Kaakaopuu

Sacherkakku lienee yksi maailman kuuluisimmista leivonnaisista, ja siitä näkee maailmalla jos jonkun näköisiä versioita. Oikea, die Original Sacher-Torte syntyi 1830-luvulla Wienissä, jossa vasta 16-vuotias keittiöharjoittelija Franz Sacher joutui häthätää säveltämään valtionkansleri…

Sacherkakku lienee yksi maailman kuuluisimmista leivonnaisista, ja siitä näkee maailmalla jos jonkun näköisiä versioita. Oikea, die Original Sacher-Torte syntyi 1830-luvulla Wienissä, jossa vasta 16-vuotias keittiöharjoittelija Franz Sacher joutui häthätää säveltämään valtionkansleri Klemens von Metternichille jälkiruuan ”jota valtionkanslerin ei tarvitsisi hävetä vieraidensa edessä”. Alkuperäinen resepti on Hotel Sacherin tarkoin vaalima salaisuus, ja Hitlerin jälkeen Itävallan kuuluisin tuotos.

Kaakaopuun sacherkakun alkuperäksi selviää hyvämaineinen helsinkiläiskonditoria Kakkugalleria. Heidän näkemyksensä kakusta on läpeensä kostea, toisin kuin preussilaisen koulukunnan suklaaherkku, joka on melko kuiva, ja tarjoillaan aina sokeroimattoman kermavaahdon kanssa. Vaikka kakku eroaakin esikuvastaan melkoisesti, on se suklaaleivonnaiseksi kerrassaan mainio.

Kahvila on hiukan syrjässä Kampin bussiterminaalikerroksen ihmisvirrasta, ja saankin nauttia kakkupalani ja kaakaoni ylhäisessä yksinäisyydessä. Talon kaakaossa on läträtty sokerin kanssa melkoisesti liikaa makuuni, ja sen kanssa tarjoiltu palanen belgialaista Leonidasin maitosuklaata jatkaa samalla sakkaroosipainotteisella  linjalla. Tarjolla olisi myös perinteisiä belgialaisia jäätelöannoksia sekä konvehteja, mutta makeanhimoni on tällä kertaa jo täydellisesti tyydytetty.   

Plussat

  • mainiot valikoimat
  • laadukkaat ainesosat
  • ystävällinen palvelu
  • erinomaisen siisti
  • sopivasti Lebensraumia

Miinukset

  • kliinisen neutraali
  • piilossa kulkureitiltä
  • korkea hintataso
  • sokerilla läträäminen
  • syntisyyden puuttuminen

Suosittelemme