Euroopan parhaat pizzeriat laitettiin järjestykseen - arvostetulla listalla kaksi suomalaisravintolaa: "Olemme ikuisesti kiitollisia"

Lauttasaaressa sijaitseva pizzeria Luca on jälleen Suomen paras pizzeria.

Kuva: Pizzeria Luca

Jos italialainen niin sanoo, sen on oltava totta: Suomesta todella saa erinomaista pizzaa! Italialainen 50 Top Pizza -sivusto on jälleen laittanut Euroopan parhaat pizzeriat järjestykseen ja julkaissut odotetun viidenkymmenen parhaan pizzerian listansa.

Euroopan parhaaksi pizzeriaksi valittiin ranskalainen Peppe Pizzeria, toiselle sijalle ylsi itävaltalainen Via Toledo Enopizzeria ja kolmannen sijan nappasi espanjalainen Fratelli Figurato. Listalla nähdään myös sinivalkoista väriä, sillä 50. parhaan pizzerian joukkoon ylsi peräti kaksi pizzeriaa Suomesta.

Sijalla 18. nähdään Lauttasaaressa sijaitseva pizzeria Luca, sijan 36. nappasi puolestaan turkulainen 450°C.

Nämä kaksi pizzeriaa nähtiin arvostetulla listalla myös viime vuonna, jolloin Luca ylsi sijalle 15. ja 450°C sijalla 38.

Huippuraaka-aineet Lucan valttikortti

50 Top Pizza -sivustolta löytyvän arvostelun mukaan Lucan pizzat ovat napolilaisen ja roomalaisen tyylin sekoituksia, eli pohjassa on mukana myös hieman rapeutta. Lauttasaarelaispizzeria saa raadilta kehuja etenkin käyttämistään raaka-aineista sekä pohjoismaisesta sisustuksesta.

“Kaikki raaka-aineet tulevat suoraan Italiasta, ja fiori di latte (mozzarella) on poikkeuksellista”, kilpailun perusteluissa todetaan.

Luca saa kehuja etenkin huippuraaka-aineistaan.
Luca saa kehuja etenkin huippuraaka-aineistaan. Kuva: Pizzeria Luca

Pizzeriassa iloitaan pääsystä mukaan Euroopan parhaimpien pizzerioiden joukkoon.

“Olemme ikuisesti kiitollisia saadessamme olla Suomen paras pizzeria”, ravintola hehkuttaa.

Tinkimätön laatu menestyksen salaisuus

Listan toinen suomalaispizzeria, Turun kauppahallissa sijaitseva 450°C, syntyi ravintolan omistajan intohimosta napolilaiseen pizzan. Intohimoinen suhtautuminen pizzaan on asia, joka vakuutti myös kilpailun tuomarit.

450°C -ravintola saa kehuja etenkin pizzapohjastaan.
450°C -ravintola saa kehuja etenkin pizzapohjastaan. Kuva: 450°C

“Työ, jota Angelo Tursin ja hänen siskonsa Filomena täällä tekevät, on uskomatonta. Filomena on todellinen pizzakokki”, kilpailun perusteluissa todetaan ja kannustetaan maistamaan yksinkertaisen herkullista Pizza Napoletanaa.

Arvostelussa kehutaan myös ravintolan aidoin napolilaisen menetelmin valmistettua pizzapohjaa, joka saa viimeisen silauksena kuumassa, 450 asteisessa uunissa. Elävällä tulella paistaminen tekee pizzapohjista ilmavia ja pehmeitä, mutta pinnasta rapeita.

Näin Euroopan parhaat pizzeriat valitaan

Aivan erityisiä suomalaissijoituksista tekee se, että kilpailuun Euroopan parhaimpien pizzerioiden tittelistä ei voi itse ilmoittautua mukaan, vaan sijoitukset ovat kilpailun ammattilaisraadin käsissä.

Raati kartoittaa Euroopan pizzerioita, jotka täyttävät aidon italialaisen pizzan valmistukseen liittyvät kriteerit. Näitä kriteereitä ovat muun muassa reseptiikka sekä pizzojen paistamiseen käytettävä uuni.

Kun mukaan kilpailuun pääsevät pizzeriat on valittu, pizzerioissa käydään salaisella tarkistuskäynnillä. Maistelukierroksen jälkeen on aika laittaa ravintolat järjestykseen. Jotta tasapuolisuus säilyisi ja tiettyjä pizzerioita ei suosittaisi toisia enempää, osa ammattilaisraadista vaihtuu vuosittain.

Kaikki listalle päässeet ravintolat löydät 50 Top Pizza -sivustolta.

 

LUE MYÖS: TV:stäkin tuttu keittiömestari hehkuttaa - nämä ravintolat ovat ylitse muiden: “Parasta napolilaista pizzaa mitä maasta saa”

 

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 01:20

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi