6 x uudet ihastuttavat ravintolat Turussa

Turussa voi nyt nauttia niin kuuluisia pizzoja kuin lähes ilmiöksi noussutta tartaria.

Nobin tartar on noussut suureen suosioon asiakkaiden keskuudessa.
Nobin tartar on noussut suureen suosioon asiakkaiden keskuudessa. Kuva: Nobi

Viime viikolla listasimme pääkaupunkiseudun kiinnostavimmat uutuusravintolat, ja nyt on Turun vuoro!

Tästä jutusta löydät kuusi herkullista, vuoden 2021 aikana ovensa avannutta ravintolaa, jotka ovat lyhyessä ajassa hurmanneet hyvää ruoka ja tunnelmaa arvostavat asiakkaat.

6 x käymisen arvoista uutuusravintolaa Turussa

Nobi

 • Mikä: Aasialaisvaikutteinen ravintola
 • Missä: Itäinen rantakatu 77
 • Maista: Tartar

Nobin ruokalista nojaa aasialaisiin makumaailmoihin.
Nobin ruokalista nojaa aasialaisiin makumaailmoihin. Kuva: Nobi

Crane 22 -ravintolan tilalle vastikään avautunut Nobi tarjoilee aasialais-vivahteisia makuelämyksiä keskeisellä paikalla Aurajoen rannassa. Ruokapuolella tarjolla on viiden ruokalajin menukokonaisuuden lisäksi yksittäisiä ala carte -annoksia, joiden joukosta voi löytää niin dumplingseja, glaseerattua Iberico-porsaan ribsejä kuin päivän kalaa.

Ravintolan ehdottomaksi hittiannokseksi on noussut lyhyessä ajassa kotimaisesta naudasta valmistettu tartar, joka tarjoillaan soijamarinoidun keltuaisen, togarashimajoneesin ja seesamiriisin kera. Kuulostaa erinomaiselta, vai mitä?

Hyvän ruoan lisäksi tähän ravintolaan voi lähteä nauttimaan viihtyisästä tunnelmasta ja upeista maisemista vaikkapa viinilasillisen tai cocktailin äärelle.
 

Via Tribunali

 • Mikä: Pizzeria
 • Missä: Vanha suurtori 2
 • Maista: Testaa Margherita aina ensin!

Aito puu-uuni on yksi Via Tribunalin pizzojen maun salaisuuksista.
Aito puu-uuni on yksi Via Tribunalin pizzojen maun salaisuuksista. Kuva: Via Tribunali

Klassikkoravintola Pinellan tiloissa marraskuussa aloittanut Via Tribunali tunnetaan ennen kaikkea laadukkaista napolilaisista pizzoistaan. Pizzojen hehkutus ei ole ihan tuulesta temmattua, sillä Via Tribunali valittiin tänä vuonna Suomen 42. parhaaksi ravintolaksi ja Suomen parhaaksi pizzeriaksi arvostetussa 50 Parasta Ravintolaa -listauksessa.

LUE LISÄÄ: Suosikkiravintolalta uusi aluevaltaus - sertifioitua pizzaa ja huippudrinkkejä saa pian Turusta: "Tunnettu kulinaristinen kohde"

Turkuun avautunut 80-paikkainen ravintola tarjoilee kuuluisien pizzojensa lisäksi myös snackseja, salaatteja, jälkiruokia ja upeita cocktaileja. Erityisen tästä ravintolasta tekee se, että Via Tribunali ei ota vastaan pöytävarauksia: jos ravintolasali on täynnä, omaa pöytää voi jäädä odottelemaan cocktailbaarin puolelle herkullisen juoman äärelle.


Grädda

 • Mikä: Ravintola ja juhlatila
 • Missä: Piispankatu 15
 • Maista: Sunnuntaibrunssi

Grädda sijaitsee historiallisessa puutalossa.
Grädda sijaitsee historiallisessa puutalossa.

Historialliseen puutaloon, Turun Tuomiokirkon tuntumaan Piispankadulle, avattiin kesäkuun alussa herkullisia makuja tarjoava ravintola ja juhlatila Grädda.

Ravintola ammentaa inspiraationsa ranskalaisesta, suomalaisesta sekä ruotsalaisesta keittiöstä. Arkisin katetulla lounaalla vaihtoehtoina on runsas ja monipuolinen lounasbuffet sekä pidemmän kaavan mukaan lounastajille on tarjolla laadukkaista raaka-aineista valmistettuja annoksia listalta.

Iltaisin isommat seurueet voivat varata itselleen pöydän juhlia varten. Listalta löytyy kolme eri kolmen ruokalajin menu vaihtoehtoa.

“Puitteemme ovat upeat! Ravintolassamme voi nauttia maukasta lounasta historiallisessa miljöössä. Sijainti on lähellä Turun keskustaa, mutta kuitenkin samaan aikaan poissa kaupungin vilskeestä”, Gräddan ravintolapäällikkö Emma Bergqvist kertoo.
 

Sivuvaunu

 • Mikä: Lounasravintola
 • Missä: Kauppahalli
 • Maista: Riistakeitto

Riistakeitto on ollut yksi tämän syksyn ykkösruoista.
Riistakeitto on ollut yksi tämän syksyn ykkösruoista. Kuva: Sivuvaunu

Turkulaisen illallisravintola Ludun uusi aluevaltaus, Sivuvaunu, tarjoilee herkullista lounasta kauppahallin ytimessä maanantaista lauantaihin.

Lounasravintola keskittyy tarjoamaan asiakkailleen lähituottajien raaka-aineista valmistettua, liharuokiin panostavaa lounasta. Vaikka laadukkaat lihat ovat ravintolan ykkösjuttu, tarjolla on päivittäin myös huolella valmistettuja kasvisannoksia.

Perjantaisin ja lauantaisin Sivuvaunulle voi kertyä jonoa, sillä kyseisinä päivinä tarjolla on suosittuja burgereita. Tämän syksyn toinen ehdoton hitti on ollut riistakeitto, joka sopii kylmään talvipäivään enemmän kuin hyvin.
 

Deliberi

 • Mikä: Seurusteluravintola
 • Missä: Hansakortteli
 • Maista: Lohibowli

Deliberin viihtyisyydestä vastaa ihastuttava sisustus.
Deliberin viihtyisyydestä vastaa ihastuttava sisustus. Kuva: Deliberi

Marraskuun puolivälissä Hansakortteli sai uuden tulokkaan, kun monipuolisesta ruokatarjonnasta tunnettu Deliberi avasi kuudennen ravintolansa nälkäisten asiakkaiden iloksi vihdoin myös Turkuun.

Perheyrityksen pyörittämä ravintola sijaitsee kahdessa kerroksessa: yläkerrassa nautitaan upeiden torimaisemien lisäksi ruokalistan antimista, kun taas alakerran baarissa herkutellaan vitriinituotteilla, pintxoilla ja lankkupizzoilla. Eli jokaiselle jotakin - ja jokaiseen tilanteeseen!

Monipuolisen, muun muassa risottoja, bowleja ja salaatteja sisältävän ruokalistan lisäksi Deliberin toinen ehdoton valttikortti on upea sisustus, jota hallitsevat rottinkikalusteet ja omaa rauhaa antavat lasikopit.


Viides näyttämö

 • Mikä: Kulttuuriravintola
 • Missä: Itäinen rantakatu 14
 • Maista: Alkuruokia

Turun Kaupunginteatterin palvelupäällikkö Sanna Kiviranta, keittiöpäällikkö Ville Rantanen ja hovimestari Hannu Mäkinen.
Turun Kaupunginteatterin palvelupäällikkö Sanna Kiviranta, keittiöpäällikkö Ville Rantanen ja hovimestari Hannu Mäkinen. Kuva: Viides näyttämö

Kesäkuussa ovensa avannut Viides näyttämö on Turun kaupunginteatterin ravintola, jonne ovat tervetulleita ihan kaikki - eivät vain kulttuurin ystävät. Laadukas ravintola tarjoilee arkisin päivittäin vaihtuvaa lounasta, kun taas illalla ravintolasta kuoriutuu viihtyisä bistro.

Iltaisin tarjolla on monipuolisen juomalistan lisäksi ala carte -annoksia aina kevyistä alkuruoista ja salaateista pihveihin, kala-annoksiin ja jälkiruokiin.

Viides näyttämö -ravintolan keittiötä luotsaa useissa huippuravintoloissa työskennellyt, viimeisten parin vuoden ajan Karu Izakayassa kokemusta kerännyt Ville Rantanen. Kun tämä mies laitetaan keittiöön, ei voi tulla kuin priimaa!

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi