Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2008.
Edellinen

Eikö Helasta edes liigajohtajat pelasta?  1

Tuntuu käsittämättömältä, että SM-liigan seurapomot ovat vaienneet ex-jääkiekkomaalivahti Markus Helasen kohtelusta työssä tapahtuneen tapaturman ja vammautumisen jälkeen.

Vuodesta 2005 alkaen on ollut mielestäni riittävästi aikaa vaikuttaa asioiden tilaan.

- - - - - - - -

Tietysti Pohjolalla on paljon sananvaltaa, koska se on ainoa ammattiurheilijoiden pakollisen lakisääteisen vakuutusten tarjoaja.

Eikä sen asema jääkiekkoilun isona sponsorina ole varmasti helpottamassa jäkiksen avainhenkilöiden halua puhua asioista niiden oikeilla nimillä.

- - - - - - - -

Harvalla tapaturmassa vammautuneella on todisteena videonauhoite omasta tapaturmastaan. Vaan mikään näyttö ei tunnut Helasen tapauksessa riittävän.

Hienoa olisi, että jos tiedotusvälineet saisivat Pohjolan vakuutuslääkärit sokkotestiin, jossa heidän pitäisi heille annettujen kuvien perusteella kirjata ja esittää löydökset heille esitetyistä potilaan:

a. röntgenkuvista
b. magneettikuvista

Sen jälkeen puolueeton ulkomainen lääketieteellinen arviointimies antaisi tv-kameroiden edessä lausuntonsa David Trump-tyylillä.

- - - - - - - -

Uusin video (26.2.) Helasen tapauksesta osoitteessa:
http://www.nelonen.fi/uutisvideot/default.asp?video=2427&c=2&newpage=0


Fakebook  1

Tekniikka avaa politiikan toimijoille uusia kanavia tuoda itseään ja ajatuksiaan esille. Tehokkaasti ja kokonaisedullisesti.

Vaan miten syvällisesti potentiaalisiin äänestäjiin voi netin kautta vaikuttaa? Mitä kannattaa itsestään ja kontaktipiireistään netissä kertoa? Mikä vaikutus säilyy ja mikä tietous katoaa, kun virrat tietokoneesta katkaistaan?

Ketä loppujen lopuksi ovat erittäin suositun Facebookin takana monitoroimassa liikennettä ja tarkkailemassa mielenkiintoisia profiileja? Minkä maan lainsäädännön puitteissa palveluntarjoaja joutuu luovuttamaan tietoja kyseisen maan viranomaisille?

- - - -

Facebookin SDP:n puheenjohtajaehdokkaat ovat tiedollisesti hyvissä asemissa, koska vastoin tahtoaan työkyvyttömyyseläkkeelle ohjattu Supon ex-päällikkö Seppo Nevala lienee käytettävissä tämän tapaiseen korkean tason konsultaatioon…

- - - -

Manuaalisesti toimineen vakoilumaailman perusteos on Jukka Seppisen kirjoittama ”Neuvostotiedustelu Suomessa 1917 – 1991, Strategia ja toiminta”

Mikäli joku Teistä tuntee tositapahtumiin perustuvan internet-maailmaan liittyvän vastaavanlaisen perusteoksen, niin otan mielelläni lukuvinkkejä vastaan.


300. kerta jotain sanoo  1

Kun tällaisen rajapyykin blogikirjoituksilla Cityn areenalla saavutan tällä kertaa, niin päätin juhlistaa sitä kohta seuraavalla kuvalla.

En hallitse sähköistä kuvankäsittelyä, joten olen turvautunut perinteisen tyylin saksiin, paperiin ja liimaan.

Tiedä häntä lukeeko näitä juttujani kukaan, mutta tekemällähän vain oppii. Kaikenlaista.

- - - -

Kuvahuumori on huikea taitolaji, mutta vaikka itseäni kehunkin, niin tässä kuvamanipulaatiossa ja sen tekstityksessä olen mielestäni saavuttanut ainakin muutaman naurun arvoiset palautteet.

Anekdootti tangotaituri Olavi Virran sukupuolisesta kyvykkyyden elinkaaresta kertoi, että niin kauan Olan mielestä "ammutaan", kun vain pateja riittää.

Mitenhän on tämän kassihirmun kanssa?

- - - -

Joten olkaa hyvä, kilkatkaa halutessanne isommaksi ja nauttikaa.

~ Sake Sam ~
~ Sake Sam ~

- - - -

Kuten useissa kuvissa tänä päivänä, niin kaikki ei ole siltä miltä se ensi vilkaisulta näyttää…

Japanihan on myös kirsikoiden maa ja ne jotenkin sopivat tähän Sake Samin kokonaisuuteen hieman turvotettuina ja tupeen lailla kiinnitettyinä.

Kevät tulee ja kirsikkapuutkin taas kohta loistossaan kukkivat. Melkein tunnen erilaiset kevään tuoksut jo nenässäin.


Avustajarahoista todellisiin rahoihin  1

Eduskunnasta tuntuu riittävän valtakunnan uutisiin asioita, jotka tuntuvat vain olevan savuverhon valuttamista todellisten epäkohtien peittämiseen?

Eduskunnan vakiintuneet tavat avustajarahojen jaossa tuntuvat olevan tiukassa kuin vaalirahoituksen avoimuuden saaminen Suomessa länsimaiselle tasolle.

Joten tuskinpa mitään uutta valaistusta avustajarahoihin tilanteisiin on tulossa tälläkään eduskuntakaudelle, koska samat toimijat päättävät toimintatavoista, joita rahasummat koskevat.

- - - -

Päivän Hesarista kirjoitettiin Suomen pankkikriisistä mm. seuraavaa:

”Vaikka monet yksityiskohdat ovat hämärän peitossa, pankkikriisin loppulaskusta veronmaksajille on tarkka tieto. Kuusterän mukaan valtio maksoi 97 miljardia markkaa ja sai takaisin 60 miljardia.

Rahaa kului siis 37 miljardia markkaa eli noin kuusi miljardia euroa.”

- - - -

Mielenkiintoista olisi saada tietää onko tuosta pankkikriisin rahaliikenteestä olemassa puolueettomien ja Suomen valtiosta riippumattomien tilintarkastajien lausunto, että näin todellakin takaisinmaksujen suhteen tapahtui?

Miehen tai naisen sanaan ei liene ole syytä; tämän koko luokan asioissa, luottaa....

Vai ovatko takaisin perityt rahat jossain pimeässä kansainvälisessä kassassa Liechtensteinin tyyppisessä maassa ja veronmaksajilla maksatettiin tuo 97 miljardia markkaa eli 16,7 miljardia euroa täysimääräisesti?

- - - -

Tuon Hesarin jutun otsikon mukaan ” Pankkikriisin jälkipuinti tuli uudelleen muotiin”.

Itse ainakin toivon, pankkikriisissä kyykytettyjen kansalaisten puolesta, että pankkikriisin muodissa pysyminen jatkuu, kunnes ainakin tuo miljardiluokan maksuliikenne saadaan julkisuuden läpivalaisuun.


Tuupovaaran tuplaturboahdettu mies  2

Tuupovaara elää ainakin omissa mielikuvissani Mombasan kaltaisena mystisenä paikkana Suomessa.

Ari Vatanen. Juha Vuorisen kirja ”Tuupovaaran tuijottaja”. Muutamia mielikuvia sieluuni sivelleistä lähteistä mainitakseni.

En tiedä oletteko muut törmänneet elävässä elämässä otsikon kaltaiseen Tuupovaaran mieheen, mutta hänenlaisensa tapaaminen Helsingin keskustassa osoitti hyvin, että globaali kilpailu on tehostanut myös selkeästi alkuperäisten suomalaisten katukeräyksen varassa olevien henkilöiden tietoja ja taitoja avunsaamiseksi. Kielitaito on tietysti tässä asiassa suomalaisten puolella vielä pitkään.

- - - -

Tapaamani Tuupovaaran mies oli suht`siististi pukeutunut, hionut lähestystaktiikan, esittelyetiketin ja puheensa huippuunsa. Sanallista rieskaa tuli kuin Raimo ”Höyry” Häyriseltä parhaina päivinä. Edellisillan viinakaan ei tässä tapauksessa haissut ollenkaan.

Tarina oli rakentunut siihen, että lompakko oli edellisiltana kapakassa viety; humalassa ei oltu sanottavammin oltu, mutta niin vain oli lompakko kaikkineen viety.

Kun ihmettelin, että kuinka se silleen pääsi tapahtumaan, niin sain vastaukseksi, että Tuupovaaralla ei ole tarpeen pitää takin vetoketjua kiinni lompakkovarkaiden varalle. Edes kapakassa.

Tuupovaaran miehen mukaan, kello oli aamupäivällä puoli yksitoista, yhdeltätoista lähtee kotia kohti juna, johon pitää saada matkarahat. Kun kyselin tarkempaa summaa, niin vastaus oli, että vain matkarahat tarvitaan ja lupaus siitä, että saan lainaamani rahat takaisin samana päivänä kello 16 mennessä, kun hän olisi päässyt kotipaikkakunnalleen hoitamaan asiansa.

Suomen maantiedettä ja välimatkoja jonkin verran tuntevana ehdotin, että etsitään yhdessä yleisöpuhelin ja minä lainaan rahat kotiväelle soittamiseen, niin hän saa rahat sitä kautta. Ei sopinut Tuupovaaran miehelle, koska rahojen tuloon menee kuulemma Tuupovaaralta käsin päivä taikka kaksi; vaikka näin hienosti toimittaisiinkin.

Tuupovaaran mies kertoi, että rahatonna ja paperitonna Helsingissä oli paha olla. Ei saanut yösijaa eikä poliisitkaan voineet kuulemma auttaa pahnoille, kun ei ole henkilöllisyyspapereita. Eivätkä aamuäreät helsinkiläiset pysähdy edes kuuntelemaan mitä tuntemattomalla Tuupovaaran miehellä on asiaa.

Joten ehdotin viiden minuutin ehdan etnillisen esityksen jälkeen, että ainahan Tuupovaaran miestä autetaan, jos kohdalle vain tuo mahdollisuus sattuu.

Tarjosin kahta euroa aamukahveihin, mutta hintataso Helsingissä on Tuupovaaran miehen mukaan niin kova, että kahdella eurolla ei vielä syömistä saa. Joten keräsin hilut lompsastani ja nopean tuloneuvottelun tuloksena tarjosin viittä euroa, joka sitten jo kelpasi.

Kohteliaasti kiitellen Tuupovaaran mies poistui ja etsien jo seuraavaa kohdettaan. Omatoimisesti ja aktiivisesti haravoiden. Kunnes katse ja askelten suunta lukittuivat pankkiautomaatilla asioivien henkilöiden suuntaan.


EK:n pukupäällä feissaajat aloittavat?  1

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Leif Fagernäs kertoo säännöllisin väliajoin vuolaasti tiedotusvälineissä Suomea rajusti koettelevasta työvoimapulasta.

Samaan aikaan saamme lukea yhä uusista massaluokan irtisanomisista Suomessa.

- - - -

Kumminkin meille on jo vapaiden virtojen tuomina potentiaalisia työntekijöitä odottamassa vain poimijaansa.

Romaniasta ja Bulgariasta tulleet kerjäläiset ovat mielestäni osoittaneen suunnatonta sitkeyttä sopeutumisessa suomalaisiin keliolosuhteisiin ja henkiseen ilmapiiriin.

Pitkää päivää tehden, polvillaan sekä hiljaa ollen on kova fyysinen ja henkinen näyttö halusta saada oma osuutensa ympärillä rehottavasta hyvinvoinnista.

Hienoa olisi nähdä EK:n kielitaitoiset ja ensimmäiset pukupäällä feissaajat värväämässä näitä katu-uskottavuutensa todistaneita etujoukkoja tutustumaan syvällisemmin suomalaisen yhteiskunnan oikeuksiin ja velvollisuuksiin.

Samalla saataisiin elinkeinoelämän itsenäisessä ohjauksessa oleva todellinen testiryhmä sille, kuinka integrointi suomalaiseen yhteiskuntaan valtakuntamme parhaalla mahdollisella tietotaidolla hoidetaan, kun maahantulijat eivät olekaan heti sitä tasoa koulutukseltaan ja kulttuuriselta taustaltaan, jota ehken EK:n kaavailuissa Suomeen haetaan.

Rasistejahan me emme ole. Ainakaan virallisen kannan mukaan.

- - - -

Ensi kesäksihän on ennusteltu sakenevan EU-kerjäläisten joukon levittäytyvän koko Suomen alueelle.

Rikas naapurimme Ruotsi on saman aikaan sulkemassa rajojaan maahanmuuttajilta, joten olisiko Suomen aika avata rajat karuihin keliolosuhteisiimme halajaville?

Itäisen naapurimme Venäjän rajat voinevat sitten vaivihkaa avautua varaventtiilin tavoin tarvittaessa. Ainakin kesäaikaan, jolloin korkeiden puutullien tuuheuttama venäläinen metsä saattaa tarjota kaukaisille vieraille luonnollisia antimiaan.

Ja onhan venäläisten varallisuuden taso saavuttamassa hurjaa vauhtia länsimaita, joten annettavaa heilläkin varmasti uusille maahantulijoille riittää.

Tosin varaventtiilin käytössä kannattaa olla vielä tässä vaiheessa suomalaisten viranomaisten varovaisia, koska Venäjältäkin saattaa alkaa vastatoimenpiteenä virrata vapaasti mystisesti halpaa viinaa, tupakkaa ja polttoainetta sotkemaan Suomen valtion verovarojen kassavirtaa.


Yhteensattumia eduskunnassa?  1

Kuin sattumalta useampi eduskunnan seksuaalisen ahdistelusyytösten kohteeksi joutuneista kansanedustajista on tehnyt eduskunnassa vuosien varrella vakuutusalasta kirjallisia kysymyksiä hallitukselle:

Esa Lahtela
Pekka Vilkuna
Lauri Oinonen
Lyly Rajala

Pitäen lakisääteisessä vakuutusturvassa vallitsevia epäkohtia muutenkin esillä.

- - - -

Nina Mikkonen Myrskylästä kirjoitti viikonlopun Iltalehdessä 9.2.08 otsikolla "Oikeutta miehille":

"Jos kansaa edustava maakunnan mies ei ole oikeaa ikäryhmää, tyyli ei miellytä, ja hänellä on ennen kaikkea väärät kannat parisuhde- ja keinohedelmöitysasioissa, häntä voi huoletta ampua nimettömyyden suojasta."

- - - -

No, mikä on eduskunnassa sitten tässä seksuaalisessa ahdistelussa totuus, niin kyllä se pitää mielestäni saada pikaisesti selville.

Toki siten toimien, että todellisen seksuaalisen ahdistelun kohteeksi joutuneet naiset eivät menetä työpaikkojaan ja lainvastaiseen toimintaan todistettavasti syyllistyneet henkilöt saavat teoistaan lakien mukaiset rangaistukset.

Onhan meillä eduskunta täynnä eri alojen asiantuntijoita tämänkaltaisen sekasotkun selvittämiseen. Esimerkkinä ja johtotähtenä muillekin vastaavista ongelmista kärsiville työyhteisöille.


If ...  2

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtaja Leif Fagernäs kertoo vuolaasti tiedotusvälineissä Suomea rajusti koettelevasta työvoimapulasta.

Samaan aikaan työntekijöitä pannaan pihalle eri aloilta tasaiseen tahtiin. Kuulemma tuottavuuden ja tuloskunnon pitämiseksi hyvänä myös lähivuosina. Siis potkuja jaetaan jo tulevaisuuden potkukiintiöistä.

Eräänlaista ihmisillä käytävää päästökauppaa siis.

Valtion omistusosuuksista on pörssiyhtiöissä kohistu pitkin ja poikin. Yksi ala on jäänyt toistaiseksi piiloon. Vakuutusala.

Postipankin häntiä edustava valtion omistusosuus If - vakuutusyhtiöstä on ja pysyy.

Olisiko Suomen valtiolla If - vakuutusyhtiön omistusosuuden kautta mahdollisuus panna piste vakuusyhtiöiden vakuutuslääkäreiden ja –lakimiesten härskiksi ryöpsähtäneelle toiminnalle?

Lisätietoja ja aineistoa, joka sisältönsä puolesta avautuu ehken parhaiten yli 30-vuotiaille: http://www.oikeusturvanperikato.info/

p.s. Voisiko olla mahdollista, että SDP:n Eero Heinäluoman ennenaikainen ero puheenjohtajan pallilta liittyykin tuon linkin takaa löytyviin kytkentöihin? Vielä kun hänen irtiottonsa yhteen kolmikannan osapuolista eli SAK:oon oli yllättävän voimakas?


Small talk – Body talk  1

Puolustelematta mitenkään mahdollisia eduskunnassa tapahtuneita mieskansanedustajien tekemiä ja naishenkilökuntaan kohdistuneita seksuaalisia ahdisteluyrityksiä, niin yksi tai kaksi asiaa on hieman itseäni ihmetyttänyt.

Kaksi henkilöähän on eduskunnassa mieskansanedustajina, joilta uskon syytösten kohteeksi joutuneiden mieskansanedustajien saavan asiantuntevaa apua.

Matti Ahde ja Ilkka Kanerva pystyvät varmasti konsultoimaan, missä menee eduskunnan ja sen oheiskuvioissa hyväksytyn vastakkaista sukupuolta olevan henkilön sielua sivelevän small talkin ja elimelliseksi sekä ei-hyväksyttäväksi koettavan body talkin ero.

Samoin, kun se mitä tiedotusvälineille kannattaa kertoa ja miten mahdolliset vastatoimet kannattaa ajoittaa. Sekä toisaalta se tilanne, jossa faktat ovat itseään vastaan, niin mihin valehteleminen kannattaa rajoittaa.

Vaan toivotaan, että totuus eduskunnan kohun takaa selviää ja eduskunta pääsee keskittymään todelliseen työhönsä.

Uusituin ja kaikkien talossa työskentelevien ymmärtävien pelisääntöjen puitteissa.

- - - - - -

Vaan eihän niin taida käydäkään. Tuli juuri luettua viikonlopun Iltalehteä.

Matti Vanhanen vs. Susanna Ruusunen rakkaustarina jatkunee ensi viikolla hieman eri näkökulmista ja asennoista katsottuna Helsingin käräjäoikeudessa.

- - - - - -

Ainakin lakimiehille on näiden herkkien merkkien valossa koittamassa Suomessa taloudellisesti parempi kevättalvi kuin peltikorjaamoille.


Homevaara eduskunnassa  1

Eduskunnan ahdistelukohun voimistuessa ja levitessä eriasteisiksi tutkintapyynnöiksi, niin eduskunnan työskentelyolosuhteisiin liittyi terveydellisesti vähintään saman kaliiberin uutinen, joka putkahti esille Nelosen kello 19.30 uutisissa 8.10.2007.

Uutinen liittyi eduskunnan vanhassa siivessä piilevään homeongelmaan.

Muuten eduskunnan homeongelmasta ei sitten uutisointia näkynytkään. Uutisessa vilahti kokoomuksen kansanedustaja Arja Karhuvaara.

Hän kertoi terveysongelminaan olleen uudella työpaikallaan eduskunnassa: päänsärkyä, hengenahdistusta ja toistuvia poskiontelotulehduksia.

- - - - - - - - - -

Tuttavani lähestyi häntä sähköpostilla. Hän tuntee home- ja kosteusvaurioihin liittyvät terveysriskit erinomaisen hyvin. Kuten nuo tyypilliset homeen aiheuttamat ongelmat terveyden suhteen.

Tuttavani sai asiasta vastauksen kansanedustaja Karhuvaaralta, joka siis muutti homeesta muun muassa saastuneet paperit mukanaan uuteen työhuoneeseensa.

- - - - - - - - - -

Viljo R (9.10.2007 8:56):

Näin eilen Teidät Nelosen uutisten lähetyksessä kello 19,30.

Koko pätkää en valitettavasti nähnyt, mutta siinä kerrottiin mahdollisesta homeongelmasta eduskunnan vanhassa siivessä.

Huomioni kiinnittyi siihen, että pakkasitte mukaan mahdollisesti oireita aiheuttaneesta työhuoneesta mukaanne kansioita, jotka saattavat tuoda ongelman nyt myös uuteen työhuoneeseenne.

En ole asiantuntija millään tavalla, mutta voin suositella luettavaksenne Ulla Nevalaisen kirjaa Haista home vakuutusoikeus, joka saattaa olla Teille jo tuttu:
http://www.nevac.fi/kirjakustannus_kustannustoiminta_home_Home_vakuutusoikeus.html

Sitä ihmettelin, että Nelosen uutisten kello 23 lähetyksessä tuota uutistanne ei tullut enää ollenkaan? Sananvapaus? Sensuuri?

Tärkeintä on, että ko. ongelmaan eduskunnassa paneudutaan nyt kaikella sille kuuluvalla vakavuudella.

Onnittelen samalla rohkeudestanne astua julkisuuteen, koska monesti kosteusvaurio- ja homeongelmista kärsivät leimataan helposti pipiksi korvien välistä.

Syksyisin terveisin
Viljo R

- - - - - - - - - -

Vast: Nelosen uutiset 8.10
lähettäjä Karhuvaara Arja
päiväys 10 Oct 2007 11:52:00 +0300
lähettänyt eduskunta.fi

Hei,

Kiitos yhteydenotosta ja huomiosta.

Uudessa huoneessa kaikki pannaan ovien taakse kaappiin.

terv
KE Arja Karhuvaara

Edellinen