Rinteen vappusatanen ja Orpon kommentit

  • A77uros

Tämä on vähän vanhempi asia, mutta mielestäni ansaitsee tulla kerratuksi. Ennen viime eduskuntavaaleja sdp:n silloinen puheenjohtaja Antti Rinne lupasi vappupuheessaan korottaa takuueläkettä sadalla eurolla kuukaudessa, siis parantaa kansaneläkkeen varassa olevien tai muuten heikosti toimeentulevien tilannetta. No, Rinne pääsi hetkeksi valtaan, mutta sai lopulta nostettua takuueläkettä vain 50 eurolla kuussa luvatun satasen sijaan.

Kokoomuksen Petteri Orpo tarttui tähän hanakasti ja julisti suureen ääneen, että Rinne on pettänyt lupauksensa ja että tämän pitäisi hävetä. Tämä Orpon ulostulo asettuu kylläkin varsin mielenkiintoiseen valoon, kun katsotaan hänen omia tekojaan. Orpohan oli keskustalaisen Juha Sipilän hallituksessa mukana jäädyttämässä kansan- ja takuueläkkeen indeksikorotukset, eli ko. eläkkeet eivät enää nousseet edes elinkustannusten nousun (inflaation) mukana. Ja tämän jälkeen Orpo kehtaa vielä valittaa petetyistä lupauksista, kun takuueläke nousi vain 50 euroa kuussa Rinteen lupaaman satasen sijaan.

Jos tästä tekee johtopäätöksiä, niin Orpon mielestä eläkkeiden indeksijäädytys oli siis oikeudenmukaisempi toimi kuin takuueläkkeen korotus vain puolella luvatusta määrästä. Eli, ei Orpo edes halua takuueläkkeen nousevan eikä häntä kiinnosta takuueläkettä saavien asiat. Pintaa hieman rapsuttamalla siis paljastuu, että Orpolla on varsin oikeistolaiset hyväosaisia suosivat arvot. Kannattaa muistaa, kun äänestää seuraavan kerran.

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:27

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus