Piha

Eerikinkadun Mother oli aikansa trendituote kaupungin kauniille ja näyttäytymishaluisille. Helsingin pieni trendsetterien joukko kuitenkin kyllästyy nopeasti ja niin sai myös mutsi lähteä. Nykyisin paikalla toimii ravintola Piha, joka tavoittelee –…

Eerikinkadun Mother oli aikansa trendituote kaupungin kauniille ja näyttäytymishaluisille. Helsingin pieni trendsetterien joukko kuitenkin kyllästyy nopeasti ja niin sai myös mutsi lähteä. Nykyisin paikalla toimii ravintola Piha, joka tavoittelee – ah niin suosittua (ja puhkikaluttua) – Italian henkeä. Nettisivullaan Piha julistaa ruuan tärkeimmäksi ominaisuudeksi täyttävyyden, joten suurten yleisöjen suosiota kalastellaan selkeästi.

Pihan sisustus on skitsofreeninen sekoitus Motherin perintönä tullutta modernismia, italiaanokitschiä ja skandinaavisuutta. Erityisesti julkisivua ”koristava” punainen muovimarkiisi on aivan hirveän näköinen. Hauska sen sijaan on ravintolan keskiosassa oleva pitkä pystypöytä, jonka ääressä voi nauttia lasillisen tai odottaa seuralaistaan.

Ruokalista on viritetty näyttämään italialaiselta – kaikki pakolliset annokset on saatu mahdutettua mukaan. Testataan siis miten toteutus onnistuu: alkuun antipastot ja pääruuaksi Saltimbocca. Antipastolautanen on runsas ja vielä runsaammin siihen on kaadettu öljyä – vähempikin olisi riittänyt. Muutoin lautasella on ihan perusjuttuja: minimozzarellaa, aurinkokuivatut tomaatit jne. Pääruuan Saltimbocca ilahduttaa, sillä se on valmistettu vasikasta, kuten kuuluu. Muutoin annos ei yllytä ylitsevuotaviin kehuihin, lisäkkeisiin olisi voinut panostaa hieman enemmän ja marsalakastike on melko pliisun makuinen.

Ilmeisesti Pihan charmi ja hieman syrjäinen sijainti ei ole suureen yleisöön purrut, sillä ravintola on perjantai-iltana puolityhjä. Yleisömäärään nähden henkilökuntaa on melko paljon ja heidän aikansa näyttää menevän enemmänkin puuhastellessa. Ilkeämielinen kriitikko voisi ennustaa, että Pihan paikalla nähdään taas lähitulevaisuudessa uusi yrittäjä.

Kiitämme

MOITIMME

Suosittelemme