Vuoden 2016 uudet ravintolat

Vuosi 2016 oli ravintolamaailmassa ennätysvuosi. Tästä listasta löydät ison kasan uusia ravintoloita menneeltä vuodelta!

Kuva: yuliyatrukhan/Fotolia

Me Cityssä rakastamme ravintoloita, ja vuosi 2016 on ollut mahtava ravintolavuosi. Uusia ravintoloita on avattu ennätysmäärä, ja olemme saaneet nauttia toinen toistaan herkullisemmista ja kiinnostavammista ravintolaelämyksistä. Muun muassa seuraavista ravintoloista olemme kirjoittaneet vuonna 2016:

Kiusaus

Meritullinkatu 13

Kortteliravintola kiusaus Kruununhaassa tarjoilee maailman keittiön antimia, ja listalta löytyy kuulemma hyvä burgeri. Trendikäs, viihtyisä ravintola maltillisin hinnoin - kuka ei tästä tykkäisi?

Lönkka

Lönnrotinkatu 11

Tunnelmallinen Lönkka sisältää baari- ja ravintolapuolen ja laajan valikoiman paikallisia pienpanimo-oluita. Oluita saa myös pienissä maisteluannoksissa, ja ruokalistalta löytyy jotakin joka makuun.

Kaarti

Pohjoinen Hesperiankatu 33 A

Ravintola Kaarti tarjoilee modernia eurooppalaista ruokaa Taivallahden vanhalla kasarmilla. Ihanassa miljöössä olevasta ravintolasta saa myös brunssia!

Classic American Diner

Kaivokatu 8

City-käytävän uusi diner sammuttaa nälkäisimmänkin amerikkalaisherkkuja janoavan himot. Tätä on Helsingin keskustaan odotettu!

Kitchen & Table

Tyynenmerenkatu 2

Jätkäsaareen syksyllä avautuneen Clarion-hotellin Kitchen & Table -ravintola on Taste-ohjelmastakin tutun ruotsalaisen huippukokki Marcus Samuelssonin yhdistelmä Manhattanin makuja ja paikallisia raaka-aineita. (Psst! Tsekkaa myös lentokentän ravintola!)

Bar Primero

Pohjoisesplanadi 41

Stockmannin kulmassa, vanhan Argos-kahvilan tiloissa toimiva aito espanjalainen tapasbaari sopii kahvitteluun, drinksuille kuin ateriointiinkin.

Na'am Kitchen

Iso Roobertinkatu 20-22

Aitoja Pohjois-Afrikan ja Lähi-Idän makuja intohimolla ja kovan luokan osaamisella. Na'amissa on rento ilmapiiri, ja ruokia voi ottaa myös mukaan. 

Kortteli

Kampin keskus

Kampin keskuksen viidennessä kerroksessa on kokonaiset kymmenen uutta ravintolaa kaikille aisteille: Bar Cón, Fisken på Disken, Story, Jord, Beijing8, La Torrefazione, Hoku, Date + Kale, Bastardo ja Sandro. Uusi kortteli on tullut kaupunkiin!

Werner

Bulevardi 12

Döner Harjusta tuttujen ravintoloitsijoiden korttelirafla Wernerissä on kaupungin suurin avotuligrilli ja mutkaton, lämmin tunnelma.

AKA Gastrobar Oriental

Pohjoisesplanadi 41

Pikkuruisilla kujilla sijaitsevista aasiaisravintoloista inspiraationsa saanut AKA on vinksahtanutta hauskanpitoa ja itämaista meininkiä helsinkiläisellä twistillä. Täällä ei oteta mitään liian vakavasti!

Pacific 7

Tyynenmerenkatu 7

Kalifornialais-aasialais-havaijilaista ruokaa, herkullisia drinkkejä, rentoa baarimeininkiä, livemusiikkia ja urheilua screeniltä. Pacific 7 sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. 

Purpur

Rikhardinkatu 4

Ville Haapasalon georgialaisravintolaa odoteltiin pitkään, mutta hyväähän kannattaa odottaa. Georgiassa eletään syödäkseen, ja se on ravintolalle aivan hyvä lähtökohta.

Shelter

Kanavaranta 7

Kanavarannassa kuhisee: Shelter on tunnelmallinen, nykyaikainen ravintola, jonka yläkerrassa toimii Son of a Punch -cocktailbaari Rusty.

Roster

Pohjoisesplanadi 17

Kauppatorin kupeeseen kesäkuussa avattu tyylikäs Roster luottaa rentoon ja rouheaan meininkiin. Ravintolassa rikotaan kaavoja tarjoilemalla viiniä uusilla mitoilla ja ruokia vapaalla valinnalla. 

Lucky Bastard

Itäkeskus

Luckyssa pyritään vaatimattomasti tekemään parhaat burgerit. Bursan lisäksi paikassa kannattaa testata myös överi friikkipirtelö!

Caverna

Yliopistonkatu 5

Cavernassa uskotaan, että luola, ihminen ja ruoka ovat aina kuuluneet yhteen. Siksi tätä ravintolaa voisi erehtyä luulemaan oikeaksi tippukiviluolaksi! Erikoisuuksina brasilialaiset lihavartaat ja teppanyaki-avokeittiö.

Workshop Delicatessen

Kankurinkatu 6

Workshop Deli on ravintola, kahvila ja herkkupuoti samassa. Brooklyniläistunnelmaa henkivä ravintola on rento korttelibistro, joka soveltuu monenlaiseen herkutteluun: lasilliselle, take away -naposteluun tai kolmen ruokalajin illalliselle. 

Smörre Gastrobar

Pohjoisesplanadi 41

Stockmannin kulmalla sijaitsevan gastrobaari Smörren takana ovat samat kaverit kuin Workshop Delicatesseninkin. Massiivinen terassi hellii auringon ystäviä, ja listalta löytyy herkullisten juomien lisäksi sekä perinteisiä että innovatiivisia voileipiä.

6k Food Market

Kampin kauppakeskus, pohjakerros

Uudenlainen food market 6k tarjoilee kuuden festareilta ja tapahtumista tuttujen katuruokakojujen antimia samoissa tiloissa. Mukana Street Gastro, Kimchi Wagon, Oatz, BBQ on Wheels, Mad Wok sekä Fisu & Ranet.

Ravintola Helmi

Eerikinkatu 14

Vanha Helmi sulki ovensa, ja sen tilalle avattiin Konnichiwan omistajien toimesta uusi japanilainen ravintola Helmi. Tarjolla aitoja korealaisia bbq-herkkuja ja japanilaisia ruokia teppanyaki-avogrillistä.

Holiday

Kanavaranta 7

Lomaoppaat Richard McCormick ja Ville Relander panivat Katajanokan porteille pystyyn levähdyskeitaan, jossa voi paistatella päivää auringon helliessä. Kaunis sisustus, freesi ruokalista ja rento meininki muodostavat täydellisen kombon: paikka on usein täynnä. 

Ox

Pieni Roobertinkatu 11

Kun legendaarinen Beefy Queen Jambo ilmoitti sulkevansa ovensa, oltiin Pikku roballa hetken verran hukassa. Maaliskuussa sen tilalle avattiin uusi härkä: ruokaravintola Ox. Intiimin ruokaravintolan erikoisuutena on loppumaton menu: asiakas päättää, milloin napa on täynnä.

Finnjävel

Eteläranta 16

Ravintoloitsijoiden mukaan Finnjävel ei ole ravintola, vaan kulttuuriprojekti. Suomalaista perinneruokaa fine dining -hengessä Helsinkin toisiksi vanhimmassa kivitalossa, jonka jokainen huonekalu ja astia on suunniteltu ja valmistettu räätälöidysti ravintolaa ja jopa annoksia varten. Jävla fint!

Bystro

Eteläranta 16

Henri Alén ja Tommi Tuominen räjäyttivät pankin Finnjävelillä, mutta sitä ennen he panivat pystyyn slaavilaisen blinilän, joka tarjoilee Suomessa harvoin saatavilla olevia ruokaelämyksiä. Bystro on hämyisä, venäläisestetiikkaa tihkuva ravintola, jossa myydään rehellistä ruokaa kohtuuhintaan ja vodkaa gramma kerrallaan.

Soma

Fredrikinkatu 27

Burrito, joka on kuitenkin sushi, mutta silti burrito, ja samalla sushi? Sanfransiscolaisen buumin Suomeen keksi tuoda helsinkiläinen kaveriporukka. Sushiburrito on raikas, terveellinen rulla joka yhdistää meksikolaisen burriton japanilaiseen sushiperinteeseen. Soma ottaa huomioon niin kasvissyöjät, keliaakikot kuin laktoosi-intolerantikotkin.

Natura

Iso Roobertinkatu 11

Natura on espanjalaishenkinen tapasravintola, muttei sinne päinkään. Naturassa tarjoillaan pieniä annoksia ryppäissä niin, että seurustelulle jää sijaa. Kaiken takana on täällä hauskuus: annoksista löytyy paitsi makua, myös kekseliäisyyttä ja huumoria. Siitä esimerkkinä muun muassa suussa villisti poksuva, sitruunainen vodkapallo.

Frans & Amélie

Kluuvikatu 8

Kaikki Fransmanni-ravintolat uudistuvat tämän ja ensi vuoden aikana rennoiksi ranskalaisbistroiksi. Helsingin Kluuvikadulla majaa pitää Frans & Amélie, Tampereen Koskikeskuksen ravintola on Frans & Marie ja Turussa Fransin kaverina on Emilie. Frans ja naiset panostavat juustoihin, viineihin ja suklaaseen - kuten ranskalaishengessä kuuluukin.

Oficina

Mannerheimintie 5 (Kaivopiha)

Isä Miguel pyyhkii syntisten erheet herkullisilla cocktaileilla ja monipuolisella lattariruoalla S-ryhmän kellariravintolassa Kaivopihalla. Lattariromantiikkaa löytyy paitsi lautaselta ja lasista, myös ravintolan seiniltä ja katosta. Ay caramba!

Vinkkeli

Pieni Roobertinkatu 2

Pikku Roba on pian kaupungin vilkkain ravintolakatu. Viimeisin lisäys kavalkadiin on Savoyn poikien Vinkkeli, rehti ja mutkaton viini- ja ruokaravintola, jonka ruokalista ammentaa inspiraationsa maailman klassikoista. Vinkkelissä tarjoillaan arkisin myös kolmen ruokalajin lounas.

Street Gourmet

Vanha Kauppahalli

Kauppahallin uutuus Street Gourmet on kalarafla katuruokatwistillä. Kadun toisella puolella sijaitsevan Goodwin Steakhousen omistajien halliravintolan erikoisuus on aito, perinteinen fish & chips -annos Englannista. 

Bites Vallila

Nokiantie 2-4

Stadin ehkä parhaimmat burgerit kaurismäkeläisessä miljöössä. Plussaa (jos sitä enää tämän päälle tarvitsee) siitä, että listalla on vain muutama vaihtoehto: keskitytään olennaiseen. 

Loop

Lapinlahdentie 1

Lapinlahden vanhan sairaalan tunnelmallisissa tiloissa toimiva hävikkiruokaravintola Loop tekee hävikistä fine diningia. Lisäksi ravintola auttaa työttömiä nuoria, maahanmuuttajia ja pitkäaikaistyöttömiä pääsemään kiinni työelämään. 

Pancho Villa

Itäkeskus

Pancho Villan hiottu ravintolakonsepti ottaa pääkaupunkiseudun haltuun alkaen Itiksestä. Lähes sadan annoksen ruokalistalta löytyy takuulla jotakin jokaiselle. 

Hook

Mannerheimintie 17

Tamperelainen siipiravintola on rantautunut vuosien odottelun päätteeksi vihdoin Helsinkiin. Sporttia, siipiä ja juotavaa, muuta ei ihminen tarvitse. 

Piece ’n’ Love


Uudenmaankatu 9 


Piece ’n’ Love Pizza on Hernesaaren rannasta tuttu. Tämän paikan lätyissä ei tomaattikastiketta nähdä, eikä täällä puhuta italialaisesta autenttisuudesta. Pizzat ovat tuhteja ja erikoisia, ja paikassa viihtyy mielellään myös drinkillä.

The Mess

Pieni Roobertinkatu 9

Pikku Roban yhteisöllisen Mothership Of Work -työtilan alakertaan helmikuussa avattu The Mess soveltuu aamupalalle, lounaalle, illalliselle ja iltamenoille. Amerikkalaishenkinen kaakelibaari on avoin ja tuo mieleen trendikkään sanfranciscolaisen hipsterikahvilan. Messissä ollaan rennosti, mutta syödään hyvin.

Penny


Uudenmaankatu 13


Ravintola Penny on suloinen viipale New Yorkia keskellä Helsinkiä. Lista on kiinnostava, mutta kompakti kokonaisuus puhtaita makuja ja sisustus hivelee silmiä. Sunnuntaisin lohturuokaa ja pannukakkuja. (Autenttisimmillaan nykihenkisyys on muuten Pennyn wc-tiloissa, kannattaa kurkistaa.)


Tenho Restobar


Töölöläispizzeria Linko Pizzabarin ravintoloitsijat avasivat sisarravintolan Kallioon helmikuussa. Kallion Tenhossa nautitaan paitsi pizzoista, myös bistroruoasta ja tapaksista - monipuolista liveohjelmaa ja hyvää kalliolaista iltameininkiä unohtamatta.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi