Helsinki menetti merkittävän palan ruokakulttuuria - näiden ylistettyjen huippuravintoloiden tarina on ohi: “Kun vastoinkäymiset käyvät liian suuriksi…”

Lukuisia tunnustuksia saaneet helsinkiläisravintolat Juuri, Chapter ja Kolmon3n ovat joutuneet sulkemaan ovensa.

Kuva: Chapter

Vaikea vuosi on rokottanut ravintola-alaa hurjalla kädellä, ja viime viikkoina useampikin huippuravintola on ilmoittanut joutuneensa laittamaan lapun luukulle.

Tuorein lopettamisilmoitus julkaistiin sosiaalisessa mediassa, ja sen teki kalliolainen ravintola Kolmon3n. Vuonna 2014 perustettu ravintola tunnettiin etenkin loistavasta ruoasta ja asiantuntevasta asiakaspalvelusta. Ravintolan tarina päättyi lauantaina 13. helmikuuta.

“Kun vastoinkäymiset käyvät liian suuriksi, on aika luovuttaa”, ravintola kirjoitti Facebookissa.

Santeri Harju on toinen ravintola Kolmos3n perustajista.
Santeri Harju on toinen ravintola Kolmos3n perustajista. Kuva: Kolmon3n

Päivityksessä ravintola kiittää kaikkia ihania asiakkaita, jotka ovat kannatelleet heitä läpi koko tämän raskaan ajanjakson.

“Vaikka päätös on meille sydäntäsärkevä, uskomme hartaasti siihen että ravintola-ala vielä nousee arvoiselleen paikalle. Kun yksi valo sammuu, toinen syttyy. Näin toivon mukaan tapahtuu myös meille.”

Vuoden ravintolat vaikeuksissa

Valitettavasti Kolmon3n ei ole ainoa huippuravintola, jonka on joutunut kertomaan lopettamisestaan. Torikorttelissa reilun kolmen ja puolen vuoden ajan toiminut Chapter on hakeutunut konkurssiin. Vuonna 2019 Suomen Gastronomien Seura ry myönsi paikalle Vuoden Ravintola -tunnustuksen.

Kolmas sulkemaan joutunut huippuravintola on Juuri, joka valittiin Vuoden ravintolaksi vuonna 2010. Ravintolalla on ollut myös maininta arvostetussa Michelin-oppassa vuodesta 2008 lähtien.

Ravintola Juuri sulki ovensa helmikuun alussa.
Ravintola Juuri sulki ovensa helmikuun alussa. Kuva: Juuri

“Rakkaat asiakkaamme, kuten moni teistä on saattanut lehdistä lukea, elämme tällä hetkellä hyvin haastavia aikoja. Toistaiseksi viimeiset aukiolopäivämme ovat tulevana viikonloppuna perjantaina 5.2. ja lauantaina 6.2.2021”, ravintola tiedotti sosiaalisessa mediassa.

Mitä voin tehdä?

Ravintolat tarvitsevat nyt asiakkaita - eli juuri sinua - enemmän kuin koskaan. Pidetään yhdessä ravintolat pystyssä ja käytetään palveluita; nautitaan illallisista, tilataan take awayta tai ostetaan lahjakortteja. Pienikin panostus on merkittävä!

LUE LISÄÄ: 5 vinkkiä: Toimi näin koronan aikana, jos rakastat ravintoloita ja haluat auttaa

 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi