Lippakioski Jänö sai uudet vuokralaiset – Vegaaninen grillimättö vaihtuu VG Wokin aasialaisiin annoksiin

VG Wok Jänön avajaisia vietetään lauantaina 18. toukokuuta.

Jänön avajaiset vuonna 2016 houkuttelivat väkeä jonoksi asti.
Jänön avajaiset vuonna 2016 houkuttelivat väkeä jonoksi asti. Kuva: David Jacob

Vuonna 2016 toimintansa aloittanut vegaaninen lippakioski Jänö siirtyi tänä vuonna uusille vuokralaisille. Grillimätön sijaan tarjolla on turkulaislähtöisen VG Wokin vietnamilaisia ja thaimaalaisia annoksia.

Lippakiskan tarjonta pysyy edelleen täysin vegaanisena. VG Wok Jänön listalle on tulossa kaikkiaan 17 eri annosta, joista kolmasosa on alkuruokia ja loput pääruokia, kertoo ravintoloitsija Huu Pham.

Luvassa on muun muassa kevätkääryleitä ja vietnamilaisia patonkeja, pääruokapuolella vietnamilaisia keittoja, thaimaalaisia curryja sekä wokkeja. Listalla on myös harvinaisempia vietnamilaisia erikoisuuksia, kuten tulista bun bo -keittoa sekä aromaattista banh hoi cha gio -vermisellisalaattia.

VG Wok Jänön valikoimaan tulee useita erilaisia pääruokia, kuvassa Pad Thai.
VG Wok Jänön valikoimaan tulee useita erilaisia pääruokia, kuvassa Pad Thai. Kuva: VG Wok

Hinnoittelu noudattelee muista VG Wokeista tuttua edullista linjaa: alkuruokien hinnat liikkuvat viiden euron tienoilla, pääruoat maksavat vain kahdeksan euroa.

“Haluamme saada ihmiset maistamaan kasvisruokia, ja toivomme että nämä maistuvat myös helsinkiläisille”, Huu Pham sanoo.

VG Wok Jänöstä saa myös vietnamilaisia täytettyjä patonkeja.
VG Wok Jänöstä saa myös vietnamilaisia täytettyjä patonkeja. Kuva: VG Wok

Turussa VG Wok on noussut niin suosituksi, että ravintoloita on Turussa jo neljä ja Raisiossa yksi. Helsingin ensimmäinen VG Wok avattiin Lauttasaareen viime syksynä. Keväällä Lauttasaaren aukioloaikoja kuitenkin jouduttiin supistamaan, sillä asiakkaita ei ollut iltaisin tarpeeksi.

Lauttasaaren VG Wok palvelee jatkossa vain lounasaikaan ja lauantaisin, mutta lippakiskalta annoksia saa myös iltaisin. Toukokuussa VG Wok Jänö on avoinna maanantaista lauantaihin iltakymmeneen saakka, sunnuntaisin kuuteen.

Kesäkuukausina viikonloppuaukioloaikoja on tarkoitus pidentää kolmeen tai neljään asti, joten lippakiskalta saa yöruokaa tänäkin kesänä.

Alkuruokina tarjoillaan suosittuja kevätrullia sekä riisipaperiin käärittyjä vietnamilaisia kesärullia.
Alkuruokina tarjoillaan suosittuja kevätrullia sekä riisipaperiin käärittyjä vietnamilaisia kesärullia. Kuva: VG Wok

Lippakiskan terassilla on 25 asiakaspaikkaa, mutta anniskeluoikeuksia ei ole eikä tule. Linja on sama kuin muissakin VG Wokeissa. Ravintolan ideologia nojaa ekologisuuteen ja terveellisyyteen, eikä alkoholi silloin sovi kuvioon.

Uudistuneen Jänön avajaisia juhlitaan lauantaina 18. toukokuuta, jolloin saatavilla on hieman suppeampi versio lopullisesta menusta, jotta annosten odotusaika ei venyisi liian pitkäksi.

VG Wok Jänö, Museokatu 12

Edit: otsikon "uudet omistajat" vaihdettu muotoon "uudet vuokralaiset."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi