Ryhmänä liikkuvat, jättäkää tilaa muillekin

  • A77uros

Sanotaan, että joukossa tyhmyys tiivistyy. Valitettavasti tämä pitää paikkansa, kun isompi ryhmä liikkuu jalan tai pyörällä kevyen liikenteen väylällä. Usein halutaan olla rinnakkain, koska puhuminen toisten kanssa on tällöin helpompaa kuin peräkkäin kulkiessa. Mutta kenellekään ei tule mieleen, mitä se tarkoittaa ryhmän ja muiden liikkujien kannalta, jos ryhmä valtaa koko väylän.

Jos ryhmä liikkuu koko kevyen liikenteen väylän leveydeltä, se joutuu väistämään JOKAISTA edestä ja takaa tulevaa liikkujaa, kun tilaa kohtaamisille ei muuten tule. Tällöin on turha ihmetellä, miksi liikkuminen on niin vaikeaa, kun jatkuva väisteleminen on ihan ryhmän omaa syytä. Varsinkin takaa tulevat pyöräilijät ovat vihaisia, koska nopeus täytyy aina pudottaa kävelyvauhtiin ennen kuin ryhmä tajuaa väistää. Ja se oma ryhmä ei ole ainoa, joka pyöräilijän reitille osuu, vaan jokaisen muunkin ryhmän takia pyöräilijä joutuu hidastamaan.

Eli: kun liikutte isompana ryhmänä, jättäkää muille tilaa ohittaa teidät, se on paljon helpompaa sekä ryhmän että muiden liikkujien kannalta.

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus