Kaakaopuu

Sacherkakku lienee yksi maailman kuuluisimmista leivonnaisista, ja siitä näkee maailmalla jos jonkun näköisiä versioita. Oikea, die Original Sacher-Torte syntyi 1830-luvulla Wienissä, jossa vasta 16-vuotias keittiöharjoittelija Franz Sacher joutui häthätää säveltämään valtionkansleri Klemens von Metternichille jälkiruuan "jota valtionkanslerin ei tarvitsisi hävetä vieraidensa edessä". Alkuperäinen resepti on Hotel Sacherin tarkoin vaalima salaisuus, ja Hitlerin jälkeen Itävallan kuuluisin tuotos.

Kaakaopuun sacherkakun alkuperäksi selviää hyvämaineinen helsinkiläiskonditoria Kakkugalleria. Heidän näkemyksensä kakusta on läpeensä kostea, toisin kuin preussilaisen koulukunnan suklaaherkku, joka on melko kuiva, ja tarjoillaan aina sokeroimattoman kermavaahdon kanssa. Vaikka kakku eroaakin esikuvastaan melkoisesti, on se suklaaleivonnaiseksi kerrassaan mainio.

Kahvila on hiukan syrjässä Kampin bussiterminaalikerroksen ihmisvirrasta, ja saankin nauttia kakkupalani ja kaakaoni ylhäisessä yksinäisyydessä. Talon kaakaossa on läträtty sokerin kanssa melkoisesti liikaa makuuni, ja sen kanssa tarjoiltu palanen belgialaista Leonidasin maitosuklaata jatkaa samalla sakkaroosipainotteisella  linjalla. Tarjolla olisi myös perinteisiä belgialaisia jäätelöannoksia sekä konvehteja, mutta makeanhimoni on tällä kertaa jo täydellisesti tyydytetty.   

Plussat

  • mainiot valikoimat
  • laadukkaat ainesosat
  • ystävällinen palvelu
  • erinomaisen siisti
  • sopivasti Lebensraumia

Miinukset

  • kliinisen neutraali
  • piilossa kulkureitiltä
  • korkea hintataso
  • sokerilla läträäminen
  • syntisyyden puuttuminen

Käyttäjien arviot

Anna oma arviosi

1 kommentti

Hollowbarista

15.1.2010 20:57

Kys kahvila tuntee kyllä suklaan, joskin ei aivan yhtä hifisti kuin Valrhonan suomen oksanhaara. Saattaa olla, et kliininen miinus poistuu, kun tuota kerran nyt uudelleen sisustetaan ja tuunataan hiukan. Tuo kyl on vain jäklkiruokapaikka, ja siinäkin vain suklainen sellainen, eli tämä käy vain yhteen makuun, mutta ei kyl hutiloi.
Itse viattomana tahtoisin kyl vihjeen, et mitä positiivista tuhmuutta tuosta puuttuu?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi