Keikat & festarit

Frontlè Magazine on vuonna 2015 perustettu musiikin riippumaton sanansaattaja. Kirjoitamme keikoista, festareista, ilmiöistä ja asioista. www.frontle.com

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on kiasmos.

SUPERMASSIVE 2015

Jo kolmatta kertaa leiskauttava Supermassive festivaali keskittyy musiikin undergroundimpaan päähän. Tänäkin vuonna festivaali on kiinnittänyt esiintyjikseen kattavan satsin vaihtoehtomuusikoita ulkomailta ja Suomesta. Viime vuodesta hieman supistunut tapahtuma järjestetään marraskuun 17.-19. Tavastian ohella myös Semifinalissa.

Supermassiven avauspäivänä tiistaina 17. marraskuuta lavalle nousee kokeellisen musiikin techno duo Kiasmos (IS), joka keikkailee Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Kiasmosin lisäksi tiistaina nähdään Suomalaisen vaihtoehtomusiikkikentän ja undergroundtaiteen grand old man Pekka Airaksinen.

Keskiviikkona 18. marraskuuta Supermassiven ohjelmisto tarjoilee todellisen äänivyöryn kun lauteille kapuaa mm. The Bug (ft. MC Flowdan), Prurient ja Metz. Legendaarisen Ninja Tune-levymerkin riveissä toimiva The Bug (UK) saapuu paikalle MC Flowdanin kanssa. Bug liikuskelee dubin, jazzcoren ja industrial hiphopin välimaastossa joten mehua riittää. Illan muu ohjelma ei kokonaisuudessaan kalpene tästä. Mielenkiintoinen artistikattaus ja pikkulauantain hekuma houkuttelevat takuulla paikalle runsaasti musadiggareita. Keskiviikko onkin mini-festarin moniulotteisin ja takuulla herkku.

Supermassiven päätöspäivänä nähdään 80-luvulla maineeseen noussut ruotsalaislaulaja Neneh Cherry (SWE). Cherryn Buffalo Stance oli aikansa todellinen superhitti, joka toi artistille runsaasti mainetta ja kansainvälisiä palkintoja. Pitkähkön hiljaiselon jälkeen nyt ilmestynyt Blank Project –albumi on otettu suurella mielenkiinnolla vastaan. Ilmeistä on, että vuodet ovat muokanneet Cherryn musiikkia erittäin kypsään suuntaan ja naisen lavapreesens huokuu itsevarmuutta.

Astetta hiphopimman päivästä tekee Neneh Cherryn lisäksi myös kotimainen Eevil Stöön ja Aztran muodostava MNTTT. Päätöspäivänä kuullaan lisäksi bändejä kuten Föllakzoid (CHI), Siinai ja noiserock-bändi Baxter Stockman.

SUPERMASSIVE 2015
Ti 17.11. KIASMOS (ISL), PEKKA AIRAKSINEN
Ke 18.11. METZ (CAN), THE BUG FT. FLOWDAN (UK), PRURIENT (US), ALUK TODOLO (FR), KESÄ
To 19.11. NENEH CHERRY & ROCKETNUMBERNINE (SWE/NO), FÖLLAKZOID (CHI), MNTTT, SIINAI, BAXTER STOCKMAN

Ikäraja: K-18
Aika: ovet klo 20:00-01:00

LIPUT: Tiketti (3 päivän liput vaihdetaan rannekkeisiin.)

Kirjoittanut Mr.Midsummer, Frontlé
Tykkää meistä facebookissa ja lue lisää tulevista keikoista, festareista, ilmiöistä ja ajankohtaisista artisteista osoitteesta www.frontle.fi

Katso keikan lisätiedot - www.gigwhale.com