Ravintolat

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2010.

Koira asiakkaana  17

Saksanpaimenkoiran omistajana tunnen kantakaupungin baarit, joihin nelijalkaiset ovat tervetulleita. Paikkoja ei ole montaa (jos kesäterasseja ei lasketa), mutta tarjoavat mukavan vaihtoehdon, kun piskiä ei tarvitse jättää yksin kotiin jos tekee mieli yhtä tai kahta.

Ymmärrän toki, ettei ruokaravintoloihin koirilla ole mitään asiaa. Sen sijaan en ole oikein varma siitä, missä raja menee. Eräässä koirani lempipaikoista nimittäin tarjoillaan juoman lisäksi myös pientä suolaista (leipiä jne.). Ja tämä ei-niin-kaukana-kotoani sijaitseva baari on aina hyväksynyt koirani ilomielin sisään.

Olisi mielenkiintoista tietää, missä raja oikeasti menee. Kieltävätkö lait ja asetukset eläinten viemistä paikkaan, jossa myydään ruokaa? Vai onko asia jokaisen yrittäjän vapaasti päätettävissä? Tietääkö kukaan?

PS) Eilisen lehdissä oli juttu suomalaisesta elokuvaohjaajasta, jonka koira raateli pienemmän koiran rappukäytävässä. Olin äsken lenkillä koirani kanssa, joka on siis asianmukaisesti kytketty urosschäfer, kun kadulla sen kimppuun hyökkäsi vapaana pidetty pikkukoira (en tunne rotuja mutta näytti chihuahualta) ilman varoitusta. Ehdin juuri tossuttamaan pikkudogin kauemmas ennen kun koirani sai iskettyä hampaansa pikkukundin pilliin. Eli kannattaa pitää ne pienetkin koirat kiinni…


Kyllä vanha osaa  5

Kirosin usean vuoden ajan Stockan herkun deekistä. En kiroa enää. Nyt kun Herkun uusi layout on tullu tutuksi, on pakko myöntää, että kyllä vanha osaa.

Olimme kutsuneet viime lauantaiksi illallisvieraita ja päädyimme Herkkuun ostoksille iltapäivästä. Vaikka oli joulunaluslauantai ja asiakkaita paljon, ei mistään ruuhkasta voi edes puhua. Sen verran hyvin tilaa kaupassa on. Myös uudet pkkukärryt ovat erinomaisen toimiva vaihtoehto. Kermapurkkia ja kissanruokapakettia hakevien turkismummojen ei tarvitse enää tukkia käytäviä jättimäisillä kärryillä.

Varsinainen ilonaihe oli tietenkin kaupan oma samppanjabaari. Lansonin valinta juomaksi nyt oli hiukan masentavaa, mutta mikään ei piristä pikku shopautusreissua paremmin kuin lasi kuohuvaa. KaDeWestä oli selvästikin käyty hakemassa oppia.

Ainoa asia, mitä en oikein ymmärrä, on se, että miksi kassojen edusta on tukittu kuivahyllyillä. Kun muualla on tilaa mennä ohitse oikealta ja vasemmalta, on kassojen eteen rakennettu turha tukos. Vai onko näiden hyllyjen tarkoitus ohjata kassoille ja jakaa näin jonoja tasaisemmin?

PS) Ylimääräistä riemua aiheutti vasikanlihan ilmestyminen lihatiskille. Ei meinaan tahdo löytyä juuri muualta. Kilohintakin oli sitten sen mukainen, mutta sen verran harvinaisesta herkusta Suomessa on kyse, että kerran se vain kirpaisee.

Stockan uusi parkkihallikin on aika kiva ja kun Manskultakin saa kääntyä sporakiskojen yli sisään, ei muuta valittamista ole kuin sikamainen hinta. Ainakin meikäläisen tapauksessa tulee halvemmaksi mennä taksilla ruokaostoksille kuin jättää autoa pariksi tunniksi parkkiin.


Ahneet emot  14

Enpä muista, koska olisin odottanut ravintolailtaa yhtä paljon kuin nyt. Lentoliput ja hotellit on varattu, uusi vaatekerta ostettu, koiran hoito järjestetty, pöytävaraus Operakällareniin sekä nimet Café Operan sekä Soap Barin ovelle järkätty ja veronpalautukset polttelevat taskussa.

Nyt enää ainoa asia mikä mättää, on se, että lentoemojen mielestä 3300 euroa 90 tunnin työkuukaudesta on liian vähän. Perjantai sujuu rattoisasti Finavian sivuja klikatessa. Perkele.

(Jostain syystä lentoemosta tulee mulle aina mieleen alakuloinen mustatukkainen teini).

Pohdin vielä tässä sunnuntain lounaspaikkaa. Onko Stogiksesta hyviä ehdotuksia jos toinen joulupöytä 24h sisään ei oikein nappaa? Tämä siis sillä varauksella, että pääsemme matkaan...