Kabuki

Kun pikkujulkkikset – kuten minä – listaavat lempiravintoloitaan, keikkuu Kabuki lähes aina listan huipulla. Osittain se johtunee paikan omistajan mieltymyksestä julkimoita kohtaan, mutta siihen vaikuttanee myös se raaka fakta, että…

Kun pikkujulkkikset – kuten minä – listaavat lempiravintoloitaan, keikkuu Kabuki lähes aina listan huipulla. Osittain se johtunee paikan omistajan mieltymyksestä julkimoita kohtaan, mutta siihen vaikuttanee myös se raaka fakta, että ruoka tässä 1600-luvun pornografisesta varieteeteatterista nimensä saaneessa ravintolassa on oikeasti poskettoman hyvää.

Vertti Kiveä tämä paikka ei todellakaan ole nähnyt, ja vähintäänkin omaperäinen sisustus nimmareilla varustettuine lätkäpaitoineen sekä luonnollisen kokoisine Markus Selinin kuvineen pistää väkisinkin hymyilemään. Ravintola on molemmilla tarkastuskerroilla tupaten täynnä, ja tarjoilijatar vihjaakin, että saadakseen perjantai-illaksi pöydän, kannattaa varaus tehdä kuukautta aikaisemmin. Ruokalista on pitkä kuin Kadonnutta aikaa etsimässä, ja annankin nipponilaiseen naminamiin perehtyneelle seuralaiselleni vapaat kädet. Hänen tiedusteltuaan löytyykö keittiöstä tänään toroa – pohjoisen sinievätonnikalan rasvaista vatsalihaa – tai keltaevätonnikalaa, valitsee hän listalta parisenkymmentä pientä annosta (3 e–6,80 e /kpl).

Ruokien valitseminen on suuri osa Kabukin viehätystä, mutta japanilaiseen keittiöön perehtymättömälle yksinkertaisinta on valita valmis ateriakokonaisuus. Sashimi & Sushi Teishoku (24,50e) on erinomainen crash course raa’an kalan maailmaan. Fisu kannattaa huuhdella alas kylmällä Kirin-oluella tai sakella. Sakea juodessa oman kupin täyttäminen on paha faux pas (tejaku), ja jokainen huolehtii seuralaisensa kupista.

Alkupalaksi napostelemamme siitakesienet, soijapapukeitto, etikkamakrilli, erilaiset mustekalat, jättiravunpyrstöt, kampelat sekä inkiväärillä maustettu munakoiso ovat kaikki erinomaisen herkullisia, mutta sashimien saapuessa pöytään käy hitaammallekin selväksi Kabukin menestyksen salaisuus. Lohi on – jos ei nyt aivan itse Tenolta narratun makuista – niin kuitenkin uskomattoman hyvää. Myös ravintolan huippupakastimen -50-asteessa pötkötellyt kauniinpunainen tonnikala on aivan eri kamaa, kuin se harmaa shittu, jota useimmissa ravintoloissa tarjotaan. Gochissama!

Kiitämme

Moitimme

Suosittelemme