Lapsiperheet, menkää ravintolaan

Perheystävällinen ravintolaruokailu alkaa lauantaina tapahtumasta, joka toivottaa lapsiperheet tervetulleiksi ravintoloihin.

Lasten ottaminen mukaan ravintolaan Suomessa on aihe, joka herättää tunteita puolin ja toisin. Osa ihmisistä ei suostu menemään ravintolaan, jos näkee siellä olevan lapsia. Osa taas uskoo, että lapset kuuluvat ravintolaan siinä missä aikuisetkin. Jotkut vaativat leikkipaikkaa, toisten mielestä lasten kuuluu osata käyttäytyä ilmankin. Sellaistakin on kuultu sanottavan, että lapsiperheet kuuluvat ketjuravintoloihin ja hampurilaispaikkoihin. 

Kohu nousee äkkiä, jos ruokailija kertoo, että viereisen pöydän lapsi on pilannut ravintolakokemuksen. Myrsky syttyy aivan yhtä nopeasti, jos lapsia kielletään tulemasta ravintolaan.

Inspiroivimpia tarinoita kertovat ne, jotka ovat käyneet lasten kanssa ravintolassa vaikkapa Espanjassa, Italiassa tai Yhdysvalloissa. Ketä on koskaan häirinnyt naapuripöydän suloinen taaperoarmeija Etelä-Euroopassa? Kuka on koskaan saanut huonoa kohtelua ravintolassa lasten kanssa New Yorkissa? Miten voikaan olla, että muualla otetaan lapset aina iloisesti huomioon, ja kotimaassa nyrpistellään jo pelkälle aikomukselle mennä ravintolaan lasten kanssa?

Asia on yksinkertainen: lapsiperheiden pitää käydä enemmän ravintoloissa, jotta niin lapset kuin kanssaihmisetkin tottuvat. Vanhemmat pitävät huolen, etteivät lapset häiritse henkilökuntaa tai ruokailijoita tai aiheuta vaaratilanteita, ja henkilökunta pitää huolen, että lapsiperhe tuntee olonsa yhtä tervetulleeksi kuin lapsetonkin ruokailija. 

Ja me kanssaruokailijat: suhtautukaamme lempeästi lapsiin ja lapsiperheisiin myös Suomen ravintoloissa. 

Perheet safkaa 13 ravintolassa Helsingissä lauantaina 21.1. Tapahtuma on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi