Minne lounaalle? Lounaskone päättää puolestasi

Lounaspaikkageneraattori aikoo pelastaa Suomen talouden helpottamalla lounaspaikan valintaa.

Kuva: Dennis Bengs / Fotolia

Oletko koskaan miettinyt, kuinka paljon työajastasi tuhraantuu siihen, kun kollegoiden kesken mietitte missä tänään syötäisiin lounasta? Ideat ovat aina loppu, eikä samaa tee joka päivä mieli. Lounaskone.com aikoo pelastaa Suomen talouden säästämällä nämä työminuutit (tai jopa -tunnit) sillä, että päättää lounaspaikan puolestasi.

"Minne mennään tänään lounaalle? -keskustelut vievät suomalaisilta keskimäärin 37 000 000 minuuttia tehokasta työaikaa päivittäin", kertoo Jasu Koponen, yksi Lounaskoneen kehittelijöistä ja tiimin ideaguru. Muut tyypit generaattorin takana ovat Sami Kukkonen, Jussi Virtanen ja Edward Landtman.

Luku saattaa kuulostaa hatusta temmatulta, mutta sen takana on ihan oikea laskutoimitus.

"Meidän firmassamme lounaspaikan miettimiseen käytetään keskimäärin vartti. Laskimme, että jos kaksi ja puoli miljoonaa työssäkäyvää suomalaista käyttää lounasravintolapohdintaan 15 minuuttia päivässä, tulee summaksi tuollainen luku", Koponen selittää puhelimessa kävellessään juuri Lounaskoneesta löytämäänsä ravintolaan.

Lounasgeneraattori käyttää hyväkseen sijaintiasi ja tarjoaa sinulle lounasravintolan lähistöltäsi. Jos se ei syystä tai toisesta kelpaa, voit generoida nappia painamalla uuden. Generaattori on rakennettu Helsingissä, mutta se toimii missä tahansa. 

Koponen kertoo valinneensa generaattorista ravintolan, jossa ei ole ennen käynyt. Hänen tarkoituksenaan on tukea lähipalveluita. Talous nousee suosta Lounaskoneen avulla siis paitsi työaikaa säästämällä, myös paikallisia ravintolapalveluja käyttämällä. Ja mitäpä emme taloustilanteen parantamiseksi tekisi?

2 kommenttia

Joku anonyymi

14.9.2015 12:35

Hyvältä kuulostaa, mutta ei toimi ainakaan pöytäkoneella vaikka sijainnin kertominen on sallittu sivustolla. Generoinnut useamman minuutin vai tähänkö se 15 minuuttia sitten käytetäänki. :P

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hyvää lounasta

15.9.2015 21:03

Tämä palvelu on vitsi. Onneksi parempiakin ratkaisuja on olemassa. Lounaspaikka.fi-mobiilisovelluksella näkee lounaspaikkojen päivittäiset lounaslistat ja voi tehdä päätöksen paikasta itse. Sovellus on saatavana iOS- ja Android-laitteille. Kannattaa kokeilla vaihtoehtona tuota.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi