Rapsakkata

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on eduskuntavaalit 2015.
Edellinen

Yleisradio rytkäyttämään nukkuvat liikkeelle  2

Uusi Suomi - verkkolehden päätoimittaja Markku Huusko kirjoitti aviisiissaan 25.3.2015 mielenkiintoisella otsikolla.

"Vaaliyllätys muhiikin pienten puolella" - analyysi oli mielestäni vajavainen, joten heitän vapaasti paranneltavissa olevan idean Yleisradion suuntaan.

Todella pienissä puolueissa löytyy tervettä potkua.
Todella pienissä puolueissa löytyy tervettä potkua.

Politiikan tuntemisen suhteen olen täysin maallikko. Räväkkää ja kuitenkin tiukalta asiapohjalta ponnistavaa vaihtoehtoa moni tuntuu nyt kaipaavan.

Olisihan se upeaa, jos kaikki nämä seuraavat 16 puoluerekisterissä olevaa puoluetta laitettaisiin kohtaamaan toisensa. Edes verovaroin kustannettavan Ylen suorissa vaalitenteissä.

Vaikka kahden, 8 puolueen arvontakorin taktiikoilla. Siis, jos tuo 8 puoluejohtajaa per vaalitentti on tv-lähetyksissä ehdoton maksimi?

Arvonnat tehtäisiin suorassa tv-lähetyksessä; kuten futiksen MM-kisojen lohkoarvonnat. Tässä tapauksessa puolet (8) A-koriin ja puolet (8) B-koriin. Virallisesti vahvistetut jäsenmäärät määräisivät puoluerankingin. Sitten vain vuorokorein nostamaan osallistujat per vaalitentti.

Olisipahan takuuvarmasti mielenkiintoisempaa kuultavaa. Hyvässä tai pahassa; sen voi sitten jokainen äänestäjä itse päättää.

Tästä Wikipedian listauksesta alkuun:
http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_puolueista
- jos halua Ylellä piisaa, niin ainakin 4 (× 2 tunnin) tälläista 8 puolueen vaalitenttiä ennätetään vielä järjestämään.
- tavoite saada viime vaaleissa nukkuneista (n. 1 400 000 äänestäjää), edes osa liikkeelle.

Eikä tässä vielä kaikki.

Sitten vielä pientä ajatuksen tynkää ; avoimeen ja uusista ideoista sakeana sykkivään ilmatilaan. Mitä voisi tapahtua, jos nuo tasapuolisemmat vaalitentit Ylellä toteutuisivat?

Eurovaaleissa taisi yli puolet äänioikeutetuista jättää äänestämättä. Kuitenkin noissa vaaleissa vuonna 2014, äänioikeutettuja oli 4 440 297. Lähteenä vaalit.fi

Viime eduskuntavaaleissa vuonna 2011 äänestämättä jätti 29,5 prosenttia äänioikeutetuista. Joka on mielestäni helkkarin paljon.

Entäs, jos 10 prosenttia nukkuvista lähtisikin äänestämään? Yks kaks uusia äänestäjiä olisikin liikkeellä 444 029 kappaletta! Jos nuo Ylen tv-vaalitentit olisivat pienpuolueiden kannalta onnistuneet, niin liikkeelle voisi lähteä jo 15 prosenttia nukkuvista.

Silloin oltaisiin jo 666 044 uuden äänen potissa. Suomeksi tarkoitettuna tuo voisi tarkoittaa sitä, että koko nykyinen kansalliseen korporatismiin perustuva paketti menisi uusiksi! Ainakin valtapuolueiden alapään sijoitusten osalta.

Eikä tässä vielä kaikki.

Pääministeri Stubb on sanonut useaan kertaan, että politiikka/konsensus ovat rikki. Voisiko se olla syynä siihen, että viime eduskuntavaaleissa reilusti yli miljoona suomalaista jätti äänestämättä? Vaikkakin pääministeri Stubb on todellisuudessa tarkoittanut koko ajan Suomen todellista hallintamuotoa eli korporatismia.

MARTTI AHTISAARI TILANNEKUVAN ANTAJAKSI?
On sanonta, että ruutia on turha keksiä uudelleen. Ja vaikka tieto lisää väittämän mukaan tuskaa, niin tässä korporatismikoneistomme avaamisessa se mielestäni kannattaa ottaa.

Joten onkohan mahdollista saada jonkun median kautta; nämä kaksi puhetta korporatismista; kaikkien meidän suomalaisten saataville?

Presidentti Martti Ahtisaaren puheet:
Oulussa 28.3.1993
Helsingissä 18.11.1993
- niin kutsuttu "Ystävän kirje"

Suullisen ja kirjallisen perimätiedon mukaan, noissa kohta 22 vuotta vanhoissa puheissa; piilee selkeäsanainen ja myös nykypäivään sopiva totuuksien siemensäkki. Myös useamman vaalivoiton ja nukkuvien puolueen enemmistön liikkeelle saamisen suhteen.

Kansanvaltahan ei voi toimia, jos kansa ei tiedä.

Joten entäs, jos tiedon lisäämisen jälkeen, niin vaihtoehdoista kuin Suomen todellisesta hallintamuodosta, lähtisikin jo 20 prosenttia nukkuvista liikkelle äänestämään? Ihan vaikka sitten ihan piruuttaan?

Sitten oltaisiinkin jo valtapuolueiden pääkonttoreissa ja ekosysteemeissä positiivisessa paniikissa. Nimittäin 888 059 uutta äänestäjää panisi järjestystä uusiksi myös valtapuolueiden yläpäässä.

Äänestysprosentti 90 kertoisi muulle maailmalle ilosanomaa siitä, että demokratia Suomessa voi ennen näkemättömän hyvin!

Joten Raimo Sailaksen huoli demokratiamme tilasta; Kanava-lehdessä 4/2014, olikin turhaa.


Pääministeri Jermu  1

‎Eduskuntavaalit‬ ovat kuulemma puhtaasti pääministerivaalit. Siksi kuulemma, vaalitentteihin ja erilaisiin tiedotusvälineissä julkaistaviin puolueohjelmiin tai - katsauksiin otetaan mukaan vain osa puolueista.

Eikö kaikki puoluerekisterissä olevien puolueiden puheenjohtajat tulisi ottaa tasaveroisina mukaan? Vai pelätäänkö pienen pieniä pienpuolueita, jo niin paljon? Meiltähän puuttuu aito oppositio vaihtoehto kokonaan.

Joten tällä hetkellä näyttää siltä, että jos käyn äänestämässä, niin kirjoitan äänestyslippuun:
Pääministeri Jermu

Pääministeri Jermu/kumm.
Pääministeri Jermu/kumm.

Miksi näin toimisin? Vain äänestämällä voit vaikuttaa; väitetään. Eli antaisin selkeän protestiäänen.

Olen jo vanha pieru ja monta kertaa ehdokas, joka on päässyt eduskuntaa; on "unohtanut" lupauksensa Arkadianmäelle päästyään.

Eikä siinä mitään. Ainahan oma perse ja uraputki, niin sanotusti pelastetaan ensin. Ja onhan ne velvoitteet vaalirahoittajienkin suuntaan, vaikkei niistä valtaosalla ole edes äänioikeutta vaaleissa.

* *

Tässä mielestäni mainiota Kummelia Ylen Elävästä arkistosta. Setti saavuttanee puolueen perustamiseen tarvittavan jakomäärän Facebookissa. Rajahan puolueen perustamiseen on 5 000 allekirjoitusta.

Tästä Pääministeri Jermun ja Kummelin tunnelmiin:
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/03/20/kummelin-paaministerin-maa-peri-taman-rehellisyyden

Potpurri ilmestynyt saataville 20.3.2015.

* *

Eikä tässä kaikki.

Olisihan se kova juttu, jos jokainen pääministeri Jermua äänestänyt ottaisi kuvan äänestyslipustaan.

Ja olisihan se aika upeaa, jos paljastuisi, että yli 200 000 äänesti pääministeri Jermua. Varsinkin, jos nuo protestiäänet tulisivat nukkuvien riveistä.

Eduskuntavaaleissa 2011 äänestämättä jätti 29,5 prosenttia äänioikeutetuista.

Äänioikeutettuja oli esimerkiksi eurovaaleissa 2014 yhteensä 4 440 297. Lähde: vaalit.fi

Joten nukkuvien puolueessa on viime eduskuntavaalien äänestyskäyttäytymisen perusteella noin 1 309 888 jäsentä. Ylivoimaisesti suurin puolue Suomessa.

Joten ei ihme, jos valtiovarainministeriön pitkäaikainen virkamies Raimo Sailas, nyt eläkkeellä, on huolissaan demokratiamme tilasta.

* *

Miten on? Oletko Sinä löytänyt tarjolla olevista vaihtoehdoista omasi? Vai olisiko pääministeri Jermun äänestämisessä ideaa?


Hengennostatusläppä  1

Useiden viikkojen ajan pääministeri Stubb on toistanut, että milloin politiikka ja milloin taas konsensus ovat Suomessa rikki.

Nyt Helsingin Sanomien politiikan ja talouden toimituksen esimies Marko Junkkarin mukaan kyse olikin läpästä! Näin Hesarin pääkirjoitussivulla 15.3.2015.

Stubbin hengen­nostatusläppä unohtui nopeasti
Stubbin hengen­nostatusläppä unohtui nopeasti

Mielenkiintosta huomata, että painetussa lehdessä tuo juttu oli otsikoitu "Korpilahden henkeä luodaan."

Mielenkiintoista olisi saada tietää, ketkä kokoomuslaiset taustoittajat ovat tämän takana:
"Kokoomuslaiset ovatkin myöhemmin taustoittaneet, että konsensuskritiikki oli lähinnä omalle väelle suunnattu hengennostatusläppä."

Sdp:n ekosysteemeissä taas tuo pääministerin harrastama "hengennostatusläppä" on nostanut raivoisia tunteita. Eläähän sdp ehken eniten korporatismikoneiston suomasta vallasta. Etujärjestöissä, kuin myös epäpoliittisissa kansalaisjärjestöissä ja ay-liikkeessä. Vinkin antajana edellseen keskustan Paavo Väyrynen.

* *

Tuota pääministeri Stubbin johtamaa "konsensus on rikki" hokemaa Helsingin Sanomat 18.2.2015 avasi "Vaalitutkija: Vain skandaali voisi kääntää keskustan kannatuksen" - analyysissään osuvasti näin:

- Suomalaiset rakastavat hyvinvointivaltiota", Grönlund löytää selityksen sille, ettei esimerkiksi pääministeri Alexander Stubbin (kok) entistä oikeistolaisempi tyyli ole purrut vaan pikemminkin pelottanut kansaa.

"Ja miksi hän on arvostellut konsensusta, kun on ilmeisesti tarkoittanut korporatismia?" Tutkija oudoksuu sanavalintaa.

(Åbo Akademin valtio-opin professori, vaalitutkija Kimmo Grönlund)

* *

Oma valistunut veikkaukseni on se, että Suomen todellinen hallintamuoto eli kansallinen korporatismi on niin kovassa asemassa, ettei edes kokoomus sitä uskalla uhmata. Sehän tarkoittaisi myös luopumista finanssi- ja vakuutusalan valtakoneistosta, jota on kiistatta pidetty yhtenä kokoomuksen vahvoista valta-alueista.

Eli myös eduskuntavaalien 2015 jälkeen korporatismikonsensus jatkaa vallankahvassa.

Ellei sitten tuon linkin avautuvaa ja hyvin härskiä valtakoneistoa aleta purkamaan kaikkien nykyisten eduskuntapuoluieiden toimesta (kokoomus, sdp, keskusta, rkp, vasemmistoliitto, kd, vihreät, perussuomalaiset ja muutos 2011).

* *

Ja toisaalta on hyvä muistaa.

Se mitä ei virallisen Suomen toimesta tunnusteta olemassa olevaksi. Sitä ei ole olemassakaan. Se mitä ei ole olemassa. Sitä ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

* *

On sanonta, että ruutia on turha keksiä uudelleen.

Hienoa olisikin, että kokoomuksen lanseeraaman korjausliikkeen ja keskustan "Suomi kuntoon" - ohjelman perustaksi saataisiin nämä kaksi puhetta korporatismista; kaikkien meidän suomalaisten saataville?

Presidentti Martti Ahtisaaren puheet:
Oulussa 28.3.1993
Helsingissä 18.11.1993
- niin kutsuttu "Ystävän kirje"

Unohtamatta keskustan Olli Rehnin; korporatismia käsitellyttä, Oxfordin tohtorinväitöskirjan antia vuodelta 1996.


Pääministerin vaalirahoittajat  6

Tämän vaalirahoitus bloggauksen olen tähdännyt ulottuvaksi yli puolue- ja aaterajojen. Avoimuus vallatakoon alaa myös vaalirahoittajien avoimessa kertomisessa.

Helsingin Sanomat kirjoitti lauantaina 10.1.2015 otsikolla - Tarasti aistii jo kevään vaalit. Toimittaja Marjukka Liitenin koko sivun jutussa todetaan muun muassa seuraavaa:

Tarastin johdolla syntyi vaalirahakohujen jälkeen nykyinen laki vaalirahoituksesta. Siihen valmistelee nyt pieniä viilauksia työryhmä, jossa Tarasti on asiantuntijana.

"Vaalirahoituslakiin olen tavattoman tyytyväinen, sillä se on toiminut varsin hyvin. Tärkeintä on, että kaikki tieto rahoituksesta tulee julkisuuteen", Tarasti kiittelee mutta tunnustaa, ettei mikään laki ole täydellinen.

"Ainahan on mahdollista, että annetaan vääriä ilmoituksia, mutta toisaalta Valtiontalouden tarkastusvirasto voi vaatia lisää tietoja uhkasakon varjolla."

* *

Sitten nopea leikkaus uusimman Hymy lehden kanteen.

"Stubbin rahoittajista tunnetaan vain joka kolmas - vaalikassaan neljännesmiljoona"
"Stubbin rahoittajista tunnetaan vain joka kolmas - vaalikassaan neljännesmiljoona"

Joten toivotaan, että vaalirahoittajakuviot saadaan viimeistään helmikuun aikana auki ja kaikkien kiinnostuneiden tietoon. Yli puolue- ja aaterajojen ylittyvänä. Esimerkiksi aikaväliltä 2000 - 2015.

Nimittäin pääministeri Stubbin puoluekollega, nykyinen Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtaja Jyri Häkämies näytti mallia omalla vuoden 2011 eduskuntavaalien rahoitusilmoituksellaan. Vaalirahoituksen uusi avoimuus standardi on jo olemassa?

Lisää tästä Suomi 2017 "Eduskuntavaalit 2011 – eduskunnan puhemiesten vaalirahoittajat taas piilossa" - linkistä.


Vakuutusyhtiön hylkäämät  4

Tapaus Pekka Häkkinen ja Niina Koskela Silminnäkijässä, torstaina 30.10.2014, kello 20.00 alkaen. Ohjelma on katsottavissa esitysajan jälkeen Yle Areenassa. Ohjelmatietojen mukaan myös ulkomailla; 29.11.2014 asti.

Lähde: Yle Uutiset 16.10.2014 - Vakuutusyhtiön hylkäämät
Lähde: Yle Uutiset 16.10.2014 - Vakuutusyhtiön hylkäämät

Vaikkeivat vastuussa olevat viranomaiset ja poliittiset päättäjät voi kommentoida näitä "valitettavia" ja "yksittäisiä" tapauksia, niin koko kuvaa avaavaan keskusteluun he voivat kyllä osallistua.

Sen verran tiedän, että ohjelmassa esiintulevia epäkohtia on erilaisissa lakihankkeissa ja työryhmissä "uudistettu" vuosikymmenten ajan. Ilman todellisia parannuksia potilaiden/vakuutettujen perustuslain takaamien ihmisoikeuksien ja oikeusturvan toteutumiselle.

Verovaroin kustannettavalle Ylelle ja sen julkiselle palvelulle; koko kuvan avaaminen on kuin mittatilaustyönä tehty. Toimittajien ammattitaidosta koko kuvan avaaminen ei jää kiinni, kunhan vain esimiehet ja Ylen johto antavat tukensa hankkeelle.

Ellei niin kutsuttu Etelän Media uskalla/saa ryhtyä koko kuvan avaamiseen jouluun 2014 mennessä, lakisääteisessä vakuutus- ja sosiaaliturvassa, niin miten haasteen ottaa vastaan lokakuussa toimintansa aloittanut Lännen Media?

Tästä alla olevasta linkistä lakisääteisen vakuutus- ja sosiaaliturvan ytimiin. Sekä koko kuvan muodostamisessa hyvään vauhtiin.

* * * *

← Satakunnan Kansa
Savon Sanomat →
Hitaan syöksykierteen – malli
Posted on toukokuu 16, 2014
by Suomi 2017 - Suomi 2.0

Perustuslain mukaisten ihmisoikeuksien ja oikeusturvan takaavan ”Saattaen vaihdettava” – toimintamallin sijasta Suomessa on, lakisääteisten vakuutusjärjestelmien piirissä, edelleen laajamittaisesti käytössä ”Hitaan syöksykierteen” – malli. Josta oheinen tuore kuvakooste.

Tämäkin malli on ollut myös sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon vakuutuslääkärijärjestelmän avoimuutta pohtineen työryhmän käytettävissä (STM091:00/2012) kuin myös tapaturma-ja ammattitautilain uudistamisesta annetussa lausunnossa (STM114:00/2009).

Vakuutusoikeuslakiin annettuun lausuntoon (OM/4/32/2006 Velpe ry) tämä malli liittyy myös tiukasti. Tästä seuraavasti selviävät syy- ja seuraussuhteet sille, että miksi kuseen laitettu ja pysyvästi työssään vammautunut ja/tai sairastunut joutuu valittamaan. Vuosien ajan.

* * * *

Edellä mainitut lakihankkeet ovat kuin suoraan kirjasta Lakien synty. Kirjoittaja Seppo Konttinen ja kustantaja Siltala.


Lakien synty oppikirjaksi?  2

Kaikkihan ei käy Suomessa kuin Strömsössä. Sitä olen joskus miettinyt, että kuinka isoksi voi kasvaa politiikassa puheiden ja tekojen välinen ero?

Entä virallisen todellisuuden ja todellisen todellisuuden välinen ero? Siis ennen kuin hiljaisten äänestäjien joukko herää vaatimaan perustuslaillisia oikeuksiaan.

Lakien synty - kirja ilmestyi kaksi viikkoa sitten. Kirjan on kirjoittanut Seppo Konttinen ja kustantanut Siltala. Kirja on mielestäni kirjavuoden 2014 ehdoton tapaus! Siis kirjoissa, jotka käsittelevät yhteiskuntaa ja politiikkaa.

Suomen todellinen valtakoneisto kaikille tutuksi!
Suomen todellinen valtakoneisto kaikille tutuksi!

Kirjan sisältö romuttaa kaikki ne käsitykset, jotka tämän hetkisissä oppikirjoissa on annettu siitä, että kuinka ja kuka lakeja Suomessa säätää.

Tässä, jos missä on niin sanotuille virallisille ja valtakunnallisille tiedotusvälineille näytön paikka!

Itse kuulin kirjasta ensimmäisen kerran sosiaalisessa mediassa (SM) viime viikolla.

Tästä kustantaja Siltalan linkki (korjattu 24.3.2021), josta löytyy laajempaa kattausta aiheeseen:

LAKIEN SYNTY.... Seppo Konttisen uusin kirja

Suosittelen lämpimästi kirjaan tutustumista, koska se tullaan todennäköisesti teilaamaan yksisilmäisenä vaalipropagandana tai sitten maan tavan mukaisesti; vaikenemaan totaalisesti.

Sillä kaikki se, mitä virallisen Suomen toimesta ei tunnusteta ei ole olemassakaan. Jolloin sitä, mitä ei ole olemassa ei tarvitse korjata. Saatikka korvata.

Oma suosikkini, vakaasta vaikenemisesta, tulee tässä Aurinkokuningatar - linkissä. Harmi vain, että sosiaali- ja terveysministerinä toiminut Paula Risikko/kok. laitettiin haluamaan toisiin tehtäviin.

Eikä tässä kaikki.

Pelottavinta tässä kaikessa on mielestäni ollut se, että edes virkeät 25-50 vuotiaat kansanedustajat eivät ole uskaltaneet lähteä kyseenalaistamaan Suomen perustuslain vastaista valtakoneistoa!

Tilannetta lakisääteisten vakuutusten suhteen olen seurannut olosuhteiden pakosta vuodesta 2003 alkaen.

Ja lopuksi.

Aamun uutisvirrassa vilahti tietoa siitä, että politiikkojen vanhempi polvi, kuten Matti Vanhanen, Toimi Kankaanniemi, Kauko Juhantalo ovat asettumassa ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Eikä tuossa mitään, mutta on mielenkiintoista saada kuulla heiltä ja heidän aikalaiskollegoiltaan, että kuinka vuosina 2003-2007 hallitusohjelman ulkopuolelta uitettiin voimaan yksi Suomen historian härskeimmistä lakipaketeista?

Jonka synty vastaa täysin Lakien synty - kirjassa annettuja speksejä. Kuitenkaan tätä tämän linkin takaa löytyvää asiakokonaisuutta ei olla vieläkään tunnnustettu! Joten sitä ei tarvitse korjatakkaan!


Nyt Saa Riittää - suurmielenosoitus > Helsinki 4.9.2014  5

Hyvää yleistason tietoa NSR (= Nyt Saa Riittää) - mielenosoitusliikkeestä osoitteessa http://nytsaariittaa.info/

Minkälaiseen muotoon liike muovautuu; on vielä arvoitus. Ja hyvä niin, koska esimerkiksi näiden graniittikaltereiden takana on useita mätäpaiseita, jotka tulee viimein saada avoimeen auringonvaloon.

Kenellä valta on? Kuka ohjailee ketä?
Kenellä valta on? Kuka ohjailee ketä?

Avainjuttu on tietysti se, että onko Arkadianmäellä yhtään kansan edustajaa. Vai ovatko he kaikki korporaatioiden edustajia? Yli kaikkien puolue- ja aaterajojen. Suomen todellinen hallintamuotohan on korporatismi. Perustuslain vastaisesti ja parlamentaarisen valvonnan ulkopuolella.

* * * *

Yksi orastava teema NSR - mielenosoitusliikkeen ajettavaksi, onkin mielestäni Suomi oikeusvaltiona ja avoimena demokratiana. Oli sitten mittapuuna muut Pohjoismaat ja/tai länsimaiseen demokratialeiriin kuuluvat maat. Muuten Suomen valtion kuin EU:n legimiteetti on oleva jatkossa olematon. Ainakin, kun kansalaisten tiedot vallitsevasta todellisuudesta kasvavat.

Kova väite, mutta eri näkökulmista lähestyen todennettavissa.
Kova väite, mutta eri näkökulmista lähestyen todennettavissa.

Kun samat henkilöt ja organisaatiot käyttävät lainsäädäntö-, toimeenpano- ja tuomiovaltaa ollaan jo fasismissa. Pisimmälle tuo härski kuvio on viety lakisääteisten vakuutusten piirissä.

Helsingin Sanomat kirjoitti aiheesta 27.2.2014 seuraavasti:
"Lainsäädäntövallan luovuttamista eduskunnalta ja ministeriöiltä korporaatioille kutsutaan korporatismiksi."

Tuon kirjoituksen jälkeen tulikin sitten täysi hiljaisuus....

* * * *

Tällöin voidaan puhua Sande Parkkosen blogissaan oivasti kiteyttämästä mafiamentaliteetista, joka ylittää vakiintuneet puolue-, aate-, - yhdistys-, ikä- ja varallisuusrajat myös Suomessa. Myös verovaroin kuin mainosrahoitteisesti toimivien tiedotusvälineiden piirissä.

Mafiamentaliteettiin kuuluvia rikollisuuden lajeja, joita ei olla toistaiseksi määritelty lainsäädännössämme, ovat ainakin seuraavat kuvassa valotetut.

Neljä ydinpointtia: 1. Viranomaisrikollisuus 2. Perustuslakirikollisuus 3. Oikeusturvarikollisuus 4. Ihmisoikeusrikollisuus
Neljä ydinpointtia: 1. Viranomaisrikollisuus 2. Perustuslakirikollisuus 3. Oikeusturvarikollisuus 4. Ihmisoikeusrikollisuus

Ja se mitä ei tunnusteta, niin sitä ei tarvitse korjata eikä korvata.

* * * *

Avain kysymys on tietysti se, että jatkaako tiedotusvälineiden yhteiskunnastamme tarjoama journalismi, salakavalan propagandan asuun puettuna? Tästä linkkisetistä lisää. Ja nimenomaisesti lakisääteisten vakuutusten maailmaan peilaten:

← Korkein hallinto – oikeus | Osa 5/5
Korkein hallinto – oikeus | Osa 4/5 →

Kanava
Posted on kesäkuu 11, 2014
by Suomi 2017 - Suomi 2.0

Kansanvallan eli demokratian tilanne on mielestäni ollut Suomessa huono jo vuosikymmenten ajan. Kanavia vaikuttaa toki on, mutta ne ovat erilaisilla manöövereillä taitavasti tukittu.

Vuonna 2013 Suomessa vietettiin kansanvallan (mitä se kulloisessakin aikaikkunnassa tarkoittaakaan) 150 – vuotista juhlavuotta. Viralliselta nimeltään ”150 vuotta säännöllistä valtiopäivätoimintaa” (Lähde: Eduskunnan internet-sivusto). Eikä tuossa juhlavuodessa mitään. Kuinka moni sen edes huomasi?

* * * *

Eikä tässä vielä kaikki.

Suurmielenosoitushan on Suomen mittapuussa kysymyksessä vasta, kun yli 1 000 mielenosoittajaa tulee paikalle.

Joten laita Sinäkin, niin halutessasi, tietoa tästä 4.9. mielenosoituksesta Helsingissä, eteenpäin omassa verkostoissasi sekä laita iskulause- ja banderolli-mielikuvituksesi laukkaamaan. Kiitoksin ja hyvän loppukesän toivotuksin.

Tässä muutamia oman sisäisen ajatuspajani tuotteita, joita saa vapaasti kehittää edelleen. Rauhan, rakkauden ja rispektin nimissä.

"Suomi uusiksi! - Maan tapa muusiksi!"
"Suomi uusiksi! - Maan tapa muusiksi!"
"Sutki Sisko - Hyvä Veli" - "Korporatismi - Journalismi"
"Sutki Sisko - Hyvä Veli" - "Korporatismi - Journalismi"

* * * *

Vain yhdessä toimien; voimme olla enemmän. Vaikka monesta asiasta eri mieltä oltaisiinkin. Se voi olla se suurin voimavara NSR-liikkeessä, jota todellisen valtakoneistomme voitelijat alkavat, pikku hiljaa, herkällä korvalla kuuntelemaankin....


Nyt Saa Riittää miekkarin tunnelmia  10

Oma lähestymiskulmani ja kiinnostukseni aiheeseen löytyvät tästä Saako Nyt Riittää - linkistä. Ja vastaus on, että ei riitä, vaan alkuverryttelyistä aletaan siirtyä seuraaville yhteisten toimien alueelle. Ovathan eduskuntavaalit 2015 pian. Tai sitten vielä nopeamminkin.

Sitten pienimuotoiseen kuvareportaasiin. Kuvattu mielenosoituskulkueen hitaimmin liikkuneesta osastosta katsottuna eli peräpäästä lukien.

Kunnioitan paljon sitä, että erilaiset ihmiset uskaltautuvat jalkautua mukaan ja pystyvät toimimaan, pikku hiljaa, toisiinsa tutustuen yhdessä. Kynnyshän mielenosoittamiselle on Suomessa korkea. "Mitähän ne naapurit, työkaverit ja sukulaiset ajattelevat?" moodi on onneksi karsiutumassa. Näistä muutamista kuvista lisää.

Mielestäni oiva paikka isollekin Nyt Saa Riittää - mielenosoitukselle.
Mielestäni oiva paikka isollekin Nyt Saa Riittää - mielenosoitukselle.
Tässä sanonnassa ja hahmossa on edelleen potkua!
Tässä sanonnassa ja hahmossa on edelleen potkua!
Ratsupoliisit turvasivat legendaaristen luutamummojen taivalta.
Ratsupoliisit turvasivat legendaaristen luutamummojen taivalta.
Suomalaista "body language" ilmaisua parhaimmillaan.
Suomalaista "body language" ilmaisua parhaimmillaan.
Vanhusten ja omaishoitajien asiat on saatava ratkaistua heti!
Vanhusten ja omaishoitajien asiat on saatava ratkaistua heti!
Kun tämän kaverin tarinan kuulee, niin hiljentyy kyynisinkin politiikko.
Kun tämän kaverin tarinan kuulee, niin hiljentyy kyynisinkin politiikko.
Esteiden rauhanomaiseen raivaamiseen tarvitaan myös Sinua!
Esteiden rauhanomaiseen raivaamiseen tarvitaan myös Sinua!

Seuraava tapaaminen on viimeistään torstaina 4.9.2014. Tiedottamisen pääkanava osoitteessa http://nytsaariittaa.info/


Nyt Saa Riittää - mielenosoitusliike muovautumassa?  13

Muistathan lähestymässä olevan seuraavan Nyt Saa Riittää mielenosoituksen? Perjantaina 23.5.2014; Helsingissä kello 14 alkaen.

Miten saada tieto tavoittamaan myös Facebookin ulkopuolisia?
Miten saada tieto tavoittamaan myös Facebookin ulkopuolisia?

Tästä linkistä keskitetysti lisätietoa aiheesta:
http://nytsaariittaa.info/
- ohjaukset myös Facebookin ryhmiin

* * * *

Mikäli Nyt Saa Riittää - mielenosoitusliike ei vielä näytä kiinnostavan Sinua, niin laita tietoa tulemaan tapahtuman ryhmissä ja keskusteluissa. Juuri Sinua kiinnostavista aiheista ja perusteluista.

Yksi lähestymiskulma mietintämyssyissä muhiviin aiheisiin tästä Kansan Gallupista:

"Nyt Saa Riittää - Top 11 - Laita Sinäkin äänesi kuulumaan!"
http://suomi2017.wordpress.com/#pd_a_8000412
HUOM!
- Mikäli tuo linkki ei ”jostain” syystä toimi, niin tästä linkistä skrollaamalla löytyy: http://suomi2017.wordpress.com/2014/04/28/nyt-saa-riittaa-mielenosoitusliike-syntymassa/

Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja mielenkiinnon aiheita eri kanteilta valaiskoot!


Suurmielenosoitus Helsingissä perjantaina 23.5.2014  1

Nyt Saa Riittää - henkisen mielenosoitustavan 2. erä käynnistymässä.

Laita Sinäkin äänesi rohkeasti kuulumaan!
Laita Sinäkin äänesi rohkeasti kuulumaan!

Joko aika on kypsä Suomen todellisen hallintamuodon ja hallitsijoiden tunnetuksi tekemiselle? Myös niin sanotulle suurelle yleisölle?

+ + + +

Korporativismi
Julkaistu marraskuu 20, 2012
by Suomi 2017 - Suomi 2.0

Ryhmäteatterin Eduskunta 2 – dokumenttinäytelmässä esitellään onnistuneesti Suomen todellista hallintamuotoa korporativismia. Korporativismia/korporatismi ei pidä sekoittaman konsensukseen. Nyt, jos koskaan kaivattaisiin kansallista konsensusta siitä, että ymmärtäisimme ainakin seuraavat julkista päätöksentekoa kuvaavat termit samalla tavalla:

* avoimuus
* läpinäkyvyys
* rehellisyys

Hyvä tietää. Kunnallisessa ja piirikunnallisella sekä kansalaisjärjestöjen tasolla korporativismi/korporatismi toteutuu apparatismin nimellä. Ei mikään pöllömpi idea. Eikä sitä oikein huomaakaan. Varsinkaan, jos on itse erilaisisssa bisnis – pohjaisissa bakkanaaleissa koko ajan mukana. Lapin kelohonka – seminaareja väheksymättä.

+ + + +

Kohtalonkoura yhdistää ja tahdistaa

Vaikka monen ensivaikutelma on se, että Nyt Saa Riittää - tapahtuman alkusytkäys tulee perinteisen poliittisen kartan vasemmalta siiveltä, niin toisin tai laajemmin ajattelevien ei vielä kannata lannistua. Kaikkia meitä tarvitaan. Pelkkä muutosten tekeminen tai niistä puhuminen ei enää riitä. Tarvitaan todellisia parannuksia.

Sillä mitä enemmän omalle tai lähipiirin kohdalle osuu henkilökohtaista kokemusta kohtalonkouran kouhaisuista, jotka tuovat äkillisesti mukanaan pysyvän tai pitkäkestoisen terveyden menettämisen, työttömyyden, köyhyyden, syrjäytyneisyyden, paperilla tapahtuvat pitkäkestoiset ja näennäiset oikeustaistelut, hengen ahdingon ja aineellisen hädän elämän perustarvikkeista. Sitä enemmän perinteiset puoluekartat menettävät Suomessa merkitystään ja valtio sille elintärkeätä luottamusta. Ja ihmisen elämänkaarta hallitsevat akuutit perusasiat nousevat toiminnan keskipisteeseen. Kehdosta hautaan.

Vain yhdessä toimien voimme olla enemmän

Toivottavasti mielenosoituksen järjestäjät onnistuvat ylittämään ja yhdistämään perinteiset ikä-, aate-, puolue-, yhdistys- ja varallisuusrajat. Vieläpä rauhanomaisesti. Joten annan isot rispektit kaikille, jotka uskaltavat lähteä omin kasvoin liikkeelle. Epäkohtia ja perustuslain vastaisuuksia Suomessa nimittäin riittää. Koko perinteisen poliittisen kartaston edustamilla alueilla.

Kansalaiset tervetulleita eduskunnan portaille

... eduskunnan portaille tullaan myös eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savolan tervetulleiksi toivottamana:

”…mielenilmausten järjestäminen hoituu nykyistä sujuvammin, toteaa Jukka Savola.

– Mielenosoitus tapahtuu siten, että siitä tehdään ilmoitus poliisille, poliisi on sitten ilmoittanut siitä meille ja me on annettu lupa portaiden käytön osalta. Nyt sitten lupa tulee koko alueen osalta.

Eduskunta ei aio rakentaa pihalle mellakka-aitoja, vaan kansalaiset pääsevät edelleen läheiseen kontaktiin edustajiensa kanssa, vakuuttaa Savola.

– Nimenomaan se on oikeistaan meidänkin tahto, koska vapaassa suomalaisessa yhteiskunnassa päättäjien kuulukin tietää mitä mieltä ihmiset on. Tämä on hyvä paikka siihen.”
Lähde: Yle Uutiset julkaistu 15.10.2010 - Eduskunta vuokraa Helsingiltä etupihansa

+ + + +

Parhaiten omaa viestiä kukin saa liittymällä ryhmään mukaan. Joko Facebookissa tai sitten sen ulkopuolella http://nytsaariittaa.info/

Tutustu kaikessa rauhassa ja jaa tietoa, niin halutessasi, edelleen omissa verkostoissasi. Kiitoksin.

+ + + +

Ääntä ja erilaisia näkemyksiä maailmaan kyllä mahtuu. Vaan, mitkä niistä ovat sitten kulloinkin isoimmalle osalle meistä yhteisiä? Siitä seuraavassa linkissä pienimuotoinen Kansan Gallup. Ehken enemmän tällaisen varttuneemman väen tärkeänä pitämiä aiheita? Voit valita yhden tai useamman vaihtoehdon. Kiitokset kannanotostasi.

Nyt Saa Riittää - Top 11 - Laita Sinäkin äänesi kuulumaan!
http://suomi2017.wordpress.com/#pd_a_8000412
HUOM!
- Mikäli tuo linkki ei ”jostain” syystä toimi, niin tästä linkistä skrollaamalla löytyy: http://suomi2017.wordpress.com/2014/04/28/nyt-saa-riittaa-mielenosoitusliike-syntymassa/

Aurinko iloisesti keskuudessamme paistakoot ja säteillään pahoinvointiyhteiskuntamme tulehduspesäkkeet esiin valaiskoot!

Edellinen