Savoyn keittiön henksuruokaa ja kokkikollegalta napattuja reseptejä - tällainen on Kape Aihisen uusi, erilainen ravintolakonsepti

Kape Aihinen on perustanut Vantaalle ravintolan, jossa ei ole yhtään asiakaspaikkaa.

Viime aikoina ympäri maailmaa on avattu joukko haamukeittiöitä, joihin yksikään asiakas ei koskaan pääse syömään. Oman haamukeittiönsä on avannut kaikessa hiljaisuudessa myös huippukokki Kari “Kape” Aihinen, joka on lähtenyt leikkiin mukaan yhdessä HKScanin kanssa.

Kyseessä on Vietävä-ravintolakeittiö, jossa keittiömestarit ja kokit valmistavat käsin ravintolatasoista ruokaa myytäväksi kauppojen ruokatoreille.

Viekö konsepti asiakkaita ravintoloilta, Kape?

Moni saattaa tässä vaiheessa miettiä, miksi useita ravintoloita pyörittävä huippukokki kannustaa ihmisiä nauttimaan ravintolatasoista ruokaa kotioloissa. City kysyi Kapelta, mikä oikein on homman nimi?

“Viimeiset kolmesta viiteen vuotta ravintolamaailma on elänyt murroksessa, ja ruokailusta on tullut ennemminkin sosiaalinen tapahtuma kuin pelkästään tapa saada vatsansa täyteen. Nyt on kiva nähdä mihin tämä maailma menee ja katsoa, mitä tulevaisuus meille tarjoaa”, Aihinen alustaa.

LUE MYÖS: Haluatko syödä kuin huippukokki? Nämä ravintolat ovat Kape Aihisen suosikkeja: “Suomen paras ruoka

Aihisen Vietävä-haamukeittiön ruoat tulevat ennemminkin nostamaan kotiruoan tasoa, eivät niinkään viemään asiakkaita ravintoloilta. Tavoitteena on siis tuoda ravintolatasoista, kokkien käsin tekemää ruokaa helpommin saataville ja tällä tavoin helpottamaan arkea. Aihinen tietää mistä puhuu.

“Kahden pojan isänä voin sanoa, että jos on koulussa ollut pahaa ruokaa, ruoan pitää olla koulun jälkeen pöydässä heti, ja aina ei jaksa tehdä ruokaa kahta kertaa päivässä. Itse ainakin pidän ajatuksesta, että valmisruoan laatu kaupoissa nousee."

Savoyn henksun lempiruokaa

Haamukeittiössä ei tulla valmistamaan uusia ja ihmeellisiä annoksia, vaan parhaita paloja pitkän uran tehneen keittiömestarin historiasta.

“Emme mieti trendejä, vaan mistä tykkäämme hemmetisti ja mitä olemme tehneet paljon. Meidän sydämen juttuja. Emme ole siis kehitelleet uusia ruokia, vaan ammentaneet niitä porukalla (ja kenties otettu siinä sivussa pari bisseäkin)”, Kaihinen kertoo Vietävä-konseptin ruokien synnystä.

Ruokakauppojen ruokatoreilta voi siis jatkossa löytää muun muassa Kape Aihisen klassikkona tunnettua Pellinkäisen makaronilaatikkoa.

Pellinkäisen makaroonilaatikko on klassikko!
Pellinkäisen makaroonilaatikko on klassikko!

“Pellinkäisen makaronilaatikon resepti tarttui minulle mukaan ravintola Savoysta. Sillä herkutteli ravintolan henkilökunta. Makaronilaatikon nimessä oleva Pellinki viittaa Porvoossa sijaitsevaan saareen”, Aihinen kertoo.

Tarjolle tulee myös Matinkylän kanaa, jonka maun salaisuus löytyy Aasiasta ja reseptin luoja Espoon Matinkylästä.

“Espoon Matinkylässä asusteli aikoinaan kokkikollegani Pauli Ojala. Nappasin häneltä tämän reseptin. Vaikka herkun nimi tuleekin Espoon Matinkylästä, siinä maistuvat Aasian herkulliset maut, kuten chili, limemehu ja thaibasilika, Aihinen kertoo.

Omenalla glaaserattua rypsiporsaankylkeä löytyy myös Vietävän listalta.
Omenalla glaaserattua rypsiporsaankylkeä löytyy myös Vietävän listalta.

Lähes kaikki Suomen huippukeittiöt kiertäneen Aihisen mukaan ydinajatus tässä, aivan kuten kaikessa muussakin tekemisessä, on se, että tekijöiden pitää itse uskoa tuotteeseen. Ja tähän tuotteeseen tekijät uskovat sataprosenttisesti - eivät he muuten olisi kertomassa aiheesta, Aihinen kommentoi Vietävä-konseptin lanseeraustilaisuudessa.

“Tee sellaista safkaa, josta itse olet ylpeä, ja leikkaa tämä lause vaikka lautasen alle tai gn-pakin kylkeen, kunhan teet hyvän makuista ja herkullista ruokaa." Piste.

"Se olisi lottovoitto"

Vaikka vasta aika tuleen näyttämään, miten muutama viikko sitten pilotoitu konsepti lähtee pyörimään, tulevaisuudelle on jo yhtä sun toista ideaa kehitteillä. Tulevaisuuden haavekuvissa keskeltä ruokakauppaa löytyisi myös ruokapöytiä, joiden äärellä asiakkaat voisivat nauttia ruoka-annoksiaan ja kenties saada matkaan myös viinisuosituksia.

Tähän liittyen visioita on myös pöytävarauspalvelun ja ruoan kotiinkuljetuspalvelun ottamisesta matkaan mukaan, mutta ensin pitää katsoa, miten homma lähtee niin sanotusti käyntiin.

“Se olisi lottovoitto”, Aihinen visioi.

Aihinen ei halua laittaa kaikkia munia samaan koriin, vaan olla mukana sekä ravintola- että ruokakauppabisneksessä.
Aihinen ei halua laittaa kaikkia munia samaan koriin, vaan olla mukana sekä ravintola- että ruokakauppabisneksessä.

Vietävä-tuotteita on tällä hetkellä myynnissä noin sadassa S-marketissa ja Prismassa Turun seudulla, mutta tuoreaterioita valmistavan keittiön uskotaan olevan täydessä vauhdissa alkuvuodesta 2022.

LUE MYÖS: Burgerimiehen uusi konsepti Cityn testissä: Tällainen on etukäteen hehkutettu ravintolauutuus

1 kommentti

SaraPepp

16.12.2021 00:53

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi