A77uros

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2024.

DDT, PCB, CFC:t,... ja pikaruokaketju KFC?

DDT, PCB ja CFC:t ovat ympäristölle haitallisia aineita ja myrkkyjä, mutta listalle tekisi mieli lisätä pikaruokaketju KFC (aiemmin Kentucky Fried Chicken) ylimielisen ja asennevammaisen mainostamisen takia esim. kauppakeskus Sellossa. KFC nuoleskelee äänimainoksella tuttavallisesti asiakkaita tyyliin "...esimerkiksi *****-ateria VAIN 8,90 €, ja kahvit kaupan päälle totta kai! Suuntaa siis KFC:hen ja nauti ateriaksi..." (Lähes sanatarkka sitaatti äänimainoksesta.)

Rivien välistä mainos samalla vihjaa, että "oletko vähän tyhmä, kun et heti tule KFC:hen syömään". Mainoksessa on samanlainen ylimielinen asennevamma kuin jos minulle miehenä puhelinmyyjä ehdottaisi minun puolesta päättäen "...joten eiköhän me sinullekin panna Me Naiset etuhintaan tulemaan..."

Tämä KFC:n äänimainos pyörii kauppakeskus Sellossa jatkuvasti, eikä se edes osu maaliin. Toisaalla Sellossa nautin tänään pikkunälkään toastin ja kahvin hintaan 4,90 €, ja suodatinkahvissa santsikuppi kuului hintaan. Tämä sopi minulle hyvin, mutta aterioinnin aikana KFC:n mainos haukkui minua jatkuvasti tyhmäksi.

KFC ilmeisesti haluaisi, että olisin ylisuuria roskaruoka-annoksia syövä, yli satakiloinen ja rapakuntoinen läski? Ja sitten rivien välistä vihjailee tyhmäksi, kun en noudata heidän mantraansa?

Niin kauan kuin KFC mainostaa noin idioottimaisesti, tekisi mieli liittää KFC ympäristölle haitallisten aineiden DDT, PCB, CFC:t yms. joukkoon. Tällä kertaa mainos aiheuttaakin boikotin...