Herkullinen festari tasa-arvon puolesta avaa festarikauden – Esittelyssä Querellen ruokatarjonta

Querellesta löytyy ruokaa moneen makuun sandwicheista kolmen ruokalajin illalliseen.

Quickies -ruokarekka saapuu huhtikuussa Querelle-festareille.
Quickies -ruokarekka saapuu huhtikuussa Querelle-festareille. Kuva: Quickies

Konepajan Train Factory täyttyy musiikista, kirjallisuudesta, drag-artisteista, keskusteluista, stand upista, tanssista, euroviisuista, installaatioista sekä tietenkin hyvästä ruoasta, kun Querelle polkaisee festarikesän käyntiin 26.–27. huhtikuuta.

Festivaaleilla esittäytyy ensimmäistä kertaa Toptaste Food Court, joka on samalla kohtaamispaikka ruokadiggareille sekä ponnahduslauta uusille ruoka- ja ravintola-alan yrittäjille. Toptaste Food Court räätälöidään tilaustyönä kullekin tapahtumalle sopivaksi, ja ruokamyyjät valitaan tarkoin harkiten.

Querellessa on tarjolla ruokaa jokaiseen makuun ja mieltymykseen. Mukana on niin raikkaita thaimaalaisia makuja kuin lempeän mausteisia mezejä, muhkeita sandwicheja, bbq-lihoja sekä maittavia kasvisruokia, jotka maistuvat myös vegaaneille.

Monipuolisen pikaruokatarjonnan lisäksi alueella on mahdollisuus myös pidemmän kaavan kautta illastamiseen. Suomen kokkimaajoukkueen johtaja Kristian Vuojärven pop up dining experience tarjoilee Querellessä kolmen ruokalajin menukokonaisuuden, joka tarjoaa mahdollisuuden rauhallisempaan illastamiseen.

Quickies

Quickies-ruokarekan slogan on “restaurant quality food on paper plates” eli ravintolatasoista ruokaa paperilautasilla.

Quickies-ruokarekan tarjonnasta löytyy niin grillattua lihaa kuin burgereitakin, vegaanisia vaihtoehtoja unohtamatta. Kookossokerilla karamellisoitu possu mac&cheesellä nostattaa taatusti veden kielelle, ja vegaanisena annoksena tämän kesän menulta löytyy meksikolaishenkinen annos savuista jakkijedelmää quacamolella ja tuoresalsalla.

Levant

Levantin mezet toimivat loistavasti myös festareilla.
Levantin mezet toimivat loistavasti myös festareilla. Kuva: Levant

Levant jalkautuu kivijalkaravintoloistaan myös tapahtumiin ja tuo lempeän mausteiset Lähi-idän makunsa myös festivaaliyleisön ulottuville. Tarjolla on taiten tehtyjä falafeleja, mezejä ja salaatteja, jotka maistuvat myös vegaaneille.

Sandwich club

Sandwich Clubin ruokarekka on tuttu näky pääkaupunkiseudun tapahtumissa.
Sandwich Clubin ruokarekka on tuttu näky pääkaupunkiseudun tapahtumissa. Kuva: Sandwich Club

Sandwich Club on pieni ruokakärry, joka on kiertänyt ruokkimassa tapahtumayleisöä herkullisilla leivillään jo puolentoista vuoden ajan. Alppilasta lähtöisin olevan Sandwich clubin tarjonnassa on klassikkoreseptejä maailmalta sekä uusia luomuksia, ja erityisesti kasvissyöjät on huomioitu hyvin.

Leipien täytteissä käytetyt lihat ja kasviksia kypsennetään itse rakennetussa savustimessa texasilaiseen tyyliin matalassa lämmössä, joka tuo leipiin aivan omanlaisensa luonteen.

Thai Papaya

Thai Papaya nähtiin viime kesänä muun muassa Sideways -festivaaleilla.
Thai Papaya nähtiin viime kesänä muun muassa Sideways -festivaaleilla. Kuva: Thai Papaya

Thai Papayan tarina sai alkunsa vuonna 2011, kun aviopari ja perustajat Lennu ja Pradab keksivät osallistua ensi kertaa Ravintolapäivään. Tästä sai alkunsa catering-palvelu ja festivaalikärry, joka on palvellut nälkäisiä lähes kaikilla suurilla kotimaisilla festareilla.

Thai Papayan ideologia on tarjota aitoja thaimaalaisia makuelämyksiä, parhaista raaka-aineista ja ammattitaitoisen, thai-ruokaan erikoistuneen kokin valmistamana.

KV Goes Querelle

Kristian Vuojärvi on kokkikilpailujen kokenut konkari. Nyt hän johtaa Suomen kokkimaajoukkuetta.
Kristian Vuojärvi on kokkikilpailujen kokenut konkari. Nyt hän johtaa Suomen kokkimaajoukkuetta. Kuva: Culinary Team Finland

Suomen kokkimaajoukkueen johtajana tunnetun keittiömestari Kristian Vuojärven pop up dining experience tarjoaa Querellessä kolmen ruokalajin istuma-illallisen rauhallista illallishetkeä toivoville. Keskelle festarihumua pystytettävään fine dining -ravintolaelämykseen kuuluu kolmen ruokalajin menu juomineen. Illalliselle suositellaan pöytävarausta. 

Querelle 26.–27.huhtikuuta, The Train Factory, Konepaja

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi