Lie Mi palasi Kallioon ja toi mukanaan aasialaiset viikonloppubrunssit

Entisen Grillssonin tiloista kantautuu nyt höyryävän pho-keiton huumaava tuoksu.

Lie Mi Kalliossa herkutellaan viikonloppuisin aasialaisella brunssilla.
Lie Mi Kalliossa herkutellaan viikonloppuisin aasialaisella brunssilla. Kuva: Lie Mi

Kun ensimmäinen Lie Mi avattiin neljä vuotta sitten Kallioon Siltasen yhteyteen, vietnamilaisia ravintoloita oli Suomessa vain kourallinen ja pho-keitto monille uusi tuttavuus.

Nyt vietnamilaista ruokaa tarjoavia ravintoloita ja kahviloita löytyy ympäri Helsinkiä ja Lie Mi -ravintoloitakin jo kolme: Töölössä, Kampissa ja Kalliossa. Eerikinkadun ravintola tosin on toistaiseksi suljettu remontin takia, mutta se avataan isommissa tiloissa kadun toisella puolella heti remontin valmistuttua.

Alkuperäinen Lie Mi muutti viime vuonna Siltasesta Töölöön, mutta teki viime viikolla paluun lähes naapuriin, entisen Grillssonin tiloihin Hämeentielle.

Vietnamilaisia makuja fuusiokeittiön hengessä

Alakerran ravintolasali on sisustettu muiden Lie Mi -ravintoloiden tapaan värikkäästi, ja ruokalistalta löytyvät tutut Lie Mi -herkut: kepeät kesärullat, aromaattiset pho-keitot, dumplingit ja dim sumit, raikkaat nuudelisalaatit ja muut vietnamilaisen keittiön klassikot.

Fuusiokeittiön hengessä listalta löytyy vaikutteita muidenkin Aasian maiden ruokakulttuureista. Visiting kitchen -osiosta löytyvät Shanghai Tacot ovat nousseet niin suureen suosioon, että ne ovat jo vakiinnuttaneet paikkansa valikoimassa.

Tuoreilla yrteillä on tärkeä rooli Lie Men annoksissa, kertoo Kimsy Poon, yksi Lie Men ravintoloitsijoista.

“Käytämme todella paljon kasviksia ja tuoreita yrttejä, kuten korianteria, basilikaa, minttua ja ituja. Aika terveellisellä linjalla siis”, Poon sanoo.

Pho-keitto syntyy hitaasti hauduttamalla

Lie Men pho-keitolle kiiri kehuja jo ensimmäisen ravintolan aikaan, ja liemet haudutellaan yhä samalla salaisella reseptillä. Sen verran Poon kuitenkin suostuu paljastamaan, että keittoluut saavat hautua liemissä tuntikausia, jotta mausta tulee oikeanlainen.

"Meidän pho-keitto on saanut paljon kehuja ja ihmiset ovat tykänneet siitä, joten olemme jatkaneet samalla reseptillä.”

Pho-keitosta on toki myös kasvisliemeen tehty vegaaninen versio, ja lähes kaikista muistakin annoksista on tarjolla kasvisvaihtoehto.

Arkisin Lie Messä on kolme päivittäin vaihtuvaa lounasvaihtoehtoa, iltapäivällä listalta löytyy edullisia late lunch -tarjouksia ja iltaisin tarjolla on koko a la carte -lista.

Viikonloppuisin Lie Messä nautitaan aasialaishenkisestä brunssista, joka pitää sisällään runsaasti salaatteja, erilaisia aasialaisia herkkuja sekä maittavan jälkiruokatarjonnan. Brunssia tarjoillaan ainakin näin alkuun sekä lauantaisin että sunnuntaisin.

Lie Mi Kallio, Hämeentie 19

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi