Töiden jälkeinen nautinto

Mikä on töissä parasta? No after work, tietysti.

Kuva: photoniko / Fotolia

Yhteistyössä Bistro Cumulus.


Töiden jälkeiseen rentoutumiseen omistettu after work -kulttuuri on Suomessa vielä verrattain uutta. Kotimaamme ravintoloissa tutumpi, perinteinen happy hour sai 2000-luvulla väistyä trendikkään after work -ilmiön tieltä: työssäkäyvien aikuisten ravintolanautinnot eivät enää painottuneetkaan viikonloppuun, kun laseja alettiin kilistellä ja vatsaa täyttää kevyesti myös arkena työpäivän jälkeen.

After work -iltojen tenho perustuu nautintoon: silloin on kyse rentoutumisesta ja sosiaalisesta kokoontumisesta, tavattiin sitä sitten työtovereita työpaikan ulkopuolella tai muita kavereita työpäivän jälkeen. Kahvin sijaan töiden jälkeen kippistellään vaikka kuplivalla, ja raskas työpäivä jätetään taakse.

Meilahden Bistro Cumuluksessa after work alkaa jo heti lounaan jälkeen. Sen huomaa tunnelmasta: valoja himmennetään ja musiikkia käännetään asteen verran kovemmalle.

“Meillä on rentoa oleskelua ja miellyttävä tunnelma”, kehuu hotellinjohtaja Petteri Vitikainen.

Vaikka after work on erityisesti arkipäivien ilmiö, on perjantai ehdottomasti suosituin after work -päivä. Viikonlopun voi silloin aloittaa jo heti töiden jälkeen, eikä illan mahdollisesta venähtämisestä tarvitse huolehtia. Perjantaihin panostetaan myös Meilahdessa.

“Haluamme, että ihmiset voivat lähteä viikonlopun viettoon rauhallisesti Bistrosta”, Vitikainen sanoo.

Parasta after workissa on se, että sen voi viettää juuri niin railakkaasti tai rauhallisesti kuin haluaa. Pöydän ääressä voi terapoida työtovereita ja purkaa työviikon tapahtumat, tai istua rauhassa olostaan nauttien, ohikulkijoita katsellen ja vaikkapa lehteä lukien.

“Meiltä saa myös after work -aikaan pientä naposteltavaa kuplivan, cocktailien tai hanatuotteiden kaveriksi”, kertoo Bistro Cumuluksen ravintolapäällikkö Nora Vartiainen.

Taka-Töölön ja Meilahden risteyksessä sijaitseva Bistro Cumulus on otollisessa paikassa monelle after workista kiinnostuneelle työläiselle ja opiskelijalle. Se on lähellä oppilaitoksia ja työpaikkoja, ja lisäksi se on monen kaupunkilaisen kotimatkan varrella.

“Kotiin ei ole kiire lähteä, mutta ratikka- ja bussipysäkit ovat ihan vieressä”, Vitikainen muistuttaa.

After workille pääsee siis yhtä vaivattomasti kuin kotiinkin.

Bistro Cumuluksen after work arkisin klo 14.30–18.00.

1 kommentti

Töölömummo

5.4.2017 18:58

Miksi musiikkia käännetään kovemmalle? En käsitä sitä; kun halutaan että ihmiset tulevat nauttimaan toistensa seurasta, he haluavat jutella ja kuulla toistensa jutut ilman että pitää huutaa. Musiikki saisi pysyä hiljaisena taustana MYÖS afterwork aikaan!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi