Street Foodia joka makuun: Pääkaupunkiseudun ruokarekat listattuna

Kokosimme Stadin katuruokakojut, street food -kärryt ja ruokarekat käteväksi listaksi.

Rautatieasema on ruokarekkojen suosiossa. Kuvassa venezuelalaiseen katuruokaan erikoistunut Arepera Bros.
Rautatieasema on ruokarekkojen suosiossa. Kuvassa venezuelalaiseen katuruokaan erikoistunut Arepera Bros. Kuva: Arepera Bros

Katuruoka ja kesä, ne vaan kuuluvat yhteen. Ruokarekkojen bongailu on kuitenkin oma taiteenlajinsa, sillä ne vaihtavat paikkaa, ja joka kesä joku lopettaa ja uusia ilmestyy tilalle.

Kokosimme listan ruokarekoista ja -kärryistä, jotka palvelevat pääkaupunkiseudulla. Tarkemmat sijainnit ja aikataulut löytyvät parhaiten rekkojen omilta Facebook-sivuilta.

Cose Buone Finland Pizza & Tiramisu on Wheels

Nimensä mukaisesti italialaiseen artesaanipizzaan ja tiramisuun erikoistunut ruokarekka pitää majaansa Säästöpankinrannassa. Roomalaisittain valmistettujen pizzapalojen valikoimasta löytyy pizzaa myös vegaanisella vuustolla.

tsuNami

Kehuttu vegaaninen ruokakoju tsuNami tarjoilee vietnamilaista katuruokaa toreilla ja tapahtumissa. Tänä kesänä tsuNAMIn voi suurimmalla todennäköisyydellä bongata Tapiolasta Aarne Ervin aukiolta.

The Alexanders Food Truck

Kolmen veljeksen perustama ruokarekka on ruokkinut suomalaisia jo viiden vuoden ajan. Burgereita ja kreikkalaisia gyrosta tarjoileva The Alexanders päivystää useimmiten Ruoholahden Itämerentorilla.

Arepera Bros

Arepera Brosin keltavihreä ruokakärry tarjoilee venezuelalaista katuruokaa, kuten arepa-leipiä ja cachapa-maissilettuja. Runsailla täytteillä höystettyjen venezuelalaisherkkujen lisäksi tarjolla on muhkeita burgereita. Arepera Bros päivystää usein Rautatientorilla sekä Ruoholahdessa, mutta kiertää ahkerasti myös tapahtumia.

Akropolis Greek Grill

Kreikkalaista ruokaa tarjoilevan Akropolis Greek Grill -auton voi bongata esimerkiksi Rautatientorilla tai Kampissa, mutta myös monenlaisissa tapahtumissa ympäri Etelä-Suomea. Valikoimasta löytyy monenlaista purtavaa, kuten souvlakia, keftaa, falafelia ja gyrosta.

Café Tibet

Café Tibet myy kärrystään tiibetiläisiä momoja eli taikinanyyttejä erilaisilla kasvis- ja lihatäytteillä ja kastikkeilla. Momojen lisäksi saatavilla on nuudeleita, tiibetiläistä teetä sekä mangolassia. Cafe Tibetin voi löytää ainakin viikonloppuiltaisin Rautatieaseman nurkilta.

Black Grill & Cafe

Black Grill & Cafen mustanpuhuva rekka on tuttu näky Rautatieaseman ja Sokoksen välissä. Etenkin burgereistaan tunnettu ruokarekka avasi tänä kesänä myös pienen terassilla varustetun kivijalkaravintolan Töölöntorille Töölön torigrillin naapuriin.

Gorilla BBQ

Gorlla BBQ:n lihamukit ovat jotain ihan muuta, mihin lahtelaiset ovat tottuneet. Hitaasti kypsytetty bbq ja savustetut lihat ovat Gorilla BBQ:n osaamisen ytimessä, ja niitä tarjoillaan koko kesän ajan Konepaja Biergartenissa. Gorilla BBQ:n kyydistä voi napata mukaansa myös muhkean burgerin.

Pose G

Kreikkalaiseen katuruokaan erikoistunut Pose G päivystää kesän ajan Konepaja Biergartenin pihalla. Pose G karkottaa kesänälän välimerellisillä pitaleivillään, joiden höysteeksi voi valita possua, kanaa, katkarapua tai kasviksia. Saatavilla on myös loaded fries -setti, jossa ranskalaiset saavat kylkeensä tuhdit täytteet.

Trattoria Caprese

Konepaja Biergarteniin parkkeeratun Trattoria Caprecen kyydistä saa välimerellisiä lounassalaatteja,  herkullista italialaista pizzaa sekä pastaa.

Santa Maria tex mex

Rautatientorilla uskollisesti päivystävä Santa Marian ruokarekka on pelastanut nälkäisiä pulasta jo vuosien ajan. Tarjolla nimensä mukaisesti texmex-henkistä yöruokaa tacoista nachoihin.

Papa’s Smokery BBQ

Pitkään ja hartaasti haudutetuista lihoistaan tunnettu Papa’s Smokery BBQ kiertelee ahkerasti tapahtumia ja festivaaleja ympäri Suomea. Papa’sin barbeque-herkkuja voi maistella niin Hakaniemen maalaismarkkinoilla kuin rockfestarerillakin.

Thai Papaya

Moni mieltää katuruoan burgereiksi tai täytetyiksi leiviksi, mutta se voi olla paljon muutakin. Freesiä thaimaalaista ruokaa tarjoileva Thai Papaya on siitä hyvä esimerkki. Thai Papayasta voi napata festareilla mukaan vaikkapa raikkaan som tam -salaatin, pehmeän tulisen thaicurryn tai perinteisen pad thain ja fiilistellä kaakkoisaasialaisia makuja.

Quickies Food Truck

Turkoosia Quickies Food Truckia ei voi olla huomaamatta, niin valtava se on. Jenkkityyliseen bbq-ruokaan erikoistunut Quickies kiertelee kesätapahtumia ja tarjoaa nälkäisille juhlijoille burgeria, possunkylkeä ja jerk-maustettua kanaa, vegaanisia jakkihedelmätacoja unohtamatta.

Sandwich Club

Täytetyillä leivillään festarikansaa hurmannut Sandwich Club on tarjoillut jenkkityylisiä sänkkäreitään erilaisissa tapahtumissa viime keväästä lähtien. Sandwich Clubilaiset savustavat itse lihansa ja seitankin on käsin tehtyä. Tänä vuonna kärryn voi bongata esimerkiksi Sidewaysista, Craft Beer Helsingistä sekä Vegestreet -tapahtumasta.

Yakitori Bancho

Yakitori Bancho tarjoilee street foodia japanilaisittain. Yakitorin japanilaisilla kanavartailla herkutellaan Kellohallin terassilla useiden Teurastamon tapahtumien yhteydessä.

Perhon ruokarekka

Ravintola-alan tulevat ammattilaiset näyttävät osaamistaan kiertävästä ruokarekasta käsin. Tänä kesänä Perhon opiskelijoiden ruokarekka on pysäköity Temppeliaukion kirkon kupeeseen. Menulla on täytettyjä rieskoja liha-, kala- ja kasvisversioina.

Soi Soi

Vaasankadun kivijalkaravintolan lisäksi Soi Soin vegeburgereita ja seitan-annoksia saa kesäisin myös ruokarekan kyydistä. Soi Soin keltaisen ruokarekkaa voi bongailla niin festareilla kuin markkinoillakin. Tiesitkö muuten, että Soi Soin vuonna 2014 käyttöönotettu rekka on Suomen ensimmäinen rekisteröity foodtruck?

BitesBike Helsinki

BitesBikes kiertelee satunnaisesti tapahtumissa tarjoilemassa herkullisia slidereita eli miniburgereita, joissa on makua enemmän kuin kokoa. BitesBiken voi bongata esimerkiksi Teurastamon Streetfood Thursdaysta 13. kesäkuuta.

Murtomaa Food Truck

Näkkäritehtailija Murtomaa Oy:llä on myös oma tapahtumia kiertävä ruokarekka, jonka tarjonta rakentuu luonnollisesti näkkäreiden ympärille. Saatavilla on dippinäkkäreitä ja näkkäri-smörreä, ja mukaan voi ostaa myös erilaisia artesaaninäkkäripaketteja.

East Way

Itäkeskuksessa päivystävä East Way on erikoistunut etenkin friteerattuihin kana-annoksiin, mutta saatavilla on myös falafelia sekä halloumiranskalaisia.

Food Club

Vuosaaren metroaseman ja kauppakeskus Columbuksen tienoille pysäköidyn Food Clubin kyydistä saa perinteistä snägäriruokaa, kuten hodareita, porilaisia, makkaraperunoita ja lihiksiä, mutta valikoimassa on myös burgereita, kebabia sekä intialaista currya.

Street Foodia lippakioskeilta

Kekri Finnish Street Food myy Lapinlahdenkadun lippakioskilta suomalaista katuruokaa.
Kekri Finnish Street Food myy Lapinlahdenkadun lippakioskilta suomalaista katuruokaa. Kuva: Kekri Finnish Street Food

Katuruoan ystävien kannattaa tsekata myös Lippakioskien street food -tarjonta, joissa hinta-laatusuhde on todellakin kohdallaan.

Toukokuussa Lapinlahdenkadun lippakioskiin avattu Kekri on luonut aivan omanlaisensa konseptin jakeskittyy nimenomaan suomalaiseen katuruokaan, jonka valmistuksessa hyödynnetään myös fine diningin tekniikoita.

Lue lisää: Lippakioski Kekrissä suomalainen katuruoka kohtaa fine diningin tekniikat

Museokadun alkupään vegaaninen lippakiska Jänö sai keväällä uudet vuokralaiset VG Wokista. VG Wok Jänössä herkutellaan aasialaisella ruoalla, ja kaikki annokset ovat luonnollisesti vegaanisia.

Lue lisää: Lippakioski Jänö sai uudet vuokralaiset – Vegaaninen grillimättö vaihtuu VG Wokin aasialaisiin annoksiin

Jäikö listalta puuttumaan oma suosikkisi? Kommentoi juttua ja kerro, mikä paikka ansaitsisi tulla lisätyksi listaan!
 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi