Takatukka ja tehot lähtivät

  • Tuomari

KYSYMYS: Mihin lätkästä ovat kadonneet kaikki takatukat?

VASTAUS: Tämä on huolestuttava ilmiö ja viime vuosina takatukkien määrä on entisestään pienentynyt kiekkopiireissä. Kunnon lätkämatsiin kuuluu ainakin yksi vanhan koulukunnan hockey hair -kaveri. Tästä osoituksena rakkaan lapsen monta nimeä, kuten takajörgen, takaflyygeli, lätkätukka ja perus-tsekkitukka eli ihan vaan Jagrit.

Takatukka on 1980-luvulta kotoisin oleva kansansairaus, josta on mahdollista parantua vain hiukset amputoimalla. Kiitos tästä kuuluu omalta osaltaan mm. Ihmemies MacGyverille ja muille ajan tyyli-ikoneille. Kovimmat jätkät kruunasivat mullettinsa vielä ns. "hiirenhännällä", mutta ei siitä sen enempää. Suomessa isoin villitys sai päätöksensä 1990-luvun alkuvaiheessa, Risto Kurkisen pehko pyörii parhaiten mielessä edelleen. Tsekit ovat kuuluisimpia takatukan kasvattajia. Kovin tukkavillitys on kuitenkin hävinnyt myös slaavilaisesta kiekosta ja samalla ovat hävinneet tsekkien tehot. Enää ei pukukopeissa soi Metallicat, vaan nykyään pauhaa Cheekit, mutta älkää hätäilkö. Muodit tulevat ja menevät. Kyllä kohta joku hipsteri löytää vanhan Kiekkolehden ja sen keskiaukeamalta Jaromir Jagrin ihanan kuohkean letin.

Minnesota State High Schoolin vuotuisessa jääkiekkoturnauksessa on tapana laittaa pelaajien tukat järjestykseen ja antaa kunniaa lätkäperinteelle. Tyylikkäät on pojilla kampaukset ja tuomariston antamat arvostelut ovat komeaa kuultavaa.

Tämän hetkisistä suomalaispelaajista komeimman takaletin omaa Ipan Roope Hintz. Ja Juha-Matti Aaltoselle terveisiä: äkkiä se takatukka (ja tehot) takaisin.

Seuraa Tuomaria myös Facebookissa ja Twitterissä @casinosportsbar

1 kommentti

TakatukatTakas!

21.4.2015 13:06

Ainakin Jokerin B-junnuissa? (jotain 13-15 vuotiaita) pelasi kaksikin kunnon takatukan omaavaa nuorta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi