
Vajaan viikon kestävä Food & Fun Festival järjestetään Turussa 8.–12. lokakuuta, ja sen myötä kaupunkiin saadaan vierailulle 15 kansainvälistä huippukokkia.
Vieraat ja paikalliset turkulaisravintolat loihtivat tapahtuman aikana yhteisvoimin ainutlaatuisia menuja kaikkien hyvän ruoan ystävien iloksi.
Tapahtuman tuottaja Jouni Kurun mukaan kiinnostus tapahtumaan on ollut kovaa. Osa ravintoloiden kattauksista on täynnä, mutta paikkoja on vielä saatavilla. Tilaa löytyy paremmin etenkin tapahtuman alkupäivien, eli keskiviikon ja torstain kattauksiin.
LUE MYÖS: Ruokafestareilla nähdään satakiloinen jätti: "Todellinen erikoisherkku"
Sen lisäksi, että Food & Fun tuo säpinää Turun ruokasyksyyn, se tekee samalla arvokasta työtä välittäessään Suomi-kuvaa maailmalle.
Yksi kokeista tuo mukanaan oman somekuvaajan
Food & Funissa mukana olevat kokit tekevät vierailustaan postauksia sosiaaliseen mediaan sekä henkilökohtaisille että ravintoloidensa tileille, joissa seuraajamäärät hipovat yli 800 000 rajapyykkiä.
Eikä tässä suinkaan kaikki, sillä lisänäkyvyyttä tuovat niin paikalliset kokit, ravintolat kuin tapahtumassa mukana olevat vaikuttajat.
Yksi Suomeen ja Turkuun saapuvista kokeista dokumentoi vierailunsa poikkeuksellisen ammattimaisesti, sillä MOVE·5D:hen vieraaksi tuleva meksikolainen Colibrí Jiménez tuo mukaan vierailulleen oman somekuvaajansa.

"Haluan yhdessä tiimini kanssa näyttää maailmalle, mitä kulttuurien välinen vuorovaikutus merkitsee! Minulle tämä on mahdollisuus jakaa omaa kulttuuriani ja sen autenttisia makuja. Tällaiset tapahtumat ovat tärkeintä siksi, että auttavat säilyttämään perinteitä ja samalla rikastuttavat ruoka-alaa ja auttavat sitä kehittymään", sanoo Jiménez.
Jiménez kuvaa parhaillaan omaa tv-sarjaa Amazon Primelle ja palaa jatkamaan kuvauksia heti Suomen-vierailunsa jälkeen.
Lähiruokaa, savusaunaa ja verkostoitumista
Food & Funin on nimensä mukaisesti tarkoitus tuottaa hyvää mieltä sekä yleisölle että tapahtumassa mukana oleville ammattilaisille.
Tapahtumaan saapuville kokkivieraille on järjestetty mielenkiintoista ohjelmaa, ja he pääsevät muun muassa savusaunaan ja tutustumaan varsinaissuomalaiseen lähiruokaan yhteistyössä Turun yliopiston kanssa toteutettavassa tilaisuudessa.
"Arvostan suuresti sitä, että he kaikki ovat ottaneet kiireisistä aikatauluistaan viikon aikaa vieraillakseen Suomessa. He haluavat tutustua Suomeen, Turkuun, suomalaiseen ruokaan ja luoda yhteyksiä kollegoihinsa", sanoo Kuru.

Turun oma superkokki, Kaskiksen Erik Mansikka odottaa Food & Funia hyvillä mielin. Hän pitää tapahtumaa loistavana mahdollisuutena viettää aikaa hyvän ruoan parissa ja verkostoitua kansainvälisten kokkien kanssa.
"Tämä tapahtuma tuo Turulle erittäin hyvää näkyvyyttä ruokakaupunkina. Se elävöittää koko kaupunkia ja kaupungin ravintolaelämää näin syyskaudella!"





