Rapsakkata

Näytetään kirjoitukset maaliskuulta 2014.

Vakuutuslakimiehet  1

Huhtikuun Hymy 4/2014 avaa tällä jutullaan uutta näkökulmaa ammattikuntaan, jota suuri yleisö tuntee toistaiseksi vähän.

Vakuutuslääkärien rinnalle avoimeen julkisuuteen.
Vakuutuslääkärien rinnalle avoimeen julkisuuteen.

Jos aihe kiinnostaa, niin tsekkaa siis uusin Hymy. Ja laita sanaa aiheesta eteenpäin omissa verkostoissasi. Kiitoksin.

Tiesitkö jo tämän? Vakuutuslakimiehet jäivät ammattikuntana ja erittäin merkittävinä julkisen vallankäyttäjinä piiloon, kun ministeri Paula Risikon vakuutuslääkärijärjestelmää kehittäneen työryhmän muistio valmistui.


Apu Nro 11 13.3.2014  3

Kyseinen ja tällä hetkellä uusin, Avun numero on ainakin itselleni historiallinen. Siinä julkaistu kahden aukeaman juttu jatkaa tätä "Vakuutuslääkärijärjestelmää kehittäneen työryhmän muistio" - juttuani. Hyvällä journalistisella tavalla. Eri osapuolten näkemyksiä esiin tuoden.

Huippukirurgi Ilkka Tulikouran ulostulo on historiallinen!
Huippukirurgi Ilkka Tulikouran ulostulo on historiallinen!

Suomen vakuutuslääkärien yhdistyksen ja Ilmarisen vakuutusylilääkäri Seppo Kettunen pitää huippukirurgi Ilkka Tulikouran arvostelua poikkeuksellisena. Itse pidän nyt tapahtunutta tervetulleena, koska Tulikoura on ikäkaareellaan siinä vaiheessa, että vakuutusala ei pysty enää hänen uraansa kampittamaan. Lisäksi hänen lääketieteellinen osaamisensa on maailman huippua!

Mikäli aihe kiinnostaa, niin suosittelen tämän Avun ostamista lämpimästi.

* *

Itse nostaisin ainakin seuraavien vakuutuslääkärien hylkyprosenttijalanjälki - ilmiön laajaan tarkasteluun:

Mikael Ole Böstman
Jorma Juhani Juntunen
Mikael Juha Ojala

Samoin kuin reportaasissa mukana olevan sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtaja Outi Antilan uran tapaturmalautakunnan (nykyinen tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakunta) ja työeläkeasioiden muutoksenhakulautakunnan johtotehtävissä. Kuinka monta ilman tosiasiallisia perusteluita annettua hylkäävää päätöstä hän on urallaan istunut?

Tämä kaikki edellinen huippukirurgi Ilkka Tulikouran vinkkaamana:
(koskee tapaturma-asioiden muutoksenhakulautakuntaa)

"Se saa rahoituksensa vakuutusyhtiöiltä. Lautakunnan päätöksistä näkyy selvästi, ettei se todellisuudessa ole puolueeton."
Lähde: Apu 11/2014 - sivu 36


Pono tulee  4

Törmäsin vuoden 2012 lopussa mielenkiintoiseen asiaan. Ponoon. Ensin minulla ei ollut hajua koko jutusta, mikä se on. Softaa vai laitteita? Hifisteille vai minun kaltaiselleni, vaivoin stereon ja monon erottavalle, tavantallaajille tarkoitettu?

Raapaisin tuolloin asiaa ylös, koska juttu vaikutti todella mielenkiintoiselta. Kyselin verkossa avoimesti Ponosta, mutta kukaan ei tuntunut olevan kärryillä. Ainakaan Suomessa. Levy-yhtiötkään eivät vastanneet. Vaan nyt tietoa näköjään alkaa tupsahtelemaan.

Kovat nimet kehuvat avoimesti Ponoa.
Kovat nimet kehuvat avoimesti Ponoa.

Neil Young - niminen rokkari on ollut hankkeen kasvot ulospäin. Menossa on parhaillaan joukkorahoitukseen liittyvä kampanja, jossa tietoa jaetaan jo paljon konkreettisemmin.

- Tästä linkistä lisää. Vain englanniksi -

Eli ihailtavan taitavasti rakennettua amerikkalaisten markkinointivirtuoosien hypetystä, jonka takana ei ainakaan näiden tietojen valossa ole kuplaa.

Laitteiden ja latausten hinnoista, minulla ei ole hajuakaan, mutta tulee käsittääkseni olemaan musiikin kuuntelun rintamalla todella kova juttu!

Orgastisen nautinnollisten kuuntelukokemusten odotuksen huumassa lopetan tällä kertaa tähän.