Vuoden 2016 huiput

Vuosi 2016 ei ole ollut läpeensä paha: Kummeli täytti 25 vuotta, Siri oppi puhumaan suomea ja kännykkäpeli pani kaikki liikkeelle.

Vuosi 2016 ei ole ollut lähihistoriamme mahtavin vuosi. Maailmanpolitiikassa, konfliktirintamalla ja kaikkien meidän henkilökohtaisissa elämissä on tapahtunut paljon huolestuttavia asioita, eikä vuodesta välttämättä jää niiden ansiosta päällimmäiseksi hyvä mieli. Samalla kun kohdistamme katseemme toivottavasti parempaan vuoteen 2017, muistellaan kuitenkin hetki kuluneen vuoden huippuhetkiä – sillä niitäkin on ollut.

Siri oppi suomea

Applen puheohjattu "henkilökohtainen assistentti" Siri oppi tänä vuonna puhumaan suomea. Emme tiedä teistä, mutta meidän kokemuksemme mukaan se on lapsiperheille tosi kiva lelu. (Vaikkei murteita oikein vielä ymmärräkään.)

Kummeli

Legendaarinen tamperelaishuumorin sanansaattaja täytti 25 vuotta, eivätkä sketsit tunnu vanhentuneen (juuri) yhtään (tai tosi paljon). Psst! Citykin täytti muuten 30 vuotta!

Suomalainen viina

Kyrö Distilleryn Napue Gin voitti jo viime vuonna parhaan g&t-ginin palkinnon, ja tislaamo sai tänäkin vuonna paljon kansainvälistä huomiota. Napue sai paikan myös vuoden 2016 Ginvent-ginijoulukalenterissa. The Helsinki Distilling Companyn Helsinki Dry Gin pääsi siihen jo viime vuonna, ja tänä vuonna avattiin HDCO:n baari Teurastamolle. Suomalainen vuosikertaviina voitti kultaa vodkakilpailussa ja niin edelleen: tislaamoperinne on Suomessa voimissaan!

Kansainvälisen tason kauhukokemuksia

After Dark Helsinki on ottanut mallia maailmalta ja tekee Suomessa niin hirvittäviä kauhukokemuksia, että niitä on jopa kielletty. Upeaa osaamista!

Hävikkiruokaravintola Loop

Suomen ensimmäinen hävikkiruokaravintola avattiin Lapinlahden vanhaan sairaalaan. Ravintolassa nautitaan fine dining -ruoasta, jota tehdään kauppiailta ja tuottajilta kerätyistä raaka-aineista, jotka menisivät muutoin hukkaan.

Ravintolapäivä

Vuosi 2016 tullaan muistamaan vuotena, jolloin Ravintolapäivä laajeni ympärivuotiseksi. Nyt pop up -ravintolan avaaminen on mahdollista minne tahansa, milloin tahansa.

Kaupunkipyörät

Kaupunkipyörät otettiin ensimmäistä kertaa käyttöön Helsingissä, ja niiden debyytti oli valtava menestys: ne tuottivat kaupungille lähes puoli miljoonaa euroa. 

Pokémon Go

Kännykkäpeli pani kansan liikkeelle, toi perheitä yhteen ja loi kaupunkeihin pokepuistoja. (Ja jotkut muistivat sen ansiosta myös marjastuksen tärkeyden.)

Alma

"En olisi ikinä voinut kuvitella, että tämä on suomalaista musiikkia!" huudahti moni, kun Suomi sai Alman, josta tullaan vielä kuulemaan suuria (ja josta ollaan jo kuultukin suuria). 

Ennätysmäärä ravintoloita

Pääkaupunkiseudulle avattiin vuonna 2016 yli 200 uutta ravintolaa! Yksi niistä on massiivinen kulttuuriprojekti Finnjävel, josta tehtiin jopa oma tv-ohjelma. 

#keskiviikkokehu

Mikko Toiviainen eli Kalenterikarju päätti eräänä päivänä saada aikaan kehumisen kierteen – ja niin hän myös teki. Lisää tätä!

SYÖ! saattoi ihmiset yhteen

Cityn Tampereen SYÖ!-viikkojen Facebook-ryhmässä virisi keskustelu, jossa Tampereelle muuttaneet kaipasivat illallisseuraa ja uusia ystäviä. City lahjoitti porukalle joukon lahjakortteja, ja viisi toisilleen entuudestaan tuntematonta naista päätyi yhteiselle illalliselle. 

Mannequin challenge

Syksyllä Jenkeistä alkunsa saanut mannequin challenge pani kaikkien alojen harrastajat ja ammattilaiset luomaan omia pysähdysvideoita. Ennen pitkää hommallehan on käynyt kuten aina, että se menettää hohtonsa, mutta ai että, kyllä hetken oli hauskaa. 

Kallion Riviera

Helsinki sai aimo tuulahduksen ihanaa berliiniläisyyttä loppuvuodesta, kun Helsingin Kallioon avattiin Riviera: elokuvateatteri, joka on samalla baari. Enää meiltä puuttuu superhalpa kebab ja cool maine maailmalla.

Saara Aallon menestys X-Factorissa

Suomessa vaille ansaitsemaansa arvostusta jäänyt Saara Aalto pakkasi laukkunsa ja lähti Britteihin näyttämään, miten homma hoituu. Upeasti X-Factor UK:n hopeasijalle itsensä laulanut lahjakkuus on kuin syntynyt lavalle, ja nyt hänellä on myös kaikkien suomalaisten tuki.

City toivottaa kaikille onnellista vuotta 2017!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi