Sushibar

Take away -sushipaikkoja on viime vuosina syntynyt Helsinkiin kuin tissibaareja lama-aikana. Myös Uudenmaankadun ja Annankadun kulmaan, Kampin ja Punavuoren rajalle, on entisen designliike Pinon tiloihin ilmestynyt uusi yrittäjä: Sushibar. Sali on pilvisenä talvipäivänäkin valoisa ja kutsuva. Tarjolla on kahta eri kokoista sushilajitelmaa mukaan tai paikan päällä syötäväksi sekä kotikokeille sushiaineksia. Tahallisen tietämättömiin kysymyksiini vastataan selkeästi ja kärsivällisesti, eikä turhasta snobbailusta ole vihiäkään.

Viidentoista setti sisältää melko pieniä makirullan siivuja,

kaksi lohinigiriä, kaksi siikanigiriä, tamago-zushia sekä inari-zushia. Helsingissä hiukan harvinaisemmat inari-zushi ja tamago-zushi ovat positiivisia yllätyksiä. Makien rullajalla ei ikävä kyllä ole ollut homma aivan hanskassa, sillä merileväarkin kulma kääntyy ikävästi riisin sisään molemmissa makeissa, pilaten näin esteettisen kokonaisvaikutelman. Myös sushit ovat yllättävän pienikokoisia, ja viidentoista euron laatikon tyhjentänyt toimistorotta jää auttamatta nälkäiseksi.

Sushibarin vahvuus piileekin siinä, että se eroaa muista alueen sushipaikoista annoksiensa suhteen. Valitettavasti tämä näkyy myös hinnoissa – kyllä viidellätoista egellä pitäisi lounasaikaan vatsansa saada täyteen.

Plussat

Miinukset

Käyttäjien arviot

Anna oma arviosi

1 kommentti

Iiris84

7.2.2010 14:09

Liian kallis paikka ja huonoja makusia sushia.
En tykännyt yhtään.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi