Bulevardin kulmasta katosi hotellimyllerryksen yhteydessä eräs ysärin ravintola-aallon ikoneista –Tony’s Deli. Sikke Sumarin yhdessä miehensä Tony Ilmonin kanssa luotsaama paikka opetti stadilaiset syömään tuorepastaa, mikä nykyoloissa tuntuu jo esihistoriaan kuuluvalta ihmeeltä. Tony’s ei kuitenkaan kadonnut kaupunkikuvasta, vaikka sen paikalle noussut Toscanini karkoitti ravintolan pidemmälle Bulevardia, haastavaan kellaritilaan.
”Uusi” Tony’s on ollut auki vuoden verran, vaikkakin alkutaivalta haittasi julkisivuremppa, joka kätki jo valmiiksi huomaamattoman sisäänkäynnin lähes kokonaan. Sisätiloiltaan uusi Tony’s on huomattavasti edeltäjäänsä väljempi ja sallinut mm. lounge-henkisen baarin rakentamisen. Varsinaisen salin sisustustyöt ovat vielä hieman kesken.
Tony’s kattaa joka arkipäivä (ma–la) antipastipöydän loungeen klo 15 jälkeen, mikä tarjoaa oivan pakopaikan hiestyneelle valkokaulusrotalle ennen hyppäämistä Espoon ruuhkabussiin. Tarjolla on tuttuja makuja: prosciuttoa, salamia, artisokkaa, munakoisoa yms. Ei mitenkään maata järisyttävää, mutta ihan ok seuralaisia vinkkulasin ääressä. Antipastipöydän melko korkea hinta (16 e) houkuttelee istumaan pidempäänkin – pikaista suupalaa saa halvemmallakin. Tony’s pyrkii ilmeisen tietoisesti poispäin puhtaasti italialaisesta keittiöstä, kohti välimerellistä soundia. Ruokalista on melko houkuttelevan näköinen, vaikkakaan pieni tiivistäminen ja fokusointi eivät kenties tekisi laajalle listalle hallaa. Oman mukavan lisänsä ravintolalle tuo pieni myyntipiste, jossa tällä hetkellä on tarjolla muutamia erikoispastoja, öljyjä sekä keittiövälineitä.
Kaikkiaan Tony’silla tuntuu olevan hyvä syke ja kehitysmeininki päällä. Aurinkoinen kesä ei varmasti suosinut kellariravintolaa – totuuden hetki onkin edessä syksyllä.
Kiitämme
- hyvää tunnelmaa
- kokkikoulua
Moitimme
- turhan laajaa listaa
- tylsähköä viinilistaa