Blinikauden herkullisin kohde löytyy Helsingin ytimestä – Odotetut bliniviikot ovat jälleen täällä

Tattarijauhoista valmistetut, voisulalla kruunatut blinit ovat talvikauden sesonkiherkku. Testasimme klassikkoravintola Kappelin blinitarjonnan.

  • Mikä: Ravintola Kappeli
  • Missä: Eteläesplanadi 1, Helsinki
  • Mitä: Bliniviikot 9.1.-2.4.2023

Noin viitisenkymmentä blinipannua käy vuorollaan kuumana kun Helsingin keskustassa, rakastetussa Kappelissa alkavat bliniviikot tammikuun toisella viikolla. Kävimme testaamassa kuohkeat kausiherkut täytteineen Esplanadin arvokiinteistön ravintolassa.

 

Ravintola Kappelin keittössä häärii sesonkikaudella oma blinikokki

Ruokavuosi käynnistyy perinteisesti talven klassikkoherkuilla; valurautapannuissa paistetuilla blineillä. Lisukevalikoima siianmäteineen ja sienisalaatteineen koostuu Kappelin asiakkaiden suosikeista.

Arvokiinteistö Kappeli on rakennettu Esplanadille vuonna 1867.

Ravintola Kappelissa maittavat tattariherkut paistaa erityinen blinikokki. ”Blinejä paistetaan meillä 200–400 päivässä, joten asiaan vihkiytyneen blinikokin valjastaminen on koettu hyväksi ratkaisuksi. Pannuja on valmiudessa kymmeniä, kirkastettua voita kattilallinen”, kertoo Kappelin keittiöpäällikkö Kimmo Martiskainen.

”Rapea ja herkullinen blini syntyy yön yli tekeytyneestä, usean vuosikymmenen ikäisen reseptin pohjalta sekoitetusta taikinasta”, jatkaa keittiöpäällikkö Kimmo Martiskainen keittiösalaisuuksiaan kertoen. 

Blinimenussa täytteet kruunaavat vastapaistetut, voisulalla viimeistellyt blinit joita saa tilata haluamansa määrän.

Suosikkivalinta Kappelin blinilistalta on blinipaletti, jonka lisukevalikoimaan kuuluu siianmätiä, savuporomoussea, metsäsienisalaattia ja katkarapuskagenia smetanan, suolakurkun ja sipulin ohella.

Tarjolla on myös kolmen ruokalajin blinimenu ja yksittäisiä bliniannoksia. Juomalistalta suositellaan hapokasta rieslingiä, lagerolutta ja bliniherkuihin sopivaa, pirskahtelevaa samppanjaa. Tarjolla on myös gluteenittomia bliniannoksia.

Talven klassikkoherkut ovat tarjolla Kappelissa 9.1.–2.4.2023.

Katso tarkemmat menutiedot ja pöytävaraukset Kappelin sivuilta täältä! 

LUE LISÄÄ: Klassikkoravintola uudistui – tällainen on Kappeli 2.0: "Elää ajan hengessä nyt vahvemmin kuin koskaan"

Suosittelemme