La Maison Helsinki Testissä

Tehtaankadulle Helsinkiin avattiin tänään La Maison ravintola, joka lupaa piristää eteläistä Helsinkiä moderneilla pikkuannoksilla, reilulla eurooppalaisella ruoalla ja artesaaniviineillä. Nappasin [url=https://www.tableonline.fi/ravintola/la-maison]TableOnline[/url]sta varauksen ja kurvasin Tehtaankadulle. Meitä vastaanotti ravintolan co-founder ja…

La Maison ravintolassa ruokalistan pääosassa ovat ”petits plats” eli taidokkaat pikkuannokset.
La Maison ravintolassa ruokalistan pääosassa ovat ”petits plats” eli taidokkaat pikkuannokset.
Tehtaankadulle Helsinkiin avattiin tänään La Maison ravintola, joka lupaa piristää eteläistä Helsinkiä moderneilla pikkuannoksilla, reilulla eurooppalaisella ruoalla ja artesaaniviineillä. Nappasin [url=https://www.tableonline.fi/ravintola/la-maison]TableOnline[/url]sta varauksen ja kurvasin Tehtaankadulle.
La Maison, Tehtaankatu 21, Helsinki
Meitä vastaanotti ravintolan co-founder ja ravintoloitsija Mari Kärkkäinen sekä lähes koko henkilökunta. Olimme vasta avatun ravintolan ensimmäiset asiakkaat, mutta illan aikana kävi selväksi, että emme varmastikaan ole viimeiset asiakkaat. Ai miksi? No ensinnäkin: ruoka oli hemmetin hyvää. Ruoka oli oikeasti modernia, hyvännäköistä (kyllä, jopa instagramissa annokset saivat paljon likejä). Ravintoloitsijalla on kokemusta aikaisemmista menestyneistä ravintoloista ja keittiömestarin rakentama ruoka sisälsi kivoja yllätyksellisiä, ryhtiä ja raikkautta tuovia rohkeita makuja (en viitsi paljastaa mitä, käy itse kokeilemassa vaikkapa karitsaa).
Karitsaa ja yllätyksiä :)
La Maisonin ravintoloitsijana toimii Huvilakadun La Petite Maison ravintolan perustaja [b]Mari Kärkkäinen[/b]. Keittiömestari [b]David Alberti[/b] on kartuttanut osaamistaan huippuravintoloissa kahden ja kolmen Michelin-tähden ravintoloissa mm Gordon Ramsayn, Joel Robuchon ja lontoolaisen Le Gavrochen Michel Roux Jr:n opissa.
Kukkakaalista saa herkkua, kun siihen sen friteeraa ja laittaa kaveriksi vähän yllätyksiä :)
David Albertin kertoo, että hänen ruokafilosofian kulmakiviä ovat eettisyys ja ehdottoman tuoreet, läheltä hankitut raaka-aineet. Raaka-aineet hankin tuottajilta, joiden toimintaan ravintoloitsijat ovat käyneet tutustumassa henkilökohtaisesti. Karitsa tulee onnelliselta tilalta, jossa karitsat saavat kulkea ja syödä vapaasti. Oreganon, timjamin ja kaprikset poimii ja säilöö Davidin Kreikassa asuva äiti. ”Raaka-aineiden ehdottoman tuoreuden vaatimuksen opin Gordon Ramsaylta. Aloitamme aina puhtaalta pöydältä eli valmistamme lähes kaikki ruoat joka päivä alusta alkaen”, David kertoo.
Alkuruoka: VILLISIIKAA, suolattua siikaa, kyssäkaalia, piimää ”naturel”, tilliä ja krutonkeja
La Maisonin ruokalistan pääosassa ovat ”petits plats” eli taidokkaat pikkuannokset, joissa on vaikutteita tapaksista, antipasteista ja venetsialaisten viinibaarien cicchetti -pikkupurtavista.
Mari Kärkkäinen esitteli takahuoneen kabinetin, jonne mahtuu 16 henkeä pitämään kokousta. Taulu kertoo hyvästä johtamiskulttuurista.
Niiden lisäksi tarjolla on jaettavia bistroruokia, päivän annoksia sekä vaihtuva Signature-maistelumenu, jossa on joko neljä, seitsemän tai kolmetoista pikkuannosta.
Ravintola La Maison, Helsinki
Ravintola La Maison, Helsinki
Suosittelen. Hintatasokin oli ihan "maltillinen", kuten ravintoloitsija lupaa. Tämän tason ateria olisi voinut maksaa helposti stadissa 30% enemmänkin. Cityn tähdet: 9/10 La Maison Tehtaankatu 21 Helsinki Pöytävaraus: https://www.tableonline.fi/ravintola/la-maison#! Ilkka O. Lavas sarjayrittäjä