Syömään! 15 hyvää ravintolaa, jotka ovat auki maanantaisin

Vastoin yleistä luuloa Helsingissä on paljon hyviä ravintoloita, jotka ovat myös maanantaisin auki.

Ravintola Oxissa paras paikka on tiskillä, josta voi katsella ruokien valmistumista.
Ravintola Oxissa paras paikka on tiskillä, josta voi katsella ruokien valmistumista.

Ox

Pikku-Roban uutuusklassikko Ox on yhtä kuin loppuun asti mietittyä, viimeisteltyä ruokaa ja loistavaa palvelua. Ilman turhaa pokkurointia, tietty.

Vihreä Holvi

Kalliolainen uutuus Vihreä Holvi on seurusteluravintola ja bistro, joka hurmaa herkullisella ruoallaan ja mutkattomalla meiningillään. 

Kuukuu

Töölöläinen fine bistro KuuKuu palvelee janoisia ja nälkäisiä viikon jokaisena päivänä. Tilaa lasillinen ja pientä purtavaa tai nauti pitkän kaavan kautta, kaikki onnistuu!

Kuu

KuuKuun sisarravintola Kuu edustaa perinteisempää töölöläisyyttä. Jo yli 50 vuotta laadukasta suomalaista ruokaa viihtyisässä ympäristössä, ei huono!

Ilves

Tavastian kupeessa sijaitsevassa Ilveksessä voi usein bongata rokkarin jos toisenkin: artistit viihtyvät ravintolassa etenkin ennen keikkaa. Ilveksen burgeri on saavuttanut jo legendaarisen maineen.

Sandro

Välimerellisiä makuja, runsaita annoksia, palkittu lounas ja brunssi - sitä on Sandro. Kaiken huipuksi Kallion ja Korttelin ravintolat ovat maanantaisinkin iltaan asti auki!

Krog Madame

Tämä krouvi tarjoaa eteläeurooppalaisia, välimerellisiä herkkuja Kampin sydämessä. Tsekkaa myös suloinen sisäpihaterassi!

Kolmos3ssa on lämmin tunnelma ja loistava ruoka.
Kolmos3ssa on lämmin tunnelma ja loistava ruoka.

Kolmon3n

Kallion raikas suosikki Kolmonen ihastuttaa Kolmannella Linjalla. Huippulaadukasta, skandinaavista ruokaa paikallisista raaka-aineista.

Sea Horse

Klassikkoravintola Sikala on auki aina, paitsi jouluna ja juhannuksena. Maista silakat tai sipulipihvi.

Bröd

Kun löytää hyvän, hotellin yhteydessä toimivan ravintolan, kannattaa se painaa mieleen. Hotelliraflat ovat yleensä auki viikon jokaisena päivänä, eikä skandinaavinen Bröd ole poikkeus.

Bro

Bro on niin ikään tyylikäs hotelliravintola, jonka ruokailukokemuksia voi suositella. Brossa on rouhea meininki, ja tärkeintä kaikessa on maku.

Strindberg

Strindberg on luotettava, aina laadukas ravintola, jossa on rennompi tunnelma kuin moni luulee. Maista jokin klassikkoannoksista, seuraa ikkunasta Esplanadin touhuja ja nauti kaiuttimista yllättävästi kuuluvasta ysäriräpistä.

Ateljé Finne

Yksi Helsingin kauneimmista ravintolatiloista on entinen taideateljee. Nykyisin siellä tarjoillaan suomalaista ruokaa laadukkaista raaka-aineista. Tämä on jokaisen koettava ainakin kerran elämässä. 

The Cockissa on myös maistuvat cocktailit.
The Cockissa on myös maistuvat cocktailit.

The Cock

Kasarmitorin tyylikäs ja suosittu kukko soveltuu niin aamiais-, lounas- kuin illallisruokailuun tai pelkälle cocktailille, ja myös maanantaisin.

Wino

Kallion uusi viinibaari-ravintola on virkistävästi tiistaisin kiinni, jotta se voisi olla maanantaisin auki. Tilaa muutama pieni annos ja maistele kiinnostavia alkuviinejä.

 

Lue "Syömään!"-kokonaisuuden artikkelit

 

 
powered by Typeform

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi