Carnitas-tacot, 5,9e/2kpl
- Maissileipänen, haudutettua porsaanlihaa, sipulia, korianteria
Helsingin méjicobuumille ei näy loppua. Kesällä ovensa avasi nimittäin myös entisen kuubalaispaikan tiloihin Eerikinkadun loppupäähän Pueblo, rennonoloinen baari/taqueria.
Sateisena maanantai-iltana paikka on puolitäysi. Asiakkaiden keski-ikä pyörii kolmenkympin kieppeillä. Tiskin takaa kehotetaan istumaan pöytään tutkimaan ruokalistoja. Pienen bostailun jälkeen selviää, että itse tilaus tapahtuukin tiskiltä. Valitsemme laajan kattauksen melko suppealta listalta. Puolia annoksista ei kuitenkaan ole tarjolla ja lopulta jää hieman epäselväksi mitä oikein tilasimme.
Pueblon sisustus ja ilmapiiri ovat kuitenkin melko miellyttävät ja nälän kurniessa jäämme odottelemaan. Pian pöytään alkaakin tippua yksittäisiä annoksia. Raikkaita kastikkeita sekä maltillista juustonkäyttöä lukuun ottamatta ruuat ovat kuitenkin lähes poikkeuksetta pettymyksiä. Limaiset purkkiherkkusienet quesadillojen välissä sekä tympeänmakuinen riisi ovat jo todellisia pohjanoteerauksia. Myös carnitasimme vaikuttavat siltä, ettei lihaa ole keittämisen jälkeen paistettu ollenkaan.
Ruokia mutustellessamme seuraamme tiskillä vallitsevaa kaaosta, jolle ei näy mitään järkeenkäypää selitystä, paitsi vajavainen logistinen suunnittelu. Pueblossa tuntuukin olevan mukana enemmän sydäntä ja fiilistä kuin ravintola-alan osaamista.
Plussat
- rento tunnelma
- järkevät hinnat
- kohtuullinen juustonkäyttö
- halpa viini (8e/24cl)
- raikkaat kastikkeet
Miinukset
- turha ryysis
- puuttuvat annokset
- sekoilu pöytiintarjoilussa
- oudot raaka-ainevalinnat
- tiskille maksaminen