Explore Your City

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on Viikki.

Viikin lehmät  2

Vaikka täällä Viikissä olen aika paljon ehtinyt jo pyörimään niin kyllä ihmetykseni silti oli suuri kun ensimmäistä kertaa törmäsin näihin lehmiin. Lehmiä 15 minuutin päässä Helsingin keskustasta. Näyttäessäni kuvia ulkomaalaiselle ystävälleni siitä missä nykyään asun hän kysyi miten kauas Helsingistä olen oikein muuttanut. Nykyisin suuntaan usein kyseisille pelloille kävelemään ihan vain bongatakseni lehmät, sillä niiden näkeminen onnistuu aina ilahduttamaan.

Lehmät löytyvät Viikistä koetilantien päästä kun jatkaa vasemmalle pelloille.


Helsingin oma tunnel of love  8

Helsingin oma "tunnel of love" oli ensimmäinen ajatukseni kun eksyin puolivahingossa tälle hylätyn junaradan pätkälle. Ne jotka eivät tiedä mistä puhun voivat katsastaa kuvat täältä. Ja myönnetään, että tämä Helsinkiläinen versio ei ole ihan yhtä näyttävä saatika täytä tunnelin kriteerejä, mutta erittäin siisti paikka se on kuitenkin. Sopii vallan mainiosti esimerkiksi kuvaamiseen tai koiran kanssa lenkkeilyyn. Tämä kyseinen ratapätkähän on osa vanhaa Pasilasta lähtenyttä rautatietä, jota pitkin matka jatkui aina Herttoniemen satamaan asti. Junarata löytyy Viikintien ja Viilarintien liikenneympyrältä lähdettäessä kohti Viikkiä kävely/pyörätien vasemmalta puolelta.

Sitä mikä tämän salaisen radanpätkän tulevaisuus on ei kukaan taida vielä tietää, joten toivotaan, että se saa kaikessa rauhassa kasvaa kunnolla umpeen oikeaksi tunneliksi.


Viikin Gardenia

Tämä postaus on paikallaan juuri nyt sillä Viikissä sijaitsevaa trooppista puutarhaa Gardeniaa ollaan lopettamassa. Harva tietää paikan olemassaolosta, joten nyt onkin hyvä kertoa siitä jotta halukkaat ehtivät vielä käymään paikan päällä. Täältä löytyy paljon trooppisen ilmaston kasveja ja esimerkiksi monet kaikille tutut hedelmät voi nähdä täällä omissa puissa ja pensaissa. Voit bongata baananeita kasvamassa tertuissa, ananaksia, avocadoja ja mangoja. Kasvien lisäksi paikalla ihastuttavat koikarpit sekä pari kilpikonnaakin löytyy altaasta uiskentelemasta. Gardenian erikoisuutena on se, että sitä vuokrataan myös juhlatilaksi ja jos vain kestää trooppista ilmastoa niin täällä saa varmasti aikaan unohtumattomat kekkerit.

Avoinna:
ma-to 10-18
pe suljettu
la-su 10-17

Sisäänpääsy aikuisilta 4e
http://www.gardenia-helsinki.fi

Adressi Gardenian säästämisestä löytyy täästä!