A77uros

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2023.

Myös toisten uskontoja syytä kunnioittaa

Pohdiskelin tässä ahdasmielisiä uskonnontulkintoja ja päädyin siihen, että myös toisten uskontoja olisi hyvä kunnioittaa, puolin ja toisin. Muuten päädytään uskontojen välisiin konflikteihin.

Ongelmalliseksi osoittautui esimerkiksi huivipakko, jos sitä vaaditaan islamin nimissä myös ei-muslimilta. Jos harrasta kristittyä naista vaaditaan pitämään huivia islamin takia, silloin tämä joutuu rikkomaan omaa kristinuskoaan ja kymmentä käskyä.

Yksi käskyistä kun kuuluu: "Minä olen Herra, sinun Jumalasi, älä pidä muita jumalia." Jos tätä tulkitaan yhtä tiukasti kuin ei-muslimilta vaadittua huivia islamin nimissä, huivin käyttö on tulkittavissa Allahin, eli toisen jumalan, palvomiseksi. Eli vaatimalla kristityltä naiselta pukeutumista huiviin, pakotetaan hänet toimimaan kristinuskon ja kymmenen käskyn vastaisesti. Ja näin toimittuaan nainen joutuu rukoilemaan anteeksiantoa Jumalaltaan.

Jos kaikki uskonnot kaivautuvat poteroihinsa ahdasmielisillä tulkinnoillaan, päädytään uskontojen väliseen konfliktiin. Tämä on yksi esimerkki, miten kohtuuttomaksi huivin vaatiminen voi muuttua, jos sitä vaaditaan muilta kuin muslimeilta. Tietty maallistuminen ja toisten arvojen kunnioittaminen auttaisi kummasti.

Enkä tässä ota kantaa siihen, onko yleisesti ottaen huivin vaatiminen naisten alistamista.