Keikat & festarit

Frontlè Magazine on vuonna 2015 perustettu musiikin riippumaton sanansaattaja. Kirjoitamme keikoista, festareista, ilmiöistä ja asioista. www.frontle.com

Näytetään kirjoitukset elokuulta 2015.
Seuraava

Frontlén teemabileet: Blockfest  1

Blockfest-hehkutus alkoi NYT!
Eli siis Blockfesthypeä luvassa. Joka päivä. Tsek it aut.

Osa 1: Asa, Elastinen ja Spekti

Vuosi oli 2001, kun allekirjoittaneella blogaajalla oli mielessä ylioppilaskirjoitukset, kropassa huomattavasti vähemmän ryppyjä ja stereoissa Fintelligensin Stockholm-Helsinki. Samana vuonna Asa, joka esiintyi tuolloin nimellä Avain, julkaisi kuolemattoman tajunnan- ja levymyynnin räjäyttäneen esikoisalbuminsa Punainen tiili. Spekti aloitteli uraansa ja kuului Trilogia-kokoonpanoon, joka breikkasi muutamaa vuotta myöhemmin.

Blogaajan silloisissa sosiaalisissa ympyröissä hip hopin kuuntelu oli totaalisen out. Piti kuunnella rokkia, ja jos ei kuunnellut rokkia, niin piti kuunnella europoppia. Ja niitä europopin kuuntelijoitakin pidettiin pikkuisen höttöpäinä. Kun blogaaja yritti hehkuttaa, että kuulkaa tässä on nyt Suomen musiikkihistorian merkittävimpiä tekeleitä käsillä soittaessaan esimerkiksi Roihuvuorta repeatilla, blogaajaa pidettiin pimahtaneena kommarina. Mutta eipä arvannut blogaajakaan, että reilu kymmenen vuotta eteenpäin hip hop olisi maailman myydyin genre ja ensimmäinen suomalainen stadionin (kahdesti) täyteen vetävä artisti tulisi olemaan tuolloin niin halveksittu Cheek.

Ihana, mahtava, upea Blockfest järjestää meille tänäkin vuonna megabileet, joissa päästään fiilistelemään ainakin Asan keikalla vanhoja hyviä aikoja ja tutustumaan myös uuteen materiaaliin. Asa julkaisee uuden levynsä Love päivää ennen Blockfestin keikkaa, joten tarjolla on uunilämpimäisiä herkkuja, joista esimakua on antanut Mä haluun olla hippi –sinkku.

Elastinen taisi viime vuoden Blockfesteillä hoitaa verkostoitumisen bäkkäreillä viis kautta viis, koska tänä vuonna on saatu kuulla maailmanhistorian ensimmäistä kotimaista biisiä, jossa on superstara fiittaamassa. Elastisen keikka on perinteisesti ollut Blockfestien parhaimpia fiiliksennostatuskeikkoja, joiden avulla jaksetaan bailaa Koko yö. Tämän biisin soidessa kaikki paikalla olleet voi muistella vuotta taaksepäin, kun samoilla mestoilla heilutettiin käsiä Snoop Doggille (‼).

Spekti on tehnyt viime vuosien tanssilattioille jalan alle meneviä kappaleita: Juomalaulu kiteyttää niin näpsäkästi koko festarikansan kollektiivisen mielentilan, että sen kertosäkeeseen osallistuu saletisti jokainen, jolta vaan ääntä vielä lähtee.

Blockfest on pian täällä, oh ah, en jaksa odottaaaaaaa ‼

Kirjoittanut Henna Lähtevänoja, Frontlé
Katso keikat, festarit, ilmiöt ja asiat osoitteesta www.frontle.com

Tsekkaa yllämainittujen esiintyjien muut keikat osoitteesta www.gigwhale.com


Seuraava