FC Jokerit vaikuttaa myös Tšekeissä

  • Tuomari

KYSYMYS: Täh Häh!? Frendi väittää, et FC Jokerit pelaa jalkapalloa jossain Tšekki-sarjassa. Pitääkö paikkansa?

VASTAUS: Läheltä liippaa. 2004 kuopattu ja 2012 uudelleen herätetty Jokerit FC Helsinki pelaa Suomenmaalla edelleen jalkapalloa, tosin nykyisin 5. divisioonassa. Kun taas Tšekeissä FC Jokerit pelaavat futsalia kolmanneksi korkeimmalla tasolla.

Samasta seurasta ei ole sentään kyse, vaikka nimi kuulostaa samalta. 2008 vuodesta lähtien Tšekin futsal-sarjoissa on pyörinyt narri-logo, tosin värit ovat erilaiset kuin Helsingin ylpeydellä, mutta kusisenkeltainen pohja saa logon näyttämään piratismilta Tšekki-poikien rinnassa. Reilun 23 000 asukkaan Koprivnicessa majaansa pitävän futsal-jengin perustajat ihastuivat suomalaisen suurseuran logoon ja nimeen, ja vielä tänäkin päivänä tsekkiläisseura kantaa ylpeydellä Jokeri-paitaa. Mistään puulaakiporukasta ei ole kyse. Joukkue on noussut perustamisvuoden jälkeen peräti neljä sarjaporrasta. Seuralla on myös B-joukkue ja 21-vuotiaiden jengi.

Suomen ja Helsingin FC Jokerit tuli ryminällä Harkimon johdolla kotoisan jalkapallon huipulle vuonna 1999. Viisi vuotta ehti Jokerit ihastuttaa ja vihastuttaa suomalaisia vieden yhden Suomen Cupin. Veikkausliigassakin paras sijoitus oli toinen. Toiminta kuitenkin lakkautui yllättäen vuonna 2004. Jokereilla on aina ollut vankka kannatuspohja ja tämä näkyy ja kuuluu edelleen siellä, missä narrit pelaavatkin. Joukko seuran faneja on elvyttänyt Jokerit-nimen tammikuussa 2012 perustetun uuden seuran JFC Helsingin muodossa. Mustapaidat aloitti toimintansa Helsingin piirin Seiskasta ja pelaa tätä nykyä Viitosta. Kesäkuussa 2014 seuran nimi muutettiin Jokerit Football Clubiksi. Nykyinen Jokerit on kannattajien seura ja tavoite on tulevaisuudessa olla taas Suomessa ylimmällä tasolla.

Se kertoo jo seuran suuruudesta jos nimi tunnetaan muualla päin maailmaa. Jokerit on brändiltään suurseura, jota ei voi kuopata koskaan.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

1 kommentti

Make#34

24.7.2015 08:18

Tuojan on Rekisteröity logo ja Merkki tunnus.
Sen käyttäminen on Lainvastaista. Vai päteekö ulkomailla?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi