Baker's

Keskustaravintola kokee usein hamsterin kohtalon: Pari vuotta kiihkeää yöelämää, kunnes kuolema korjaa. Kukaan ei kaipaile parin vuoden päästä. Millainen paikka välttää hamsterisyndrooman? Vastausta voisi kysyä pitkäaikaisten konseptien nimiin vannovalta Primulan…

Keskustaravintola kokee usein hamsterin kohtalon: Pari vuotta kiihkeää yöelämää, kunnes kuolema korjaa. Kukaan ei kaipaile parin vuoden päästä.

Millainen paikka välttää hamsterisyndrooman?

Vastausta voisi kysyä pitkäaikaisten konseptien nimiin vannovalta Primulan omistajasuvulta. Leipomona aloittanut neljännen polven sukuyritys omistaa keskustassa Kaarle XII:n, Vespan, Old Skipper'sin ja Ravintola Baker'sin.

Vuonna 1915 avattu Baker's on yksi Helsingin vanhimmista yhä toimivista ravintoloista, vaikka liikepaikkaa Stockaa vastapäätä voi pitää vähintään haastavana.

Konseptin tarkentamisen ja rajaamisen sijasta Baker's on laajentanut palettiaan. Kompleksista löytyy nykyään ruokaravintola, kahvila, baari, pubi sekä yökerho. Uuden kahvilalaajennuksen yhteydessä toimii jopa tilaussauna.

Baker's ei luota trendikkyyteen. Ravintolan sisustus on konservatiivinen: tummaa puuta ja punasävyjä, takka, tiiliseinää ja loosheja.

Baker'sin lounasta voi suositella erityisesti runsasruokaisille. Mainio leipävalikoima, runsaat salaatit ja noutopöytä ovat testikäyntien perusteella ennallaan. Alakerran laajennettu kahvila tarjoaa piiraiden ja leipien lisäksi keittoa kevyempään nälkään.

À la carte -lista panostaa nyt pihveihin. Testaamme alkuun talon alkupalat. Kekseliäässä kokoelmassa on muun muassa tryffeliöljyllä mehustettuja herkkusieniä, jokirapuja ja latva-artisokkaa.

Brasilialainen härän sisäfilee tattikastikkeella on taattua tavaraa: mureaa laatulihaa. Kastikkeen maut ovat hyvin esillä.

Seuralainen suorastaan kuolaa karitsansa ääressä. "Lihanhimoisen ukkomiehen taivas. Näin suolaista ei saisi koskaan syödä kotona, kun vege-emäntä kieltää."

Suosittelemme