Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2007.
Seuraava

Jytäkkätä jytinää  1

Musiikin suhteen Suomi tuntuu tällä hetkellä olevan tällä hetkellä todella mielenkiintoinen maa.

Ennen Euroviisu-kisoja ei ollut tullut kuunneltua Thunderstonea kertaakaan.

Vaan nyt on tullut tutustuttua hiljalleen koko tuotantoon. Kiitos kirjastojen olemassaolon.

* * * *

Uusin Evolution 4.0 tuntuu ainakin meikäläisen pienissä munaskuissa jytisevänä täysosumana.

Toivotaan, että Thundestonea lykästää myös ulkomaiden markkinoilla. Kovaa työtä se aina vaatii, mutta siihenhän suomalainen sisu ja sisuskalut ovat kuin tehtyjä.

* * * *

Toivottavasti radiossakin voisi kuulla paljon, paljon enemmän erilaista soittolistojen ulkopuolista musaa. Siis kappaleita jotka ylittävät tuon maagisen kolmen (3) minuutin rajan.


Honkaa ihailemassa  1

Tulipa käytyä Espoossa ihailemassa suomalaista taitofutista.

Ei tullut muuten lähdettyä, mutta pari savolaista ystävääni tuli yllätysvisiitille ja yllyttivät mukaansa.

Yllättävän värikästä peliä, vaikka helle varmasti verotti pelaajien tehosta osansa.

Pelihän päättyi Hongan voittoon 2-0.

Tilanteiden valossa lukemat olisivat voineet olla 6-2 Hongalle, vaan maalivahdit pelastivat muutamia todella pahoja paikkoja.

Hongan Tero Koskelan kiskaisu vaparista suoraan verkon takaperukoille käy kuukauden maalista. Pieni moka Tepsin muuten hyvin pelanneelle molarille Jukka Lehtovaaralle oli tuossa maalissa pienoinen sijoittumisvirhe.

* * * *

Ainahan pelissä kuin pelissä on parantamisen varaa, mutta kunhan Espoossa katsomo-olosuhteet ja kulkuyhteydet julkisilla välineillä saadaan kuntoon, niin Tapiolan urheilupuistosta voi tulla monen lajin helposti tavoitettava kehto.

Kaikilla ei ole omaa autoa, joten julkisten yhteydet pelipaikalle ja linkitys valmiiksi YTV:n reittisivuille kunkin seuran omille www-sivuille tulee olemaan jatkossa hyvää katsojapalvelua.

Tulevan Espoon metron reitin kaavailusta en ole kärryyillä, mutta kyllä sen reitti pitää saada koukkaamaan Tapiolan urheilupuiston kautta.

Onhan siinä Orionin isot tehtaatkin aivan naapurissa.

* * * *

Eilisen pelin suhteen, monet kentällä olleista pelaajista ansaitsevat kehuja. Vaan oli hienoa nähdä Janne Saarisenkin ottavat pelitilanteissa miestä tavalla, jota on jäänyt maajoukkuepeleissä monesti odottamaan. Kovasti, palloa pelaten ja vastustaja sääntöjen mukaisesti lentoradalle lähettäen.

Se mitä soisi Suomessa entistä enemmän näkevänsä on taitava lyhytsyöttöpeli laitojen kautta läpimurtoihin ja erityyppisiin keskityspalloihin pyrkien. Vöyryä vöyryn perään.

Nyt varsinkin Tepsin yritykset kilpistyivät läpimurtoyrityksiin Hongan keskustasta, jossa Hannu Patronen monesti korjasi sijoittumisellaan ja oikea-aikaisuudellaan Tepsin tornien tornilta One Armandilta pallon Hongan haltuun.

* * * *

Vaan toivotaan, että nykyinen suuntaus entisten taitavien aktiivipelajien tulosta valmennuspuolelle jatkuu, koska sitä kautta alkaa varmasti löytyä myös oikea levon ja tekemisen suhde.

Urheilujoukkueelle erittäin tärkeitä ammattilais- ja vapaaehtoispohjalla toimivia taustajoukkoja unohtamatta.


Naiskauneuden ja –kauheuden alalta  3

Jos näin on, niin laittakaa hyvä naisväki hanttiin.

Tuo Tervon Jarin homoheitto on tässä yhteydessä jotenkin mauoton.

* * * * *

”Kun tytöt ja nuoret naiset laihduttavat vimmaisesti, he yrittävät noudattaa vääriä kauneusihanteita, jotka ovat miesten laatimia. He yrittävät pyrkiä naisihanteeseen, jonka ovat määritelleet pari eteläeurooppalaista homoa.

JARI TERVO ILTASANOMISSA

* * * * *

Päivitystä 5.7.07

Ajatus lensi näköjään eilen nopeammin kuin kirjoitin.

Mielestäni sukupuolinen suuntautuminen on jokaisen hyvin henkilökohtainen asia.

Jari Tervon rempseä tyyli on monelle varsin tuttu, mutta eteläeurooppalainen mieskuvahan on mielikuvissa yhdistetty pikemminkin machomiehiin kuin homomieheen. Toisaalta Tervon Jarin on sanallisen provosoinnin kiistattomia mestareita Suomessa.

Toisaalta muodin parissa työskentelevät miehet ovat mitä ovat, mutta siinä Tervon Jari osuu mielestäni nappiin, että ovatko naiset kauneusihanteidensa suhteen vapaita vai miljardibusineksen taitavasti manipuloituja marionettejä?


Urbaanin ajan kristallipallo (t)?  1

Tämmöinen itselleni uusi ennustusmenetelmä osui silmiini.

Herää tietysti heti kysymys onko Iltalehden hersyvä hyrisyttelijä Seppo Hyrkäs menetelmää omakohtaisesti jo kokeillut?

Erilaisten kuvagallerioiden aikaan olisi hyvä saada ensikäden tietoa siitä, että voiko ennusteen tehdä myös valokuvan perusteella?

Riittääkö kuvaksi mustavalkoinen vai pitääkö olla värillinen?

Toisaalta, jos kuvakokona pitää olla A3 600x600 dpi tarkkuudella, niin suomalaisten kopiokonefirmojen huoltojen kannattaa olla tästä ennustusmenetelmästä tietoisia, jos yht`äkkiä alkaa digitaalisista kopiokoneista mennä rikki ennätyksellisen paljon valotustason laseja.

Toisaalta on myös syytä muistuttaa Teitä hyvät lukijat siitä, että nykyajan digitaalisissa kopiokoneissa on isot kovalevymuistit, joten työnantaja voi helposti halutessaan tarkastella mitä kaikkea digitaalisuus kopionnissa tuo tulleessaan.

Toisaalta saattaa siinä olla vielä tietosuojavaltuutetun toimistokin ihmeissään, kun ensimmäiset sananmukaisesti rysän päältä jääneet henkilöt kysyvät, kuuluvatko työpaikan digitaalisessa värikopiokoneella otetut pyllykuvakopiot henkilökohtaisen tietosuojan piiriin....

* * * *

”Englantilainen nti Sam Adams 43, väittää ihmisen takapuolen muodon ja ”roikkuvuuden” paljastavan tämän luonteenpiirteet, taipumukset, menneisyyden, ja tulevaisuuden vähintään yhtä hyvin kuin käden viivat.

Nyrkkisääntönä on, että vasen pakara paljastaa ihmisen menneisyyden ja oikea hänen tulevaisuutensa.

Pakaroiden alla olevat viivat kertovat hänen ihmissuhteistaan ja selkärangan päätepisteessä olevat viivat paljastavat, kuinka monta lasta hänellä tulee olemaan.

Iskutekniikkana takapuolestaluku on tietysti loistava: ”Hei, mennään meille, mä ennustan sun tulevaisuutesi!”

SEPPO HYRKÄS TAKAPUOLI ON KRISTALLIPALLOSI ILTALEHDESSÄ


Totta vai tarua?  3

Liekkö tämä vinkki kauneudenhoidon alalta totta?

Tosin tämän tekstin yhteydestä puuttui varotusteksti - Don´t try this at home or at work.

Vaan kaikki voiteet ovat näköjään Hollywoodin ihanteita vaalivassa tähtisateessa mahdollisia....

* * * * *

”En ollut koskaan tajunnut laittaa peräpukamavoidetta kasvoihin.

Sen avulla saa silmäpussit ja rypyt häviämään.”

NÄYTTELIJÄ SANDRA BULLOCKIN KAUNEUSVINKKI 7-PÄIVÄÄ LEHDESSÄ


Imagolla ratsastaa Vareksen lemmen jolla  1

Ilahduttavasti kirjallisuuden saralla esiin ovat nousseet verevästi oman paikkakuntansa hahmoista sekä autenttisen tuntuisista elinolosuhteista kirjoittavat kirjailijat. Kaiken lisäksi verbaalisessa mielessä ihan vakavasti otettavat velmut. Kärkipäässä ainakin Jari Tervo revontulimaisine räväytyksineen Rovaniemeltä. Reijo Mäkeä ja Turun kaupunkikanjoneissa janoisena vaeltavaa Vares - hahmoa yhtään väheksymättä.

Kaappaisiko joku Tervon Jarin sukunimikotipaikkakuntansa etätyön ja terveiden elinolosuhteiden PR-mieheksi? Ellei jopa koko persoonaa hyödyntäen puolivälin ottopojaksi.

Ottopoikaprosessiin kuuluvana mukaan otetaan myös Tommy Tabermann, koska ilman urbaanin runouden eroottista utua ei synny paikkakunnan imagoon kunnon imua ja kutua. Varsinkaan naisväelle. Eikä näiden hersyttelevien herrojen helposti lähestyttävä, ulkoisesti vaarattoman tuntuinen, tv-visuaalisuus tee haittaa paikkakunnan tunnetuksi tekemisessä ainakaan Suomessa.

Tämä parivaljakko voisi asettua Savoon ja Tervoon eräänlaisena uusien ulottuvuuksien airokaksikkona. Tietysti EU:n rahoituksella. Pääkaupunkiseudulta alkava muuttovuotokin saattaa muodostua siten uuden ajan virraksi. Paikkakunnan nimiyhteys markkinointimielessä kirjailijan sukunimeen yhdistettynä ei liene asia, jota kannattaa jättää Tervon osalta kokeilematta. Ainakaan käännöskirjallisuuden arvaamattomilla markkinoilla ja unohtamatta eksoottisiin paikkakuntiin kohdistuvaa ulkomaalaisten mielenkiintoa. Parempi hyvin luotu todentuntuinen fiktio kuin kehäteiden mateleva Market-masennus.

Tabermann - tyylinen Tervo - sloganruno yhdistettynä tervolaiseen kuvamaisemaan esimerkiksi internetissä, saisi monen haaveilemaan lisää vielä petissä: ”Säihkyvä talvi-ilta Tervossa ja Jarin kanssa parilla. Hyvin maistui olvi ja jalapeñomuikuilla täytetty tortilla! Lempeä lähetimme kotiin kortilla ja olimme kohta kallellaan tanssipaikan portilla. Kunnon naistentansseissa kaarteet ovat kuin pullakransseissa.”

Tervon - tyylinen Tervo - slogan ymmärtäväisen ja uuden teknologian hallitsevan paikkakunnan puolesta: ”Käyn ahon laitaa, ohjaten saunarantaan vievää aitaa. Onneksi pudotin pontikkapullon, sillä kun paitaa, takaisin housuihini sullon. Kuulen armaani näkevän oman tollon. - Pois pontikka, jos töitä haluaa veitikka! - Hiljaa saunakammariin hipsin ja kovettaakseni nopeaan itseni, heijastan verkkokalvolleni internetissä näkemäni videoclipsin. Katson tervolaista maalaismaisemaa ja aloitan. Aamun koitteessa kukon kiekuessa, sen lopetan. Siis kuorsaamisen ja käännän kylkeä.”

Tietystikään kukko ei käskien lopeta, niin ei myöskään kirjailija kirjoita. Runoilijasta puhumattakaan. Imagonrakentamisen suhteen, joku voisi varmistaa löytyisikö T&T -parivaljakolle kasvavaa kiinnostusta piilopirtille tai Tilsin Talsin Tervossa Taksilla -kestoseminaarille. Ja veikkaisinpa alun jälkeen aika vilinää keskustan baarille.

Käykääpä kerran Turussa Vareksen maisemissa. Kun aikansa kokeilee Vareksen tahtiin urbaanissa ympäristössä, niin uskoo sen, ettei Vareksen elintavoilla Viagrallakaan kohta enää värähdä. Eikä blanco-pateilla tärppää.

Uhanalainen suomalainen kantakarju ja rauhoittavasti humiseva maalaismaisemaan kuuluva harju tarvitsevat entistä enemmän toisiaan.


Seuraava