Suomeen rantautunut FOOD KIT haluaa helpottaa ihmisten arkea - palvelulla jo omat kannattajansa: “Ovat jopa riippuvaisia meistä”

Koronakriisistä alkusysäyksen saanut Food KIT Suomi haluaa vapauttaa ihmiset kassajonoista perheen pariin.

Kuva: FOOD KIT SUOMI

Helppoa ja mukavaa kokkausta ilman stressiä ja ruokahävikkiä. Muun muassa näitä asioita vastikään toimintansa Suomessa aloittanut FOOD KIT SUOMI lupaa tarjota asiakkailleen. Yrityksen kautta asiakas voi tilata valmisruokapaketteja kotiovelle joko kahden tai neljän hengen pakkauksissa - sinun tehtäväksesi jää pelkkä lämmitys. Ja tietenkin nauttiminen! 

Catering-yrityksen luova ratkaisu

FOOD KIT SUOMI on palvelu, joka kehittyi koronakriisin seurauksena virolaisen Põhjala Catering toimesta. Yritys ymmärsi heti kriisin alussa tilanteen vakavuuden; catering-palveluille ei tule olemaan kysyntää pitkään aikaan.

“Meillä oli kova tarve löytää ratkaisu tilanteeseen ja uudistaa koko liiketoimintamalli yrityksen toiminnan ja työpaikkojen turvaamiseksi”, Mikko Järveläinen FOOD KIT SUOMI -palvelusta kertoo Citylle.

Huippukokeista, leipureista, kondiittoreista ja toimistoväestä koostuva tiimi kehitti yhdessä palvelun, joka ratkaisi kaikkien osapuolten ongelmat. Kun ravintolat ovat kiinni ja iso osa ihmisistä etätöissä, pitää ruoka toimittaa kotiovelle.

Mukana on selkeät ohjeet ja ruokien ravintosisällöt.
Mukana on selkeät ohjeet ja ruokien ravintosisällöt. Kuva: Laura Matilainen

Yksi palvelun takana olevista henkilöistä on huipupukokki Dmitri Britikovski, jolta löytyy työkokemusta niin ranskalaisista Michelin-tähden ravintoloista kuin viiden tähden hotelleista Virossa ja Ruotsissa. Useiden vuosien työskentely Pohjoismaissa on muokannut hänen tyylinsä yhdistelmäksi perinteistä ranskalaista  ja uutta pohjoismaalaista keittiötä, mikä näkyy omalta osaltaan myös FOOD KITIN ruoissa.

"Enemmän aikaa ja vähemmän stressiä"

FOOD KIT -palvelun tarkoituksena on helpottaa ihmisten arkea; ruoka toimitetaan kotiovelle, eikä sen valmistamiseen kulu aikaa.

“Enemmän aikaa ja vähemmän stressiä. Ei tarvitse miettiä mitä ruokaa syödään kotona, eikä tarvitse käydä niin usein ruokakaupassa jonottamassa kassalla.”

“Tämä tuo ihmisten arkeen 1-1,5 tuntia päivässä lisää aikaa perheen ja harrastusten parissa viettämiseen”, Järveläinen lisää.

LUE MYÖSLounasta kotiovelle: Nämä paikat toimittavat kotiruokaa Helsingissä

Suomessa ensimmäiset valmisruokapaketit lähtivät ihmisten koteihin 18. tammikuuta, mutta palvelulla on jo vankka asiakaskuntansa Virossa.

“Food KIT palvelu on saanut suuren suosion Virossa, ja meillä on iso joukko asiakkaita jotka rakastavat meitä ja ovat jopa riippuvaisia meistä"; Järveläinen toteaa.

City testasi FOOD KIT -valmisruokapakkaukset

Neljän päivän ruoat kotiovelle toimitettuna kuulostaa erittäin hyvältä idealta etätöiden ja lapsiperhearjen tiimellyksessä. Neljän päivän ruokalista oli monipuolinen ja se sisälsi niin pastaa, broilerivartaita, hampurilaisia kuin lihamureketta.

Uunivalmiiden ruokien lämmittäminen oli vaivatonta ja jokaisen aterian kylkeen oli valikoitu oma lisukesalaatti. Annoskoko oli juuri sopiva, ruoasta tuli täyteen, mutta ruokahävikkiä ei syntynyt. Santsausmahdollisuus jäi kyllä valmisaterioilla saamatta - mikä voi olla ihan hyväkin juttu.

Ruoat on pakattu käteviin annospakkauksiin.
Ruoat on pakattu käteviin annospakkauksiin. Kuva: Laura Matilainen

Uuninkestävissä pakkauksissa ruoat lämpenivät uunissa ilman kuivumista. Myös makua löytyi ruoista juuri sopivasti- ruoka maistui niin aikuisille kuin lapselle.  

Suomalaiskuluttajan näkökulmasta virolaislähtöisen cateringin tarjoamien ruokien raaka-aineiden alkuperä voi kuitenkin mietityttää; esimerkiksi lihamurekkeen liha on peräisin Virosta. Myös valmisruokapakkausten jätemäärä aiheuttaa pienen piston sydämeen, vaikka tässä paketissa se pysyykin melko kohtuullisena. 

Kaiken kaikkiaan valmisruoka-annokset jättivät positiivisen mielikuvan - tällainen palvelu on taatusti tervetullut asia helpottamaan ihmisten arkea. Jos ei ihan joka viikko, niin ainakin silloin tällöin.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi