1. Twiittaus yleensä epäonnistuu – paitsi sattumalta.
1.1 Jos twiittaus voi epäonnistua, niin se epäonnistuu.
1.2 Jos twiittaaminen ei voi epäonnistua, niin se kuitenkin tavallisimmin epäonnistuu.
1.3 Jos twiittaaminen näyttää onnistuvan toivotulla tavalla, niin kyseessä todennäköisesti on väärinkäsitys.
1.4 Jos olet itse twiittiisi tyytyväinen, niin twiitti varmasti tulkitaan väärin.
2. Jos twiitti voidaan tulkita eri tavoin, niin se tulkitaan tavalla, josta eniten vahinkoa.
3. On olemassa aina joku, joka tietää sinua itseäsi paremmin, mitä olet twiitilläsi tarkoittanut.
4. Mitä enemmän twiitataan, sitä huonommin twiittaus onnistuu.
4.1 Mitä enemmän twiitataan, sitä nopeammin väärinkäsitykset lisääntyvät.
5. Twiittaamisessa ei ole tärkeätä se, miten asiat ovat, vaan miten asiat näyttävät olevan.
6. Twiitin tärkeys on kääntäen verrannollinen etäisyyden neliöön.
7. Mitä tärkeämmästä tilanteesta on kysymys sitä todennäköisemmin unohdat olennaisen asian, jonka muistit hetki sitten.
Menestystä twiittaamisiisi!
Ilkka O. Lavas
Sarjayrittäjä joka uskoo, että tämänkin postauksen varmasti joku käsittää väärin
ps. Twiittaamisen lait on kirjoitettu kunnioittaen viestinnän professori Osmo A. Wiion muistoa (1928-2013).
pps. Twitterissä tuli 5500 täyteen @lavas
Huipputiimissä kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa - Jukka Jalonen, Leijonat, Jääkiekkoliitto
Aloitimme keräämään tiimiä alkuvuodesta 2015. Taustalla oli epäonnistumisen kokemus kun 1996 syntyneet tiimiläiset olivat puolivälieriissä hävinneet ruotsalaisille 2 vuotta aikaisemmin 10-0. Historia määrittää meitä. Se oli todella rankka paikka monille ja asetti Leijonatiimin rakentamiseen kovia haasteita. Toinen tapahtuma 1997 ja 1998 syntyneiden kavereiden historiassa oli, kun he voittivat mm hopeaa. Porukassa oli häviäjiä ja voittajia ja tästä piti rakentaa voittajatiimi.
Tiesimme, että haastavaksi turnauksesta tulee, kun omassa kotihallissa media myös painaa päälle ja yleisöltä tulee kovat paineet voittaa.
Huipputiimissä kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa
Tiimissä oli sekä aikaisempia häviäjiä, että aikaisempia voittaiia. Päätimme panostaa mentaalivalmennukseen. Päätimme tutustua paremmin toisiimme, että tunnemme paremmin ja toisemme ja johtoryhmän jäsenet. Tiimiläiset saivat paritehtäviä ja lähtivät yhdessä tekemään uusia juttuja. Muutamat lähtivät Samu Haberin ja Sunrise avenuen mukaan Saksaan. Toivat oppia siitä mitä on itsensä peliin laittaminen ja minkälaista on vetää täysiä. Samu Haber lahjoitti pojille kitaran. Siinä luki "Pitäkää kivaa ja vetäkää täysii!" tästä tulikin sitten joukkueen slogan. Se on myös hyvä oppi:
"Useimmiten jos sä haluat menestyä, niin sulla pitää olla hauskaa ja pitää vetää täysii. - Jukka Jalonen"
Tätä slogania kertasimme ja usein treeneissä muistutimme itsellemme, että miten tekemisestä saadaan hauskaa ja miten tästä otetaan kaikki ilo irti. Tätä treenattiin ja haastavissa tilanteissa palautettiin mieleen ilo, hauskuus ja täysiä vetäminen.
Yle seurasi pelaajien valmentautumista tiiviisti ja tämä osaltaan auttoi pelaajia tottumaan median jatkuvaan läsnäoloon. Osa pelaajista kävi yöpymässä pari päivää metsässä ja toivat sieltä oppeja minkälaista on oman mukavuusalueen ulkopuolelle meneminen ja miten siihen tottuu. Teetimme tehtäviä, missä menivät epämukaavuusalueelleen haastaviin tilanteisiin. Kaikki nämä kuvattiin Ylelle. Median läsnäoloa oli tarkoituksella paljon jotta pelaajat tottuivat siihen.
Kuka olen? Miten reagoin? Miten tiimikaveri reagoi? Miten suhtaudun onnistumiseen? Miten reagoin pettymykseen?
Iso juttu pelaajille oli kun OpTeamin Melina Niemi teetätti jokaiselle pelaajalle luonneprofiilin ja siitä tuli pelaajille 20 sivuinen raportti. Tästä pelaajien itsetuntemus kasvoi. Pelaajat oppivat miten reagoin, miten käyttäydyn.
MBTI luonnetestissä jaetaan pelaajat neljään eri väriin: punainen, keltainen, vihreä, sininen. Minkälainen henkilö on reagoidessaan hyviin tai huonoihin asioihin. Punainen saattaa esimerkiksi pienestäkin menettää hermot ja alkaa raivoamaan tuomarille. Vihreä saattaa vastaavassa tilanteessa vain käpertyä ja olla hiljaa. Tästä testistä ja keskusteluista opimme enemmän elämää ihmisenä ja pelaajana.
Leijonien menestyksen portaat ja Jukka Jalonen
Toinen kova juttu tiimiläisille oli, kun loimme leijonien menestyksen portaat. Tärkeää sen luomisessa oli, että menestyksen portaat ei ollut mikään mun tekemä tai konsultin tekemä menestyksen portaat, vaan nimenomaan se, että pelaajat itse loivat omat menestyksen portaat. Tiimityönä mietimme mitkä asiat saa meidät menestymään. Tämä taulu sitten laitettiin hallille pukukoppiin näkymään ja siitä jokainen pystyi tarkastamaan miten me ajattelimme, että me onnistumme. Parhaiten menestyksen portaat toimivat juuri silloin, kun itse pääsee vaikuttamaan tekemiseen. Kun tekee itse, niin sitoutuu ja on pohtinut asioita ja hankalan tilanteen tullen muistuu helpommin mieleen, miten tällaisessa tilanteessa menestyvä tiimiläinen käyttäytyy.
Leijonien menestyksen portaat
1. Hetkessä eläminen
Tässä ja nyt nauttien
Ei ole eilistä ei ole huomista
Menestys lähtee jokaisesta itsestä
Jokainen voi vaikuttaa tiimin henkeen omilla sana valinnoilla. Eleillä ilmeillä.
2. Valmistautuminen
24h ennen peliä jokainen omalla tavallaan. Tietyt yhteiset jutut, mutta jokaisella oma vapaus ja tyyli valmistautua peliin.
Jokainen omalla tutulla tavallaan.
Pitää elää niin kuin huippu-urheilija.
Tee niitä asioita, mitkä palvelee hyvin tiimityöskentelyä, tiimin toimintaa. Voi kavereiden kanssa käydä vaikka ulkona, mutta kuitenkin muistaa käyttäytyä kuin huippu-urheilija, "ettei lähe lapasesta."
3. Luottamus
Luottamus omaan itseen ja luottamus koko tiimiin
Luottamus yhteisiin menestymismahdollisuuksiin
Itseluottamuksen nostaminen ja kannustaminen on johtajan tehtävä. Pitää olla rohkaiseva ja kannustava.
Haastavaa luottamuksessa: miten pelaaja voi luottaa toiseen? "Vihreälle" tämä on helppoa. "Punaiset" ja "keltaiset" ovat vähän säätäjiä ja häslääjiä ja usein esim pakkipari lähtee luontaisesti helposti auttamaan toista pakkiparia vaikka toinen ei edes pyytäisi. Viisikossa pelaamisessa oman paikan pitäminen on tärkeää.
Älä mieti muitten hommia. Luota tiimiläisiin. Koko peli menee muuten raskaaksi ja sähläämiseksi. Auta vasta pyydettäessä. Luota muihin.
Urheilussa on vaativaa kun Ruotsia vastaan oli taustalla peikko, että hävittiin aina aikaisemmin. Usein myös hävittiin vuoden aikana. Vihdoin elokuun alussa olimme todella lähellä voittaa ruotsi ekaa kertaa. Tämä lisäsi itseluottamusta ja pian voitimme ruotsin.
4. Sietäminen
Vaikeat hetket
Erilaiset persoonat
Miten käsitellään sairastapaukset, epäonnistumiset? Pitää vaan sietää ja ei saa hyytyä, vaikka jäädään häviölle maali tai kaksi. Ei aleta siltikään sooloilemaan omaa peliä vaan pelataan yhteispeliä ja omaa paikkaa.
Henkilöprofiilit auttoivat ymmärtämään toisia pelaajia.
Esimerkiksi yks pelaaja ei ollut kovin suosittu pelaaja muiden keskuudessa. Tämän pelaajan kanssa oli jatkuvasti jotain häslinkiä ja muut pelaajat olivat kertoneet että jotain oli taas tapahtunut. Kerran tapahtuman jälkeen soitin varmaan neljä pelaajaa läpi. Luotin kaveriin. Kentällä ja treeneissä kaveri oli ahkera treenaamaan. Taustalla oli kuitenkin tapahtuma, mikä oli tapahtunut pari vuotta aiemmin. Muiden tiimiläisten kanssa totesimme , että tämä ihminen ei tule muuttumaan ja hän pelaa nyt jotain roolia ja vaikkei aina tervehdi kaikkia ja haluaa olla kännykän kanssa enemmän kuin muut, niin hänet on silti otettava tiimiin mukaan ja hyväksyttävä sellaisena kun on. Päätimme, että emme yritä muuttaa tätä "hankalaa kaveria" vaan hyväksymme hänet sellaisena kun hän on. Antaa hänen syödä yksin. Antaa hänen olla tervehtimättä. Hyväksytään.
Pian tilanne muuttui ja kaveri huomasi, että hänet hyväksytään. Hän lopetti syömästä yksin ja tuli mukaan muiden kanssa samaan pöytään. Kun me muut muutimme ajatteluamme ja hyväksyimme tämän kaverin ja niin tämä muutti myös kaverin käyttäytymistä. Toisissa et voi muuttaa mitään muuta kuin omaa suhtautumistaan häneen.
5. Rohkeus
Uskalla onnistua
Vahvuudet esiin
Jos sä haluat olla oman toimialan paras, ni sun pitää olla rohkea ja sun pitää uskaltaa onnistua.
Varman päälle pelaamisella ei voi ikinä voittaa. Kun sä meet äärirajoille. Vähän epämukavuusalueelle, niin aina ei voi onnistua, mutta sitten kun sä onnistut, sä oot parempi ku koskaan ennen.
Epämukavuusalueille pitää uskaltaa mennä, uskaltaa kannustaa. Pyrimme palautteessa aina löytämään pari juttua mikä meni hyvin. Näytettiin onnistumisia. Vahvistettiin onnistumisia. Virheitä tulee aina ja niiden palautteessa keskityimme siihen, miten tiiminä voisimme toimia paremmin ja jätimme yksilösuoritukset kommentoimatta. Kun on huippuvastustaja vastassa, niin varmasti meillä tulee virheitä, mutta niin tulee vastustajilla ja vastustajalla tulee varmasti enemmän virheitä kun meillä.
6. 100%
All out kaikki irti.
Kaveria ei jätetä
Jos me voitetaan voitetaan joukkueena. Jos hävitään hävitään joukkueena. Ei puhuta toisista pahaa tai ei ollenkaan kommentoida.
Jalosen johtamisen työkalut
Jalonen kertoo, kirjaavansa aina siniseen kirjaa ylös ketkä ei pysty pelaamaan keskenään tai mitkä asiat toimi ja mikä on palaute joukkueelle. Kirjaan ylös omia huomioita pelistä ja sieltä on hyvä plärätä asioita esiin koska ei niitä voi muistaa.
Kirjaan ylös tilastot, niistä opin esim historiasta ja kun huomasin, että pojilla peli paranee jatkuvasti 2 ja 3 eriä kohden niin otin tämän puheeksi ja sanoin, että ei pidä ainakaan ekassa pelissä hävitä peliä, koska meidän peli paranee. Jos me voitetaan eka erä, niin me voitetaan todennäköisesti koko peli.
Muita menestykseen vaikuttavia tekijöitä
Rekrytointikyky
Kommunikointikyky ja viestintä -> avoin keskustelukulttuuri. Kaikessa ihmisten välisessä tekemisessä. Myös esimies - työntekijä. Pyri valmentamaan yksilöä. Jaa vastuuta. Delegoi esim veskarien valmentajalle veskarien palautteen käsittely yms. Suu pitää saada auki.
Sitoutuminen. Tätä ei tarvinnut korostaa. Hyväksynkö jos rooli muuttuu? Sitoudunko esim miten somessa toimitaan yms.
Johtavien henkilöiden esimerkki, johtoryhmä. Johtajiston pitää olla ammattimainen kentällä ja kentän ulkopuolella. Pitää olla kovia johtajia ja esimerkkejä esim Aho tai Koivun Mikko, joka saa muut mukaansa.
Jokaisen arki omassa seurassa vaikuttaa. Miten treenaatte. Miten asennoituu. Miten 24h vuorokaudessa ammattimaisesti tekee duunia kuten huippu-urheilija? Johtaja ei oo itsekäs. Hyvä johtaja välittää muista. On esimerkillinen. Muut ottavat mallia.
Kärsivällisyys, kyky reagoida.
Huumori ja nauru
Ei tekosyitä (vastuunkanto, virheen myöntäminen, ei tekosyitä)
Roolit vahvuuksien mukaan.
Vaikeuksien ja hyvien aikojen ennakointi. (Tappioputki, miten se katkaistaan? Voittoputki, miten se pidetään yllä?) Etukäteen näiden pohtiminen.
Autonomian ja hallinnan tunne(työrauha on tärkeää työntekijöille. Ei kyttäämismeininkiä.)
Delegointi(luottaminen, vastuun jakaminen)
Jokainen saa ja uskaltaa olla oma itsensä. Erilaisuuden hyväksyminen)
Vaatimustaso. Haasta omaa itseä. Valmentajan pitää haastaa. Vähän pitää potkia persuuksille treeneissä. Joukkueen sisäinen vaatimustaso pitää olla kova.
Arvostus ja kunnioitus.> jokainen on tärkeä. Yhdessä johtoryhmä valmentajat huolto lääkärit
Rehellisyys ja oikeudenmukaisuus. Esim keskustelu uuden pelaajan rekrytoinnissa kun pelaaja kysyy "Mitä sä oot aatellu mun rooliks?" Vaikka pelaaja haluis jotain, ni ei pidä ladata pelaajille yliodotuksia ja luvata huippupaikkaa mutta sitten peluuttaa huonommassa kuitenkin. Mieluummin kertoa rehellisesti: "Jos sä pelaat tosi hyvin, ni sä pääset kolmosketjusta kakkoseen." Peliaika on ansaittava.
Huipputiimissä kokonaisuus on enemmän kuin osiensa Summa.
Menestystä elämääsi! Muistiinpanot Kasvu Open seminaarista, Jukka Jalosen puheenvuorosta.
Nettiin voi kirjoittaa pitkästikin. Kaikkien aikojen myydyin nettijulkaisu on Fifty shades of Grey. Pitkääkin tekstiä voi ihan hyvin lukea pädiltä, kännykältä ja lukulaitteelta.
90-luvulla ja 2000-luvun alussa, vielä vuonna 2010 joissain oppilaitoksissa ja nettikirjoittelun kursseilla opetettiin, että nettiin pitää kirjoittaa lyhyesti. Tämä harhaluulo on monelle jäänyt voimaan. Ei pidä paikkansa! Haluan nyt vihdoin viimein oikaista tämän väärän opin. Kyllä nettiin voi kirjoittaa pitkiäkin juttuja ja kannattaa.
Näyttötekniikka on kehittynyt niin paljon, että ihmiset lukevat netistä jopa kirjoja. City-lehti julkaisee verkossa jutuista kokopitkät versiot netissä ja lyhennetyt lehdessä, koska lehdessä paperin koko rajoittaa pituutta. Hesarilla on oma hitaat -osio. LongPlay tekee pitkiä juttuja. New York Times tekee pitkiä juttuja. Ebookien suosio lisääntyy jatkuvasti. Digin kautta lukeminen on yhtä helppoa tai jopa helpompaa kuin paperilta lukeminen. Netissä voi ihan hyvin kirjoittaa pitkiä juttuja.
Tietenkin, jos saat sanottua asiasi tällä lailla lyhyesti, niin mitä sitä pidempiä jaarittelemaan.
intohimoiset yritykset kampanjan projektipäällikkö Pekka Koivunen (vasemmalla) ja Savonlinnan Oopperajuhlien festivaalijohtaja Jan Strandholm (oikealla) haluavat, että yritykset kertovat intohimosta.
Sain mielenkiintoisen kutsun intohimoiset yritykset kampanjan lanseeraustilaisuuteen. Kutsusta hämmentävän teki se, että mukana kampanjassa on Savonlinnan Oopperajuhlat. Mitä tekemistä oopperafestivaalilla on firmojen kanssa? Mitä tekemistä yrityksillä on intohimon kanssa?
“Tämä on hieman erikoinen konsepti” - Pekka Koivunen, Inspired in Finland projektipäällikkö, Savonlinnan Oopperajuhlat
Haastattelen Intohimoiset yritykset kampanjan projektipäällikkö Pekka Koivusta. Hän kertoo, että yritykset ovat oopperafestareiden suurin rahoittaja, 80% rahoituksesta tulee yrityksiltä ja näinä nihkeinä taloudellisina aikoina Savonlinnan oopperajuhlat haluaa antaa yrityksille, jotain muuta enemmän kuin vain vapaalippuja. Savonlinnan oopperajuhlat järjesti viime vuonna luovuus-vuoden, joka huipentui luovuus -ideakilpailuun. Tänä vuonna 2016 teemana on intohimo. Ensi vuonna 2017, Suomen itsenäisyyden 100-vuotis juhlavuotena teemana on taito.
Suomi elää intohimosta, luovuudesta ja taidosta.
"Suomi on täynnä kilpailuja, mutta tämä kilpailu ei ole yritysten
välinen kilpailu vaan kilvoittelu, jossa etsitään intohimoisia
yrityksiä.", kertoo Pekka Koivunen ja jatkaa: "Tarkkaa intohimoinen yritys -määritelmää meillä ei ole, vaan kilvoitteluun voi vapaasti osallistua minkä tahansa kokoinen yritys - mikroyritys, keskisuuri tai jättiyritys. Osallistua voi myös yritysten yhteenliittymä tai osasto. "Intohimo pitää näkyä ja kuulua, kriteeri on muuten väljä.", Pekka alleviivaa.
Intohimoiset yritykset -kampanjan tavoitteena on innostaa yritysten henkilöstöä, johtoa ja omistajia menestymään.
Oopperafestivaali haluaa taiteen ja intohimon näkyvän firmoissa ja Suomalaisessa yrittäjyydessä. Tämä ei ole missään nimessä kilpailu. Arvokkaana apuna on
Nuorkauppakamarijärjestö, joka kerää Intohimoisten yritysten tarinat verkkosivuille jossa yritykset saavat ilmaista näkyvyyttä: "Jos sulla on tuttuja yrittäjiä, ilmianna heidät”.
Haluamme omalta osaltamme olla talkoissa mukana suomalaisessa haastavassa talousilmapiirissä.
Uniikki konsepti koko maailmassa
Festivaalijohtaja Jan Strandholm kertoo, että konsepti on uniikki koko maailmassa. Häntä projektissa innostaa se, että saamme luotua aitoa verkostoitumista yritysten kesken. Kehitymme yhdessä ja mietimme yhdessä niitä asioita, mitkä ovat tärkeitä.
Festivaalijohtaja Jan Strandholm on innostunut siitä, että taiteella on muitakin rahoitusmuotoja kuin pelkkä valtion tuki. Opperajuhlia ennen hän oli kansallisoopperassa, sitä sitä ennen Svenska Teaterissa ja Viirus teatterissa, joten rahoitusmuotoja on ja dialogia yritysten kanssa ja dialogin puuttumista on nähty.
"Eniten innostaa yhteistyö yritysten kanssa. Ei pelkkä rahallinen, vaan dialogi. Koen sen tärkeäksi" - Festivaalijohtaja Jan Strandholm
Suomen taloudellisesta tilanteesta riippumatta Jan Strandholm on positiivinen: “Just nyt kaikki menee hyvin. Tämä on vaarallista. Ei pidä tuudittautua vaan pitää jatkuvasti kehittää toimintaa".
Intohimoiset yritykset
- Intohimoiset yritykset -kampanjan tavoitteena on innostaa yritysten henkilöstöä, johtoa ja omistajia menestymään.
- Mukaan voi ilmoittautua ilmiantamalla yrityksen http://www.operafestival.fi/fi/Inspired-in-Finland/Intohimoinen-yritys-2016/Ilmianna-yritys
- Ilmiannettuihin yrityksiiin otetaan yhteyttä, heiltä kerätään intohimoiset tarinat ja laitetaan verkkosivuille
- Intohimoiset yritykset on kampanjaa tukee mm. Savonlinnan Oopperajuhlat, Tekes, Nuorkauppakamari.
Savonlinnan oopperajuhlat alkaa heinäkuun alussa ja päättyy elokuun alussa.
Paljonko kello? Montako askelta oon ottanut tänään? Kuka soittaa? Onko Cityssä uusia uutisia? Älykello Huawei Watch vastaa näihin Cityn testissä.
Älykelloja on ollut jo jonkin aikaa markkinoilla, mutta vasta nyt niiden hinta, keveys, tyyli, akunkesto ja saatavuus alkaa olla sellainen, että yhä useampi kävelee älykello kädessään. Mikä oikestaan älykello on? Miten se toimii? Mitä pitää huomioida älykelloa hankkiessa? Mitä älykellolla voi tehdä?
Mikä älykello on?
Älykello on ranteeseen laitettava nykyään normaalin rannekellon painoinen kello, joka on henkilökohtainen apurisi. Älykellossa on pieni näyttö, jossa on kellotaulu tai haluamasi sovellus, esimerkiksi sykemittari, City-lehden uutiset, soittajan tiedot tai vaikka pikaviestimien viestit.
Mitä älykellolla voi tehdä?
Älykellolla tyypillisimmin katsotaan kelloa. Älykellosta voit myös vastata puheluun. Älykellon kautta et voit myös laittaa kännykkäsi kaiuttimen päälle ja puhua kännykän kaiuttimien kautta. Älykelloa voit käyttää askelmittarina ja esimerkiksi Sports Tracker ja Google Fit ohjelmat toimivat jo nyt saumattomasti älykellojen kanssa.
Älykelloon on ladattavissa yhä enemmän pelejä ja hyötysovelluksia. Voit mm. selata Twitterin Tweettejä, Facebookin notifikaatioita, saapuneita viestejä ja vaikka vastata viestiin tykkäämällä. Näppäimistöä älykellossa ei ole, joten joudut tyytymään emojeihin :)
Google Maps navigointi toimii hyvin älykellon kanssa, eli voit katsoa autoa ajaessasi suoraan rannekellostasi ajo-ohjeet.
Miten älykello toimii?
Älykello on kello, joka keskustelee kännykkäsi kanssa. Älykellon hankittuasi sinun pitää parittaa älykello puhelimen kanssa bluetoothin avulla. Tämä on helppo operaatio. Parittamisen jälkeen voit aloittaa älykellon käytön.
Älykellossa on telakan kautta ladattava akku joka useimmiten ladataan kerran päivässä.
Mitä pitää huomioida älykelloa hankkiessa?
Älykelloissa on joko Andoid Wear tai Apple watchOS käyttöjärjestelmä. Jos sinulla on Applen puhelin, niin älykelloksi kannattaa hankkia Apple Watch. Android maailman kanssa taas toimivat kaikki Android Wear järjestelmällä toimivat älykellot esimerkiksi testissä oleva Huawei Watch.
Kun City-lehti 30 vuotta sitten perustettiin, ei varmaan kukaan arvannut, että jonain päivänä City-lehteä voisi lukea reaaliajassa rannekellosta. Älykello on tätä päivää. Menestystä elämääsi!
Ilkka O. Lavas
sarjayrittäjä, kustantaja, City-lehti, Improve Media, Eat, TableOnline, Vivas
Viime vuonna seikkailut suuntautuivat Itä-Eurooppaan ja Romaniaan. 2016 haaveena Korakoram road / Kiina / Tiibet.
Tänään on ensimmäinen tyhjä sivu 366 sivuisesta kirjastasi. Kirjoita siitä sinunlaisesi! Tänä vuonna päiväkirjassa on yksi lisäpäivä, eli karkauspäivän ansiosta sivuja on 366. Juoni kirjaasi on hyvä suunnitella nyt.
Tässä mun kirjan rakennusosat. Viime vuosi (Lavas 2015) meni pitkälti suunnitelmien mukaan ja siksi tämän alkavan vuoden tavoitteetkin kannattaa asettaa rohkeasti. Juonen suunnittelu koostuu neljästä osasta.
1. Prioriteettifiltteri
Menestyneet ihmiset osaavat priorisoida. Prioriteettifiltteri auttaa määrittämään sinulle tärkeät asiat.
5 tärkeintä asiaa elämässäni. Näistä en luovu. Toki oma terveys tulee ennen näitä, mutta sen jälkeen:
-Läheisten kanssa oleminen (perhe, lähimmäiset)
-Vapaus (autonomia, itsenäisyys, riippumattomuus, innovointi)
-Jonkun saavuttaminen (tavoitteiden, valmiksi saaminen)
-Taloudellinen turva tai jopa riippumattomuus (taloudellinen vakaus, taloudellinen riippumattomuus ja itsenäisyys)
-Seikkailu (uudet elämykset ja haastavat kokemukset)
Tämän pidän salaisuutena. Olen kirjoittanut ylös "Unelmapäiväni 5 vuoden päästä alkaa sillä, että herään... aamulla .. päivällä ... iltapäivällä ... illalla.. jne.". Kirjoita itsellesi unelmapäivän kuvaus.
Tässä yksi työkalu siihen, miten voi edetä urallaan. Eri elämänvaiheissa ollaan eri kohdissa tätä kenttää ja uralla pyritään jatkuvasti kohti unelmaduunia.
3. Aseta vuositavoitteesi
Tässä mun isot linjaukset ja haaveet vuodelle 2016. Saas nähdä mitä näistä taas toteutuu. Usein tavoitteilla on tapana toteutua. Joskus vähän eri tavalla kuin kuvittelit, joskus nopeammin, joskus hitaammin, mutta suunta itsellesi on oikea kun itse päätät suunnan nyt.
Tavoitteet 2016
Oman ajan arvostaminen, 1 päivä viikosta itselle, aikatauluta aikaa jolloin ei ole mitään
Opettele paremmaksi kommunikoijaksi, lue ainakin Isaacs Williamin Dialogi ja yhdessä ajattelemisen taito uudestaan.
Kansainvälisen verkoston rakentamisen jatkaminen
Kansainvälisesti nimen ja näkyvyyden luominen
Kehitä mediamarkkinaa eteenpäin
Kirjoita paljon mediasta, brändäämisestä, kansainvälistymisestä, onnistumisista
Rakenna ja kehitä brändejä
Kirkasta konsernin brändihierarkia
Kasvata kannattavia bisneksiä
Kasva yritysostoin
Tee enkelisijoituksia
Prätkäseikkailu (jotain näistä: Kiina / Tiibet / Korakoram road / Pohjois korea / Valkovenäjä / Ukraina / Venäjä / Dubai)
Opeta selkeäitä markkinoinnin perusjuttuja ja kirjoita siitä
Muista positiivisuus :)
Ui tai urheile joka viikko vähintään 2 tuntia jollet ole kipeä.
Kehitys paremmaksi pyöräilyssä ja juoksemisessa.
Syö säännöllisemmin ja monipuolisemmin
Käy vähintään yhdellä ei-oman-alan messuilla tms, jotta opit esillepanon tärkeydestä ja opit pois oman alan juurtuneista tavoista. Tutustu ei-oman-alan ihmisiin. Tämä on luovuusharjoitus.
Tapaa 1-4 gurua, joita arvostat ja mieti mitä voisit oppia heiltä. Ei ole pakko olla oman alan juttu. Mieti mitä haluat antaa heille.
Kehu tai kiitä ihmisiä vähintään yhtä joka viikko. Ei ole vaaraksi jos lipsautat kiitoksen useamminkin. Tämä on oikeasti aika hauskaa kun yhtäkkiä muistaa olla kiitollinen toisille toisten tekemisistä.
Ole kiitollinen siitä mitä olet saanut.
Ole läsnä.
Kehity entistäkin paremmaksi mainonnan ja markkinoinnin parissa, lue alan kirjallisuutta, blogeja, ota kantaa keskusteluihin ja levitä eteenpäin hyviä käytäntöjä.
Kokouksiin agenda. Kokouksiin aikataulu. Tarkista aikataulu kokouksen aluksi. Kertaa agenda kokouksen aluksi. Printtaa agenda. Harrasta instant-muistioita.
Keksi poikien kanssa joku yllätys vierailukohde kerran kuussa äläkä kerro minne olet viemässä lapsiasi. Vaimoa ei päästetä mukaan, tämä on poikien reissu. Aiheita voi olla: Salapoliisimuseo, Maailman suurin graniitisavusauna, puumajahotelli, Sotilassaari, Alamäkimaastopyöräilyä, Katajanokan vankila, ilmailumuseo, IT -museo, Karting rata, prätkärata, meren ranta... Kyllä paikkoja löytyy.
Aikaa perheelle ja pojille
Lomareissu yhdessä perheen kanssa on hyvää yhteistä aikaa. Kuva Krka kansallispuisto, vesiputoukset Kroatia
Vie toimialaa eteenpäin.
Vie ravintola-alan ekosysteemiä eteenpäin.
Kannusta yrityksiä kehittämään digitaalisia palveluita ja hyödyntämään sähköisiä työkaluja yritysten arjessa.
Käy puhumassa alan kehityksestä ja yrittäjyydestä.
Portfolion hallintaa: Kansainvälisiä bisneksiä.
Kansainvälisiä kontakteja.
Ole ja nauti olemisesta, ui luonnon järvissä.
Aseta realistisia tavoitteita ja välitavoitteita
Opi parhailta: Lue jonkun menestyneen ihmisen elämänkerta, jotta voit oppia häneltä jotain.
Käy useammin hierojalla. Venyttele ja hakkeroi tauoista venyttelyhetkiä.
Käy viikon isoimmat tavoitteet läpi ennen viikon alkua (sunnuntai –iltana). Joka päivän tärkeimmät tehtävät edellisenä iltana. Näin mielesi muistaa keskittyä oleelliseen.