Explore Your City

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on maatila.

Haltialan kotieläintila

Haltialan tilalla pääsee tutustumaan maatilan elämään Helsingistä poistumatta. Kesällä suurin osa eläimistä viettää aikaa ulkona jolloin niitä voi käydä vapaasti katselemassa. Paikalta löytyy lehmiä, lampaita, vuohia, kanoja ja sikoja. Mukaan voi ottaa omat eväät ja halutessaan grillata niitä paikalla kunhan tuo omat puut tai hiilet ja ruuat. Myöhemmin kesällä heinä-elokuussa joillekin pelloille kylvetään hernettä ja kukkia, joita kaupunkilaiset pääsevät maksutta poimimaan. Lisätietoa asiasta täältä.

Alueella toimii myös Kahvila Ravintola Wanha Pehtoori, josta saa arkisin buffet aamiaista sekä lounasta ja viikonloppuisin brunssia.

Haltialan kotieläintila
Laamannintie 17

Kotieläimet kesäaikaan:
Ma-Pe klo 18–20 ja
La-Su klo 11–18.

Kahvila avoinna:
Ma-Pe 8.30-22 (23)
Keskiviikko on Prätkäilta
La-Su 9-22 (23)


Viikin lehmät  2

Vaikka täällä Viikissä olen aika paljon ehtinyt jo pyörimään niin kyllä ihmetykseni silti oli suuri kun ensimmäistä kertaa törmäsin näihin lehmiin. Lehmiä 15 minuutin päässä Helsingin keskustasta. Näyttäessäni kuvia ulkomaalaiselle ystävälleni siitä missä nykyään asun hän kysyi miten kauas Helsingistä olen oikein muuttanut. Nykyisin suuntaan usein kyseisille pelloille kävelemään ihan vain bongatakseni lehmät, sillä niiden näkeminen onnistuu aina ilahduttamaan.

Lehmät löytyvät Viikistä koetilantien päästä kun jatkaa vasemmalle pelloille.