasta" ja lukiessani sitä ajattelin hiljaa mielessäni että tämän tarinan haluan vielä joskus säveltää musiikiksi, ja sitten aloin hahmottelemaan alkusoittoa n.10 tuntiselle IrkkuCelttiHeviProgeRockSinfoniaOopperalleni!

*******

Ajattele keskiaikaista nuotiopiiriä jossa kylän väki on tullut kuntelemaan kiertelevän bardin musiikillisia kertomuksia maailmalta... Nuotion räiskettä, sirkkojen siritystä jä yölintujen liverrystä... lapset juoksentelevat leikeissään taustalla ja bardi lopettelee erästä kappalettaan, jota hän soittaa Luutulla... kappaleen loputtua eräs lapsista juoksee paikalle ja kysyy bardilta: "Can you sing the song about "The One Ring" mister?", johon bardi vastaa: "If you have the patience to listen it, little child?, johon lapsi innoissaan: "PLEASE, MISTER BARD!!!", johon bardi: "Ok,ok... Don´t be so hasty, my little one. I will do as you pleased." ja jatkaa sitten muille kyläläisille: "This is a well known story about ´The One Ring´, and I ask everyone who knows this song to join me in it... if you have the Voice for it?"...

Ja sitten bardi aloittaa surullisen tarinan soittamisen kauniilla luutun melodialla(tämä nyt tässä kitaralla soitettu pätkä) ja bardi laulaa ensin yksin, mutta pian hänen seurakseen tulee muitakin laulajia, jotka muodostavat kappaleesta uskomattoman kauniin ja harmoonisen alkusoiton tarinalle, joka biisin lopulla feidaantuu pois ja siirtyy Keski-Maahan ja siellä Kontuun, jossa vietetään kohta Kauan Odotettua Juhlaa...

Tämän kitaralla soitetun(huom. kovempi volyymitaso) demon tein vuonna 1998, ja sen nauhoituksessa on jo käytetty tietokonetta, joten taas on tekniikka kehittynyt AIMO harppauksen tämän Muusikon uralla!

*******

Tämän kaiken voit siis kuunnella Deittiprofiilini ääniviesti osuudesta, mutta City haluaa sinun maksavan tuostakin (Huom. kaikki masokistit Cityläiset = kidutuksesta?) Deluxe tai Sisäpiiri ajan verran, joten ei halpaa lystiä, ja vaikken minä siitä mitään saakkaan, niin olisi kiva saada kommentteja noista kappaleista, joko tänne tai muilla keinoin?

Nyt... Oikeudenmukaisempaa Uutta vuotta 2008 kaikille Cityläisille tasapuolisesti!

Bardi Mikko :o)


Läpi meni! :o)  1

Tänään sain tietää näytön tulokset, ja tulos oli kurssin(40 oppilasta) ainoa kiitettävä K5.

Nyt kelpaa hymyillä, sillä tämä vuosi sujui opiskelujen osalta siis varsin mallikkaasti... ei ehkä siis ihmekkään, että opettajani kerran kysyi minulta, että tulisitko meille PAKK:iin opettajaksi, kun sähkötekniikan opettajista on kuulemma pulaa. :o)

Vastasin kuitenkin, että haluaisin toki käydä kurssin ensin läpikin, sillä mistä sitä olisi tiennyt vaikka olisin saanut kurssista hylätyn arvosanan, mutta kai sillä opettajalla silmää sittenkin on, eli pitäiskohän harkita vakavasti??? ;oD

No ei vaiskaan... tykkään mielummin touhuta käsilläni kun pyöritellä papereita pöydällä, eli eiköhän minulle tällä menestyksellä töitä löydy sitten kurssin lopussa?

Iloista joulua siis vaan kaikille tasapuolisesti! :o)

Toivottaa,
Asentajakokelas Mikko


Näyttö!  1

Tänään oli koulussa kohdallani ensimmäinen näyttökoe, ja mitä ilmeisemmin olin ainoa 10:stä oppilaasta ryhmässäni joka pääsi siitä läpi, mutta katsotaan nyt sitten lopulliset tulokset vielä, sillä saattaa olla että näytön tarkastajat näkevät kaiken hieman toisin?

Tehtävänä oli moottorikytkennöistä tähti-kolmio käynnistys.

Ainakin sain kytkennän ajoissa valmiiksi ja mittaukset tehtyä ja homma pelasi, mutta oli siinä hirveä hoppu, kun mittauksiin käytettävissä oleva aika meinasi ihan väkisin loppua kesken.

Terveisin sähköasentajakokelas! ;o)


Musiikkiani! :oD  1

Tänään onnistuin liittämään Deittiprofiiliini ääniviestinä pari säveltämääni ja soittamaani kappaletta, joten jos haluat kärsiä musiikistani, niin ole hyvä ja käy kuuntelemassa... Tarvitset kuunteluun kuitenkin joko Sisäpiirijäsenyyden, tai maksettua Deluxe aikaa.

Ensimmäinen ääniviestini sisältää vuonna 1994, 4-raiturilla äänitetyn demon kappaleestani Rakkauden laulu, joka sisältää 4:50 mittaisen kappaleen joka on soitettu kahdella akustisella ja itse värkkäämälläni nauhattomalla sähköbassolla.

Toinen on soitettu v.1998, kun ostin itselleni Kurzweil K2000 syntikan ja kokeilin yksinkertaisesti sen orkesterisoundeja... Kappaleen nimi on lyhyesti Walssi, ja sen pituus on 3:08.

Terveisin,
Bardi Mikko ;oD


Vitsi jälleen... ;oD  1

Tää on taas vitsi jonka kuulin, ja olihan se pakko tänne kirjoittaa, sillä kyllä se ainakin minua nauratti!!!

********

Presidentti Halonen meni Sauli Niinistön ja Esko Ahon kanssa ravintolaan syömään päivällistä. Heidät ohjattiin presidentin varaamaan pöytään ja kun he istuutuivat, kysyi hovimestari presidentiltä: "Mitä presidentti ottaisi pääruuaksi?", johon Halonen vastasi: "Pippuripihvin", ja sitten hovimestari kysyi: "Entä vihannekset?", johon Halonen vastasi: "Ne ottaa sitä samaa!"

********

Sori vaan Sauli ja Esko!!! :oD


Murphyn laki toteutui jälleen! :o(  1

Olipa kerran omakotitalon rakentaja, joka halusi laittaa puhallusvillaa piharakennuksen välikattoon, ja vuokrasi sitä varten puhallusvillakoneen viikonlopuksi, koska sunnuntaina olisi kaunis ilma, niin villan asennus sujuisi rivakasti.

Saapui sitten tuo sunnuntai aamu ja talkooporukka aloitti työnsä hymy huulilla! 3 ensimmäistä kattotuolien väliä meni täysin suunnitelmien mukaan, mutta neljännen kohdalla tuli stoppi, kun puhallusvillakone meni totaalisti rikki!

Tää on niin tätä, että voikin **tuttaa sen Murphyn äijän puheet!!! Pitikö sen koskaan mennä laukomaan niitä totuuksiaan, sillä tuskin tätäkään katastrofia olisi koskaan tapahtunut ilman sitä lakia!!!

No joo, ehkä kuitenkin, mutta menee taas varmasti aikansa, ennenkuin saan tuon koneen korjattuna taas käyttööni, ja todennäköisesti joudun vielä maksamaankin uudestaan siitä, että "hajotin" heidän koneensa! :o(

Elämä on.... :o(