Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset syyskuulta 2010.
Seuraava

Nokia Povi tulee! - Olethan valmis?  1

Kirjoittelin tuossa vähän aikaa sitten sulkeutumassa olevasta Nokia Ovi-palvelun osasta ja samassa yhteydessä maalailin yltiörailakkaasti uusia houkutelevan nimisiä palvelujen nimiä kuten Nokia Lovi ja Nokia Povi.

Ja katso jo eilisen illan uutisvirrassa putkahti täytettä linssi halkaisijan täydeltä. Toivottavasti kosteuden suojat ovat Nokian uusissa vehkeissä ajantasalla...

"Matkapuhelinjätti Nokia on palkannut Baywatch-sarjasta kuuluisuuteen nousseen Pamela Andersonin mainoskasvokseen.

Mashable.com-sivuston mukaan yllätyspesti liittyy Nokian uutuusmallin N8:n lanseeraamiseen.

Sivuston mukaan Anderson on palkattu esiintymään lyhytelokuvassa, joka kuvataan täysin N8:n kameroilla.

Sivuston mukaan Nokia on pistänyt pystyyn kilpailun, jonka kautta fanien on mahdollista päästä mukaan elokuvaan.

Sokerina pohjalla yhdelle fanille on luvassa makuuhuonekohtaus "Pamsun" kanssa.

N8 tulee markkinoille syyskuun lopussa. Puhelimessa on mm. 12 megapikselin kamera."

Lähde: Iltasanomat - Pamela Andersonista Nokian mainoskasvo!
06.09.2010 21:02, päivitetty 06.09. 21:31

Uutinen ei kerro myöskään sitä onko jo N8 varustettu pissapojalla ja näyttöruudun pyyhkimellä; mutta Pamelan kautta visuaaliset täytteet ovat ainakin kohdallaan, kunhan eivät vain pullahda pois paikoiltaan.


Tule apuun EU!  2

Toivotaan, että saamme jotain kautta pitävän totuuden työeläkejärjestelmän lähihistoriasta. Tämä kirjoitus käynnistyi tästä Hesari pääkirjoitussivun jutusta.

Sdp valmistautuu jatkamaan oppositiossa

Sosiaalidemokraattinen puolue on jyrkentänyt oppositiopolitiikkaansa pitkin vuotta. Saa nähdä, mitä siltä suunnalta vielä kuuluu ennen kuin vaaleihin asti päästään.

Lähde: Helsingin Sanomat 3.9.2010

Tässä kaksi poimintaa ja niihin liittyvät huomioni.

On tietysti taitava veto asettua puolustamaan tulevia eläkeläisiä. Sdp:n perinteinen kannattajakunta, työväestö, on lisäksi sellaisissa ammateissa, joissa jaksaa hädin tuskin 60-vuotiaaksi.

Vaikeutettiinko työssään vammautuneiden tai sairastuneiden pääsyä työkyvyttömyyseläkkeelle?

- - - - - - - - - - - - - - - -

Toteutuvatko näissä seuraavissa lainkohdissa:

1. Ensinnäkin terveydenhuollon vapaan ja läpinäkyvän kilpailun periaatteet?
2. Toiseksi myös eurooppaoikeuden näkökulmasta katsottuina?

- päivitys 6.9.2010 -

- - - - - - - - - - - - - - - -

Työntekijän eläkelaki 19.5.2006/395, jossa löytyvät lainkohdat kokonaisuudessaan

40 §
Eläkelaitoksen asiantuntijalääkäri

Eläkelaitoksen lääkäri voi merkitä kannanottonsa asiakirjoihin noudattamatta terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) 23 §:ssä säädettyjä lääkintälaillisia todistuksia ja lausuntoja koskevia muotovaatimuksia.

46 §
Selvitys työkyvyttömyyden jatkumisesta

Jos eläkelaitoksella on perusteltua syytä olettaa, että eläkkeensaajan työkyky on palautunut, eläkkeensaaja on velvollinen käymään eläkelaitoksen määräyksestä työkyvyttömyyden jatkumisen selvittämistä varten tutkittavana eläkelaitoksen nimeämän laillistetun lääkärin luona tai eläkelaitoksen osoittamassa kuntoutus- tai tutkimuslaitoksessa.

102 §
Työkyvyttömyyseläkkeen hakijan terveydentilaselvitys

Työkyvyttömyyseläkkeen hakijan on toimitettava eläkelaitokselle terveydentilastaan laadittu lääkärinlausunto, joka sisältää hoito- tai kuntoutussuunnitelman. Eläkelaitos voi kuitenkin hyväksyä muunkinlaisen lääkärinlausunnon tai sitä vastaavan selvityksen.

Eläkelaitos voi myös omalla kustannuksellaan hankkia lääkärinlausunnon, jos hakija on hoidettavana sairaalassa tai siihen on muu erityinen syy.

Työkyvyttömyyseläkkeen hakija on velvollinen eläkelaitoksen osoituksesta käymään työkyvyn heikentymisen selvittämistä varten tutkittavana eläkelaitoksen nimeämän laillistetun lääkärin luona tai eläkelaitoksen osoittamassa kuntoutus- tai tutkimuslaitoksessa.

Lähde: Finlex > Lainsäädäntö > Ajantasainen lainsäädäntö > 2006

Eläkeuudistuksen yhtenä elementtinä oli elinaikakerroin, joka tuli voimaan tämän vuoden alusta. Elinaikakerroin pienentää eläkettä sitä enemmän, mitä myöhemmin on syntynyt. Kumotakseen elinaikakertoimen vaikutuksen ihmisen on työskenneltävä pidempään.

Väliaikaiseksi tarkoitettu taitettu eläkeindeksi saatettiin voimaan vuonna 1996. Kuitenkin se on edelleen voimassa vuonna 2010!

Joten kenen asialla sdp lopulta näissä oman kannattajakuntansa ytimen eli eläkeläisten asioiden suhteen onkaan?

Olisiko EU:n instanssien paikka auttaa suomalaisia, koska nelikantaisessa toimintamallissamme valtaa käyttävien suhteen on ainakin kaksi perusvikaa. Muistit pätkivät ja tehtyjä virheitä saati konnuksia ei ole tapana koskaan tunnustaa.


Kiviniemi räjäytti populismipankin  1

Aivan käsittämätöntä populismia!

Ulkoministeriössä leijaillaan reilusti jalat ilmassa. Suomen pitää mielestäni pysyä näissä asioissa lestissään ja antaa norjalaisten hoitaa asioita. Niillä kun sattuu olemaan loputtomaan maailman parantamiseen meitä enemmän rahaa.

Toisaalta melkoinen julkinen näpäytys EU:lle, EN:lle ja YK:lle, joille asia mielestäni kiistattomasti kuuluu.

Pääministeri Kiviniemi tahtoo Suomesta rauhanvälityksen suurmaan

YLE TV1:n Ykkösaamussa vieraillut pääministeri Mari Kiviniemi aikoo kutsua kaikki puolueet koolle kehittämään Suomesta rauhanvälittämisen erityisosaajaa. Kiviniemi sanoo keskustelleensa hankkeestaan myös tasavallan presidentin kanssa.

Pääministerin mukaan Suomen nostaminen kansainvälisesti merkittäväksi kriisinhallinnan suurmaaksi pitää olla kansallinen hanke, johon osallistuvat kaikki puolueet, presidentti, ulkoministeriö ja eri hallinnonalat laajasti. Kiviniemi sanoo, että ajatus perustuu ulkoministeriön aiemmin tänä vuonna tekemään esitykseen.

- Aion kutsua tässä syksyllä kaikkien eduskuntaryhmien johtajat koolle, siis myös oppostion. Tämän pitää olla kansallinen hanke, ei yksin pääministerin, Kiviniemi sanoi Ykkösaamussa.

Eilen Suomen ulkoministeri Alexander Stubb ja Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt ehdottivat, että EU:lle perustettaisiin oma rauhaninstituutti, jota rahoittaisivat kaikki EU-maat. Kiviniemi korostaa kuitenkin nimenomaan Suomen nostamista rauhanvälittämisen suurmaaksi.

SDP valmis hankkeeseen

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner pitää pääministerin ehdotusta mielenkiintoisena.

- Tämä on tärkeä aihe ja mielenkiintoinen ajatus. Kiitos kutsusta, varmasti tullaan paikalle, totesi Jungner Ykkösaamussa.

Mieleeni tästä tulevat kaiken kaikkiaan taustalla hymyilevä keskustan Paavo Väyrynen ja hänen avoimesti luettavissa olevat ajatuksensa siitä, että jos vielä sittenkin presidentiksi vuoden 2012 vaaleissa...

Mutta toisaalta ymmärrän pääministeri Kiviniemen käsikirjoitustiimin epätoivon keksiä sellaisia julkisia juonenkäänteitä, että meidän tavan kansalaisten mielenkiinto saataisiin suunnattua pois vaalirahoitusskandaalista kerralla.

Siksi nykyisen presidenttipuolueen sdp:n sitominen suuruudenhulluun hankkeeseen oli mielestäni nerokas. Vielä kun paikalle saadaan Lipposen Paavo ja vihreiden Heidi Hautala sekä Satu Hassi, niin ensimmäiset haasteet päästä eteenpäin ovat käsinkosketeltavissa.


Pressiklubissa tänään  2

Pressiklubissa tänään PE 3.9. KLO 21.25 TV2 - Somalit ulos! Vai mitä haluaa maahanmuuttovast...kriittinen Muutos 2011 -ryhmä? Vieraana puheenjohtaja Jiri Keronen. Kommentaattoreina Saska Saarikoski (HS) ja Jouni Tervo.

Katso ennen ohjelman alkua Muutos 2011-ryhmän kannanotot aiheeseen oheisesta linkistä. Kiitos.

http://muutos2011.fi/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=59&Itemid=72

- Sana levitkööt kauttanne edelleen -


Vajaakäyttöisten koneiden buugie wuugie  1

Suomessa seisoo järkyttävässä vajaakäytössä paljon koneita. Kuten kopiokoneita. Mustavalkoista ja värillistä jälkeä pukkaavina.

Samoissa kuorissa olevat faksit haistelevat ja odottelevat tärkeitä viestejä saapuviksi tai lähetettäviksi.

Samoissa kuorissa olevat tulostimet sen sijaan pukkaavat tulosteita tasaiseen tahtiin paperille ja pitävät suomalaisen paperiteollisuuden pieneneviä rattaita edes joltain osalta toiminnassa.

Tietokoneita on Suomi pullollaan ja valtaosaa niistä ei käytetä edes 4 täyttä tuntia päivässä. Miten ihmeessä tällaiseen tehottomuuteen koneiden käytössä on päädytty?


Nokia sulkee Ovi Files-tiedostopalvelun  1

Tuollainen uutisotsikko osui jostain syystä silmääni. Tosin itse palvelusta en tiedä tuon taivaallista.

No nimi ei miestä pahenna eikä lempinimi välttämättä paranna.

Jotenkin olen vakuuttunut siitä, että suomenkieliset kieliset nimet Nokia Lovi tai Nokia Povi olisivat houkutelleet enemmän käyttäjiä nyt lopetettavan palvelun piiriin.

Tosin tietoa kielimerkityksistä maailmalla ei itselläni ole pöykäisen höläystä.

Kuka keksiikin uusiin kännyköihin ilmaispelin, joka nousee samaan asemaan kuin Windowsin Pasianssi, niin selviää voittajan kovenevissa taistoissa, joissa myös käytännössä toimivat älypuhelimet maksavat 100 - 200 euroa kipale. Akun kestokin on saatu nostettua yhdellä latauskerralla 12 tuntiin.


Asuntojen hintakuplasta  1

Asuntojen hintakuplaahan ei virallisesti ole. Ei ainakaan pääkaupunkiseudulla.

Suomalaisten keskipalkan väitetään yhden "tutkimuksen" mukaan olevan tällä hetkellä 3500 euroa/kuukaudessa. Kuinka monta heitä lähipiiristäsi tunnet? Aivan...

Toinen "tutkimus" väittää keskipalkan olevan taas 2632 euroa/kuukaudessa.

No keskipalkka on suuntaa-antava, mutta mielestäni mitä enemmän ostettujen asuntojen keskimääräinen ja maksettu neliöhinta ylittää virallisen tai oman keskipalkan (HUOMIOI - puhtaana käteen jäävän osuuden), niin sitä suurempi on hintakuplan osuus asunnon hinnasta.

Toki kahden maksajan taloudessa isotkin neliöhinnat saattavat näyttää kohtuullisilta.

Mielenkiintoista on ollut vuosien varrella huomata, että esimerkiksi tulossa oleva kokonaishintavaikutukseltaan 100 000 euron pakollisiin kuuluva remontti noin 100 neliön asuntoon lasketaan jo valmiiksi asunnon hintaa nostavaksi! Vaikkei remonttia ole vielä edes aloitettu eikä edes tiedetä minkälaista jälkeä mahdollinen tuleva tekijäjoukko tekee.

Mielenkiintoista on tietää joskus myös se, että mikä 4 euron tuntipalkalla duunaavien ulkolaista alkuperää olevien raksamiesten tuntikustannus oikeasti on, kun otetaan huomioon jälkikäteen tehtävät korjaukset?


Seuraava