Serge Atakayi jäi Suomeen ja tekee nyt ennätyksiä

  • Tuomari

KYSYMYS: Serge Atakayi, mikä mies ja onko tulevaisuudessa Huuhkajien miehiä?

VASTAUS: Serge Atakayi-Mantana on 16-vuotias kinshasankongolainen jalkapalloilija, joka edustaa Veikkausliigassa pelaavaa FF Jaroa. Laitahyökkääjänä viihtyvä tuulennopea harhauttelija on ihastuttanut pietarsaarelaisia nuoresta iästään huolimatta päättävillä ja kypsillä otteilla.

Atakayi teki liigahistoriaa, kun hän osui komealla kudilla HIFK:n verkkoon Sonera-stadionilla. Laitalinkistä tuli liigan kaikkien aikojen nuorin maalintekijä. Ikää historiantekijällä oli debyyttimaalin aikaan vain 16 vuotta ja 107 päivää. Aiempi ennätysmies oli myös FF Jaroa edustanut Simon Skrabb, joka heilutti verkkoa neljä vuotta sitten samassa kuussa ollessaan 16 vuoden ja 113 päivän ikäinen. Skrabb edustaa nykyään ruotsin pääsarjassa pelaavaa Åtvidabergs FF:ää.

Atakayi tuli Suomeen 11-vuotiaana pelaamaan vuoden 2010 Helsinki Cupia kinshasankongolaisen seuransa kanssa ja jäi sille tielle, yksin ilman perhettään. Turvapaikanhakijaksi Suomeen jäänyt Atakayi asui ensin Oravaisissa vuoteen 2013 asti edustaen paikallista Oravais IF:iä. Seuraavaksi tie vei Pietarsaareen ja FF Jaron junioreihin.

Atakayi kertoi Huuhkaja-faneille ilouutisia heti HIFK-ottelun jälkeen. Atakayi on jo edustanut kahdessa matsissa Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkuetta, vaikka laitalinkillä ei ole vielä Suomen kansalaisuutta. Passin saatuaan tulevaisuudessa valinta Kongon demokraattisen tasavallan ja Huuhkajien välillä on selvä, jos aikuisten maaottelut joku päivä kutsuvat.

“Jos saan kansalaisuuden, haluan edustaa Suomea”, Jaron superjunnu Atakayi vakuutteli.

Kyseessä on värikäs pelaaja – kannattaa mennä katsomaan paikan päälle. Ennätysmaalin jälkeen Atakayi teki voittomaalin seuraavassa ottelussa VPS vastaan ja FC KTP matsissa napsahti, jo uran ensimmäinen punainen kortti. Mies tykkää olla jokaisessa pelissä otsikoissa, toivotaan kehityksen jatkuvan ja tilastojen pullistevan tulevaisuudessa Huuhkaja-paidassakin.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi