Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2007.
Seuraava

Reilun toiminnan vakuutusyhtiöjärjestelmä?  1

Reilun kaupan tuotteet ovat Suomessakin hiljalleen yleistyneet.

Toivottavasti hyvä idea pysyy toiminnassa ja irti kaikesta kaupan käyntiin yleensä liittyvistä jonkin sortin kähminnöistä.

* * * *

Suomessahan toimii lakisääteisiin vakuutuksiin luotu suljettu erityistuomioistuinjärjestelmä. Sen tehtävä on "puolueettomasti" ja kirjallisesti käsitellä kaikki kyseisiin vakuutuksiin liittyvät mahdolliset riidat.

Kyseessä lienee yksi läntisen Euroopan harvoista yksityistetyistä tuomioistuinjärjestelmistä?

Yksittäisen kansalaisen menestymismahdollisuudet vakuutusyhtiötä vastaan ko. järjestelmässä ovat varsin minimaaliset.

1. Järjestelmä on vakuutusyhtiöiden rahoittama.
2. Lääketieteelliset asiat ratkaisee ns. vakuutuslääkäri.
3. Vakuutuslääkärin lausumat ovat salaisia myös asianomaiselta itseltään.

* * * *

Sitten pientä tilastotietoa:

Vuonna 2005 suljetun erityistuomioistuinjärjestelmän ylin oikeusaste eli vakuutusoikeus hylkäsi esimerkiksi työtapaturmissa tapaturma-asiat 92,02 % (sisältäen ammattitaudit) ja tapaturmavakuutuksen kuntoutusasiat 100,00 %.

Keskiarvon ollessa 96,01 %:a vakuutusyhtiöiden hyväksi.

Ensimmäinen tuomioistuinaste tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunta taas päättää 90%:sesti valitusasiat vakuutusyhtiöiden hyväksi.

Eli yleensä kaikki ne jutut, missä kyse on valittajan kannalta isoista rahoista ja pitkäkestoisista korvauksista päättyvät vakuuutusyhtiön voittoon.

Esimerkiksi liikennevahinkokuntoutusasiat päättyivät vakuutusoikeudessa vuonna 2005 96,97%:sesti vakuutusyhtiön voittoon.

* * * *

Turhaan ei ole entinen kansanedustaja ja nykyisin asianajajana toimiva Vesa Laukkanen todennut:

"Vakuutusyhtiöt haluavat jutut vakuutusoikeuteen, jossa asiakas varsin usein häviää jutun."

Lähde: Aivoitus – lehti 3-4/2006 Asiaa aivovammasta

* * * *

Toki pitää muistaa, että aina on myös onneaan kepillä kokeilijoita, mutta heidän varaltaan on olemassa kliinisen lääketieteen keinot todentaa sairaus tai vamma.

Lisäksi vakuutusyhtiöt ovat usuttaneet huijareiksi epäilemiensä perään vakuutus-/yksityisetsiviä ja hakeneet sitä kautta näyttöä väitteilleen.

* * * *

Itse ihmettelin ensi alkuun oman ammattiliittoni flegmaattisuutta vastata ko. järjestelmän oikeusturvan ongelmia koskeviin kysymyksiin.

Kunnes tajusin, että ne ovat itse olleet rakentamassa ja ovat mukana ko. järjestelmässä. Yhdessä kolmikannassa ja vakuutusalan kanssa.

* * * *

Lisää tietoa muun muassa pirullisen taitavasti rakennetusta suomalaisesta kahden lääkärin loukusta löytyy sivunkuvauslinkin kautta osoitteessa:

http://www.blogilista.fi/info.php?id=8541

* klikkaamalla Oikeusturvan ajankuva - otsikkoa pääset siirtymään suoraan blogiin


Asunnot halpenevat -30%  1

Varmasti tuo otsikko naurattaa ensin alkuun monia Teistä.

Vaan naurettiinpa aikanaan vaatimukselle saada kolmoskalja Är-kioskeihin. Ja siellähän sitä on. Siidereiden ja lonkeroiden kera.

Suomessa on tehty vuosikymmenten ajan pimeästi kauppaa asunnoista. Siis tietämättä tarkkaan kaupoissa toteutunutta todellista hintatasoa sekä asuntoyhtiön todellista kuntoa.

Vaan nyt jos kaavailtu hintojen ja asuntoyhtiöiden kuntoisuuden julkistaminen toteutuu, niin asuntojen hintatasot tippuvat viiden vuoden aikajaksolla vähintään -30%.

Varsinkin kun tuohon luokitukseen saadaan mukaan laskelma siitä, että kuinka paljon yhtiövastikkeen lisäksi pitää säästää kuukausittain rahaa 10 - 15 vuoden päästä taloyhtiössä tuleviin remontteihin.

* * * * *

Itse tunnen vain sellaisia asunnon ostajia, jotka ovat ostaessaan tehneet todella edukkaat kaupat ja myydessään saaneet sen minkä pyysivätkin. Pankkilainakin järjestyi todella edukkaasti, kun vähän kilpailutettiin.

* * * * *

Se mikä tekee tästä omistusasuntoasiasta mielenkiintoisen yhteiskuntapoliittisesti on se, että velkainen ihminen ei pahemmin kapinoi. Sitä mieltä oli jo aikanaan pääministerinä Mauno Koivisto.

Toisaalta kokoomuksen vaalivoittokin laitettiin jo omistusasujien piikkiin.

* * * * *

Helsingin Sanomat 27.3.2007 - MIELIPIDE

Kokoomuksen voiton taustalla asuntovelat

Asuntolainakanta on kasvanut eduskuntavaaleista 2003 tähän päivään reilusta 30 miljardista eurosta yli 55 miljardiin euroon. Lisäys on ollut melkein kuusi miljardia euroa jokaista hallitusvuotta kohden.

Asuntolainojen erittäin nopea kasvu on siirtänyt kymmeniä tuhansia suomalaisia "omistavaan luokkaan". Vuokralla asumisesta on vaihdettu asuntovelalliseksi.

Asuntovelallisen ja vuokralla asujan poliittiset intressit ovat olennaisesti erilaiset. Vuokralla asujien kannattaa suosia vasemmistolaista maankäyttö- ja veropolitiikkaa, sillä he hyötyvät näistä eniten.

Omistusasujien kannalta asumisen tuet ovat puhdas rasite. Ainoastaan asuntolainojen korkovähennysoikeus kannattaa omistusasujille.

Korkovähennyksen voimakkaimmat puolustajat ovat kokoomuslaisia. Kokoomuksen vaalivoiton taustalla ovatkin asuntovelat.

MARKUS BUNDERS
valtiotiet. maist., fil. yo
Helsinki

* * * * *

Ja nyt sitten vain jännätään yhdessä millä perusteilla tuo asuntohintojen ja taloyhtiöiden todellisen kunnon paljastavan rekisterin avautuminen alkaa viivästymään....

Sillä kaikki pankkienkin lainalaskelmat Suomessa on viritetty sille, että asuntojen hinnat vain jatkavat ihmeellistä nousuaan.


Jätepaperia tuottamaton bonuskortti  1

Yksi ympäristötekojen kova juttu voisi olla sellainen bonuskortti, jossa voisi kieltää kaiken postin mukana tulevan mainos-ja markkinointimateriaalin.

Korttinumerollaan voisi sitten käydä tutustumassa bonuskorttiyrityksen tarjouksiin netissä.

* * * * * *

Vaan johtaisiko tämä käytäntö sitten kasvaneeseen sähkönkulutukseen ja Suomen pitäisi tehdä varauma jo kahdeksannelle ydinvoimalalle?

Miten jätepaperia tuottamaton bonuskortti vaikuttaisi sitten työllisyyteen?

Mainonnan tekijät, painotalojen myyjät ja tekijät voisivat joutua työpaikkojensa suhteen ns. liipasimelle.

* * * * * *

Vaan jostainhan tuo hyvien ympäristötekojen aloitus pitää tehdä ja tämä idea tuli taas mieleeni, kun kannoin kilokaupalla lukematonta bonuskorttiin liittyvää mainosmateriaalia jätepaperikeräykseen. Täysin neitseellisenä.


Vaatteet on vain mun aatteet  1

Sosiaali- ja terveysministeriön eläkkeelle siirtynyt kansliapäällikkö Markku Lehto totesi kuulemma osuvasti läksijäisissään:

- Valtio ei voi taata onnellisuutta.

* * * * * *

Yksi mitä suuresti arvostan on se, että ihmiset menestyvät ja ovat onnellisia elämässään. Pikku hiljaa edeten ja työtä paiskien. Omat juurensa muistaen ja ylpeänä tunnustaen. Ei välttämättä ne suuret tulot, vaan sopivan passelin menot.

Vaan kun siirrytään politiikkaan ja päästään vihdoinkin herrahissiin tai rouvarakettiin, niin missä kohtaa vuosituloja menee aatteiden ja periaatteiden unohtaminen?

Onko raja vuosituloissa 30 000 vai 50 000 euroa?

* * * * * *

SDP:n vaalitappiota selvittelee Kalliomäen arviointiryhmä, johon kuuluvat Uutispäivä Demarin 30.3. tietojen mukaan:

Antti Kalliomäki pj.

Maria Guzenina-Richardson
Liisa Jaakonsaari
Reijo Kallio
Sirpa Paatero
Erkki Tuomioja
Heta Välimäki

Esa Suominen

Antti Lindtman
Pertti Paasio
Esko Ranto
Helena Pihlajasaari.

Sihteerit Mika Häkkinen, Johanna Hämäläinen

* * * * * *

Toivottavasti ryhmä selvittää myös sen, että missä vaiheessa SDP-SAK akseli liittoutui niin vahvasti vakuutusalan kanssa, että esimerkiksi kaikki uudistuksia lakisääteisiä vakuutuksia käsittelevään, yksityistettyyn erityistuomioistuinjärjestelmään ei saada millään muutoksia.

Tähän mennessä tehdyt muutokset (HE 47/2005 ja HE 91/2006) ovat vain korostaneet vakuutusyhtiöiden ylivertaista asemaa suhteessa yksittäiseen vakuutettuun.

* * * * * *

Markku Lehto jätti taakseen suuret saappaat

Viisitoista vuotta sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkönä ollut Markku Lehto siirtyy eläkkeelle. Lehdon läksiäisseminaari järjestettiin alkuviikolla Helsingissä.

Lehdon kunniaksi voidaan lukea, että hän kykeni ylläpitämään hyvinvointivaltion rippeet lamavuosien ahdingosta huolimatta kasassa.

- Viisitoista vuotta sitten mietimme sosiaali- ja terveysministeriössä aika epätoivoisissa tunnelmissa, kuinka sosiaaliturvasta voisi pelastaa edes sen arvokkaimmat osat. Kaikki muistamme, kuinka hurjalta talouden syöksy silloin näytti, Lehto toteaa.

Selviytymismalli kirjattiin 15 vuotta sitten

Lehto muistuttaa, että jo viisitoista vuotta sitten tehtiin ne linjaukset, joita nyt toteutetaan.

Lähde: Uutispäivä Demari 13.12.06

* * * * *

Tuo aikaisempi juttu tarkoittaa sitä, että Kalliomäen ryhmän kannattaa alkaa analysoida hyvinvointiyhteiskuntaa tulleita ryypyjä jo vuodesta 1984 alkaen.

Tuolloin eduskunnan sosiaali-ja terveysvaliokunnan puheenjohtajana toimi Tarja Halonen ja valiokunnan sihteerinä Pentti Arajärvi.

Tuolloin taisteltiin paljon hyvääkin. Valtakunnallisen päivähoidon järjestyminen oli iso sulka Tarja Halosen hattuun.

* * * * *

Kalliomäen ryhmässä ainakin lakisääteisiin vakuutuksiin liittyvän problematiikan tuntee hyvin Esa Suominen.

Kelan Maija Sakslinin selvitys vakuutusoikeudesta:
http://www.om.fi/1146647474410

Linkki toiminnassa 2.4.07 kello 12,06


Tuleva oikeusministeri vihreistä?  1

Toivottavasti vihreät pääsevät hallitukseen.

Oikeusministerin salkku voisi olla todellinen näyttöjen paikka, koska suomalaisiin liittyvät oikeusturva ongelmat ovat jääneet julkisessa keskustelussa minimaaliseen osaan.

Vaan, jos vihreiden Heidi Hautala uskalsi puuttua Venäjän järkyttävään ihmisoikeustilanteeseen eduskunnan 100-vuotisjuhlaistunnossa, niin toivottavasti vihreillä riittää kunnon jytyluomumunaa ottaa Suomessa tapahtuvat oikeusturvan ja ihmisoikeuksien loukkaukset reilusti esiin.

Jotenkin on omakohtaisten ja läheltä seuraamieni tapausten suhteen tullut sellainen kuva, että esimerkiksi rikoksen tekijät ovat oikeusavun saamiseen suhteen ylivertaisessa asemassa.

Eikä siinä mitään, jos sama taso säilytettäisiin myös lakisääteisiä vakuutuksia koskevissa oikeusprosesseissa.

Vakuutusyhtiöthän ovat lakimiesarmeijoineen todella ylivertaisesssa asemassa yksittäiseen kansalaiseen nähden.

Toivottavasti vihreiden hallitukseen pääsy ei edellytetä sellaisen kompromissin tekemistä, jotta Suomessa vallitsevista kroonistuneista oikeusturva ongelmista pidetään sitten tämän hallituskauden suut supussa....

* * * * * *

Vihreät yksimielisinä hallitusvääntöön

Vihreiden puheenjohtaja Tarja Cronberg myöntää, että puolue joutuu varmasti tekemään kompromisseja päästäkseen hallitukseen.

Viikunanlehden tai ekomerkin rooliin puolue ei kuitenkaan suostu.

- - -

Cronberg arvosteli myös Fortumin ja Teollisuuden Voiman ilmoitusta aloittaa kuudennen ydinvoimalan ympäristöarviointi juuri hallitusneuvottelujen kynnyksellä.

Hän ei pitänyt energiayhtiöiden menettelyä demokratian kannalta tarkoituksenmukaisena.

Cronbergin mukaan poliittisen vaikuttamisen kulttuuri kovenee ja ajoitukset kertovat vahvasta pyrkimyksestä vaikuttaa seuraavan hallituksen ohjelmaan.

- - -

Vihreiden neuvotteluasemat eivät ole hullummat, sillä keskusta ja kokoomus saivat vain niukin naukin yli 100 eduskuntapaikkaa ja pelkkä RKP ei oikein riitä täydennykseksi.

Lähde: 31.3.07 MTV3-STT


Seuraava