Kehittyvän drinkkikulttuurin juhla valtaa Vanhan Ylioppilastalon

Helsinki Drink Festivalilla esittäytyvät Suomen parhaat cocktailbaarit.

Kuva: Crin / Fotolia

Helsinki Drink Festival valtaa Vanhan Ylioppilastalon maaliskuun alussa. Festivaalin järjestäjät tietävät, että juomakulttuuri ottaa Suomessakin askeleita oikeaan suuntaan. Laseihin vaaditaan laatua, tiukka lainsäädäntö löystyy ja mystisyys juomakulttuurin ympäriltä hälvenee.

Drinkkikulttuurin nousu näkyy myös Helsingin katukuvassa, joka on viime vuosina täyttynyt laadukkaista cocktailbaareista.

“Siinä missä kymmenen vuotta sitten hyvää drinkkiä sai haeskella hotellin aulabaarista, nyt iskee valinnanvaikeus. Tyylikkäitä cocktailbaareja löytyy jo lukuisia. Juomat ovat loppuun saakka mietittyjä, parhaista raaka-aineista kasattuja. Kekseliäiden reseptien ja esillepanon lisäksi tarinat juomien takana ovat huikeita”, Helsinki Drink Festivalin tiedotteessa summataan kehitystä.

Nouseva kulttuuri tarvitsee luonnollisesti omat juhlansa. HDF on ensi kertaa järjestettävä kaikille avoin suuren luokan tapahtuma, jossa maistellaan erilaisia cocktaileja ja mocktaileja konstailemattomassa afterwork-hengessä. Tastingien ja workshoppien myötä saadaan tuntumaa laadukkaampien juomien valmistuksesta ja ajankohtaista tietoa cocktailkulttuurista. Alan mestarit ovat paikalla jututtamista varten.

Pääsylipulla pääsee sisään, missä Cocktail Arenalla maahantuojat ja brändit tarjoilevat makuelämyksiä. Bar Town puolestaan kokoaa yhteen Suomen parhaat cocktailbaarit, joista irtoaa drinkkejä 5-7 eurolla. Food Point puolestaan pitää huolen, ettei juomanystävät näänny nälkään.

Lue myös: Ravintolatutka - 5 herkullista cocktailia

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi