Strömsö-kokin ravintolaketju Niska rantautuu Helsinkiin: Ahvenanmaalaista peltileipää pirtun salakuljettajan inspiroimassa ympäristössä

Laadukkaista pizzoistaan tunnettu Pub Niska on nimetty legendaarisen pirtun salakuljettaja Algoth Niskan mukaan. Ravintolakonseptin on luonut Michael Björklund.

Rapeakuoristen peltileipien lisäksi Niskassa on tarjolla myös salaatteja.
Rapeakuoristen peltileipien lisäksi Niskassa on tarjolla myös salaatteja. Kuva: Niska Helsinki

Strömsö-kokkinakin tunnetun Michael Björklundin ravintolakonsepti Niska tuo “ahvenanmaalaiset peltileivät” Helsinkiin.

Kun Björklund suunnitteli ensimmäistä Pub Niskaa Maarianhaminaan, hänen tavoitteenaan oli luoda astetta parempi pizzeria, jossa pizzat valmistettaisiin tuoreista ja laadukkaista ahvenanmaalaisista raaka-aineista.

Konsepti osoittautui toimivaksi, ja nyt Pub Niska toimii jo viidellä paikkakunnalla: Turussa, Maarianhaminassa, Tammisaaressa, Pietarsaaressa ja Nauvossa. Näistä osa on tosin auki vain kesäkaudella.

Niska Helsinki avaa ovensa joulukuussa Katajanokan Kanavarantaan, kunhan ravintolatilan remontti valmistuu.

Lähiruokaa Ahvenanmaalta

Pub Niska tunnetaan rapeapohjaisista pizzoistaan, joita Björklund kutsuu ahvenanmaalaisiksi peltileiviksi. Pizzojen lisäksi tarjolla on ruokaisia salaatteja sekä ahvenanmaalaisen Stallhagen-panimon olutta.

Palkittu keittiömestari Michael Björklund tunnetaan muun muassa Strömsö-kokkina.
Palkittu keittiömestari Michael Björklund tunnetaan muun muassa Strömsö-kokkina. Kuva: Pub Niska / Smakby

Björklundin alkuperäisen idean mukaan pizzojen päällä suositaan tuoreita ahvenanmaalaisia raaka-aineita. Esimerkiksi juustona käytetään Ålandsmejerietin juustosekoitusta, ja pizzoissa käytetystä lihasta suurin osa tulee Ahvenanmaalta. Ruokalistalta löytyy toki myös kasvispizzoja sekä vegaanisia vaihtoehtoja.

Pub Niska on nimetty kieltolain aikaan pirtua Suomeen salakuljettaneen Algoth Niskan mukaan. Merellinen salakuljetusteema näkyy myös Niska -ravintoloiden sisustuksessa hauskoine yksityiskohtineen.

Algoth Niska (1888–1954) oli suomalainen seikkailija, jalkapalloilija ja salakuljettaja.
Algoth Niska (1888–1954) oli suomalainen seikkailija, jalkapalloilija ja salakuljettaja. Kuva: Wikimedia Commons / Kuvaaja: Tuntematon / Helsingin Sanomat - http://hs.mediadelivery.fi/img/1920/58d1c00b11034d508e65112a75c804d0.jpg

Niska Helsinki avataan joulukuussa Katajanokalle osoitteeseen Kanavaranta 3–7 D 19.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi